Bakan Bilgin, Aksaray'da Ziyaretlerde Bulundu

Bakan Bilgin, Aksaray

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, çeşitli programlara katılmak için Aksaray’a geldi.

Aksaray'da AK Parti İl Başkanlığını ziyaret eden Bilgin, Türkiye'nin son 20 yıldaki başarılarını daha büyük başarıların zemini olarak gördüğünü ifade ederek şöyle devam etti:

"Bir ülkenin kalkınmasının temel şartı altyapıdır. Altyapının da ana öğesi ulaştırmadır. Çünkü ham maddeleri, malları, ürünleri, insanlarla ve pazarla bütünleştiremiyorsanız orada durgun bir ekonomi vardır. Kapalı köy ekonomisi dediğimiz şeyler böyle yapılardır. Türkiye bu durumu kırdı. Alt yapıda büyük bir değişim yaşandı. Düşünün Çanakkale Köprüsü... 'Bunun maliyeti fazla. Daha az maliyetli yatırımlar yapsaydık daha mı iyi olurdu?' gibi konuşmalar anlamsızdır. Yenilikçiliğe karşı tutucu zihniyet her zaman vardır. Bunun olması bir anlamda da faydalıdır. Yenilik yaptığınızın daha fazla fark edilmesine yol açar."

Bilgin, 2023'ün daha büyük başarılara imza atmak için başka bir başlangıç olacağını söyledi.

“21. Yüzyıl, Türk Yüzyılı Olacak”

Bu topraklar üzerindeki bin yıllık varlığı daha güçlü bir ekonomiye dönüştürmek için çabaladıklarının altını çizen Bakan Bilgin, "Türkiye'nin her alanda yakaladığı başarının devam etmesi gerekiyor. Özellikle askeri savunma sistemlerinde yakaladığımız başarının devam etmesi lazım. Türkiye jet motoru üretir bir hale geldi. Bu bizim için çok önemli bir durum. Türkiye'den doktora yapan 25 bin öğrenci varmış dünyanın bütün üniversitelerinde. 21. yüzyıl Türk yüzyılı olacak" diye konuştu.

Vali Hamza Aydoğdu’yu ziyaret eden Bilgin, daha sonra Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer’i de ziyaret ederek, yürütülen çalışmalar hakkında bilgi aldı. MHP İl Başkanı Mustafa Çölkesen’e de ziyarette bulunan Bakan Bilgin, daha sonra Valilik tarafından Hırkatol köyünde düzenlenen halk iftarına katıldı.

Bilgin, burada yaptığı konuşmada “Allah ömür boyu bu topraklarda Türk ve Müslüman olarak yaşamayı bize nasip etsin. Türkiye büyük bir ülkedir. Bu ülkede bağımsız ve özgür yaşamak ancak güçlü ve onurlu bir devletle mümkündür” dedi.

“Cumhuriyetin 100. Yılında Büyük Türkiye Olma Yolunda Yeni Bir Başlangıç Yapacağız”

Türkiye’nin son 20 yılda demokratikleşme yolunda ileriye doğru adımlar attığını ve kalkınmasını hızlandırdığını, fert başına düşen milli gelirde 3 bin dolardan bugün 10 bin dolarlara çıkan bir ülke haline geldiğine vurgu yapan Bilgin, şunları kaydetti:

“Bunlar tesadüfi değildir. Önümüzde 2023 var. 2023 Türkiye Cumhuriyeti’nin 100. yılıdır. 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyet’e güçlü bir şekilde girmek mecburiyetindeyiz. Onun için pandeminin getirdiği sorunları, enflasyonu, hayat pahalılığını bunları kısa sürede yenmemiz lazım ve yeneceğiz. Oradan 2023’e güçlü bir şekilde giriş yapacağız. Cumhuriyet’in 100. Yılını, güçlü ve büyük Türkiye olma yolunda yeni bir dönemeç ve başlangıç yapacağız.”

 



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri