Bakan Kurum: Aksaray’ımıza da çok önemli müjdemiz var,13 Eylül’ü bekleyin

Bakan Kurum: Aksaray’ımıza da çok önemli müjdemiz var,13 Eylül’ü bekleyin

Bakan Kurum: Aksaray’ımıza da çok önemli müjdemiz var,13 Eylül’ü bekleyin

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Yüz Yüze Gönül Gönüle programı dolayısı ile geldiği Aksaray’da toplam 500 Milyon TL değerindeki 24 eserin açılışını gerçekleştirdi. Bakan Kurum yaptığı konuşmada Aksaray'a bir müjdeli haber verdi Bakan Kurum yaptığı açıklamada," TOKİ Başkanlığımız eliyle Aksaray’ımıza bugüne kadar 2 milyar liralık 5 bin 172 sosyal konut ürettik. Bugün 20 bin vatandaşımızı doğrudan ilgilendiren bu sosyal konutlarımızı teslim ettik.’’

‘’Sayın Cumhurbaşkanımız 4 gün sonra çok büyük bir müjde verecek’’
13 Eylül’de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Türkiye’nin en büyük sosyal konut projesini açıklayacağını hatırlatan Bakan Murat Kurum, konuya ilişkin şunları söyledi:
 “İnşallah 4 gün sonra Sayın Cumhurbaşkanımız çok büyük bir müjde verecek. Ve bu müjde çerçevesinde de yeni sosyal konutlarımızı 81 ilimizde, ilçelerimizde vatandaşlarımıza kazandırıyor olacağız. Gençlerimiz olacak, emekli vatandaşlarımız olacak,  şehit yakınları ve gazi ailelerimiz olacak, yine kıymetli vatandaşlarımız burada asgari ücretli vatandaşlarımız aldıkları maaşla ev alabilecekler. Bu kapsamda Aksaray’ımıza da çok önemli müjdemiz var. İnşallah 13 Eylül’ü bekleyin.  Hem sosyal konut projemiz hem de alt yapılı arsa vereceğiz. Alt yapılı arsayla birlikte vatandaşlarımız bizim alt yapısını hazırladığımız, imar planını hazırladığımız bu arsalarla kendi evlerini yapabilecekler.”
“Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle de bitirmiş olduğumuz projenin açılışını gerçekleştireceğiz”
“Aksaray’ımız sanayi şehri oluyor” diyen Bakan Murat Kurum, sözlerine şöyle devam etti:
“Nüfusunun sürekli artıyor ve artmaya da devam ediyor.  Biz de Aksaray’ın ekonomisi, istihdamı üretimi güçlensin diye sanayi sitesi yatırımlarını yapmaya devam ediyoruz. Yaklaşık 1600 sanayi sitemizi Aksaray’ımıza işçimize, esnafımıza kazandırdık. Ve inşallah Sayın Cumhurbaşkanımızın teşrifleriyle de bitirmiş olduğumuz projenin açılışını gerçekleştireceğiz. Yine ilave sanayi projesinden ekler var. Bu 13 Eylül’de açıklayacağımız projenin kapsamında Aksaray’ımıza da yeni sanayi sitesini kazandıracağız. Ve hem bölgeye hem de şehrimize hizmet etmiş bir proje olacak olacaktır.’’
“Sosyal konut projesinde 25 bin sosyal donatı olacak”
Bakan Kurum, sosyal konut projesinin kapsamının çok geniş olduğunu ifade ederek, ‘’Bu sosyal konutların içinde; 25 bin tane sosyal donatı olacak, okullarını, camilerini, spor salonlarını, stadyumlarını yapacağız. Ve bir taraftan da o medeniyetinin tarif ettiği şehirleşme örneğini illerimizde uygulayacağız.” diye konuştu.
“Güzel İzmir’imize şehrin merkezinde Bayraklı ’da tam 5 bin 500 konut kazandırdık”
Bakan Kurum,  doğal afetlerde milletin her daim yanında olduklarının altını çizerek şunları söyledi:
“Ve o irade işte bugün nasıl Aksaray’da milletinin yanındaysa o günde afette, afet alanlarında vatandaşımızın, milletimizin acılarına ortak olmak ve o acıları dindirmek için de bilfiil sahada çalışıyor. Ve hamdolsun bu çerçeve de Elazığ, Malatya’da çok önemli bir iş yaptık. 37 bağımsız bölümü 2 şehrimize 2 yıllık süreçte kazandırdık. Ve tarihinde görülmemiş bir dönüşümü yapmış olduk.  Bugün 9 Eylül İzmir’imizin kurtuluşunun 100. yıl dönümü. Ve yine bu çerçeve de İzmir’de bir deprem yaşamıştık.  Güzel İzmir’imize şehrin merkezinde Bayraklı ’da tam 5 bin 500 konut kazandırdık. Şehre değer katacak, şehre kimlik katacak bir projeyi tamamladık. Seller oldu, yangınlar oldu yine biz Antalya’mızda, Muğla’mızdaydık. Yine ekiplerimizle Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla tüm ilçelerimize ulaştık.”
 “Bugüne kadar 1.6 milyar lira değerinde birçok eserimizin açılışını yaptık”
Bakan Murat Kurum, Aksaray’a bu güne kadar 1.6 milyar lira değerinde eser kazandırdıklarını anımsatarak şu ifadeleri kullandı:
“Sahada 632 sosyal konutumuz, ticaret merkezlerimiz, camilerimiz var. Yine 50 bin ve 100 bin sosyal konut kapsamında 1626 tane sosyal konutumuzu üretiyoruz. İnşallah bu yeni sanayi sitelerini de eklemek suretiyle bir taraftan sanayisiyle büyüyen diğer taraftan da altyapısıyla güçlenen bir Aksaray’ı hayal ediyoruz. Bu Aksaray, bölgede cazibe merkezi olacak bir şehrimiz olacaktır. Yine bu kapsamda yapmış olduğumuz şehrimizi güzelleştirmek adına tam 1 milyon metrekare büyüklüğünde 8 tane millet bahçesi projemiz var. Ve gerek Aksaray belediyemiz gerekse ilçe belediyelerimizle birlikte bu projelerimizi yapıyoruz. Merkezde yer alan Recep Tayyip Erdoğan Selçuklu Parkı ve Fatih Millet Bahçesini aziz milletimizin hizmetine sunduk. Ve bugün de Eskil ve Ortaköy millet bahçelerini yine aziz hemşerilerimizin hizmetine sunmak suretiyle açılışını gerçekleştireceğiz. Merkezdeki Kalanlar Millet Bahçemizin de yapımında son aşamaya geldik. İnşallah en yakın zamanda bu bahçemizi de açacağız. Yeşilova ve Sultanhanı millet bahçelerimizde de artık projeler tamamlandı. İnşallah belediyelerimizle birlikte bu projeleri de en kısa zamanda milletimizin hizmetine sunacağız. Tabii bir taraftan üst yapı yaparken bir taraftan da İller Bankamızla, belediyelerimizle birlikte alt yapı projeleri yapıyoruz ve bu kapsamda bugüne kadar 1.6 milyar lira değerinde birçok eserimizin açılışını yaptık ve Taptuk Emre Türbesi ve Camiinin de yapımına yine belediyelerimizle birlikte devam ediyoruz. Toplam yatırım değeri 284 milyon lira olan yine 15 projemiz de sahada devam bilfiil etmektedir.”
Yatırımlara kararlılıkla devam edeceklerinin de altını çizen Bakan Kurum, Aksaray’ı; bölgenin cazibe haline getireceklerini; istihdamıyla, üretimiyle gençlerine, çocuklarına, geleceğine umutla bakacağı bir şehri hep birlikte inşa edeceklerini vurguladı.
Aksaray İl Müftüsü Hasan Hüseyin Güller’in dualarının ardında toplu açılış töreni gerçekleşti. Aksaray Kent Meydanında yapılan kurdela töreninden sonra Aksaray Bilim Merkezine geçen Bakan Kurum ve beraberindeki heyet gençlerle buluştu. 

 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri