Baro Başkanı Ferit Köse'den 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

Baro Başkanı Ferit Köse

Baro Başkanı Ferit Köse'den 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı Mesajı

104. yıl önce bugün, Türkiye Cumhuriyetinin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün Samsun'a çıkarak Kurtuluş Savaşı'nı başlatması ve gençliğe olan inancım ifade ettiği 19 Mayıs 1919 tarihinin 104. yıldönümünü kutlamanın sevinci ve gururu içerisindeyiz.

19 Mayıs, Türk Milletinin sönmeyen ve hiç sönmeyecek bağımsızlık meşalesidir. Tam104 yıl önce Samsun'da milli mücadeleyi başlatan bu meşale, milletimizden aldığı ilham ve destekle kurtuluş mücadelemizin işaret fişeği olmuştur. Aziz milletimiz, sömürgeci güçlerin dayattığı ve tutsaklığı esas alan onursuz bir geleceği Samsun'dan itibaren reddetmiş, kendi kaderine bizzat kendisi yön vermek için insiyatifi ele almıştır. Bu itibarla 19 Mayıs, milli varlığın canlanışı, milli mücadele ruhunun doğuşudur.

Dün ve bugün olduğu gibi, yarın da ülkemizi daha aydınlık yarınlara, daha büyük hedeflere doğru emin adımlarla taşıyacak olan yine gençlerimiz olacaktır. Ülkemizin imarını, inşasını ve kalkınma hayallerini, cesaretleri ve girişimleriyle sürdüren gençlerimiz vatanımıza, milletimize, sancağımıza, devletimize ve hürriyetimize ilelebet sahip çıkacaktır.

Bütün bu duygularla, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere milli mücadeleyi Samsun'dan başlatan ve zaferle sonlandıran tüm şehitlerimizi Rahmet ve minnetle anıyor. Yüce Türk Milleti'nin 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramını kutluyorum.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri