Başıboş atlar kazaya neden oldu: 4 yaralı

Başıboş atlar kazaya neden oldu: 4 yaralı

Başıboş Atlar Trafiği Tehlikeye Sokuyor

Başıboş Atlar Trafiği Tehlikeye Sokuyor

Haber başlığımızı okuyunca ´´ terminal yolunda başıboş atlar yüzünden bir gün kaza olacağını biliyordum´´dediğinizi duyar gibiyiz.

Öncelikle şunu belirtelim haber başlığındaki kaza Aksaray değil,Bingöl-Erzurum karayolunda yaşandı ve başıboş atların sebep olduğu zincirleme kazada 4 vatandaşımız yaralandı.

Aksaray Belediyesi şikayetler üzerine; bir gün zabıtaları gönderip Terminal yolu ve E 90 karayolundaki başıboş atların bir kaç tanesini toplattı ve bu görüntüler basına servis edildi.Sonra ne oldu,ertesi gün başıboş atlar yine yollarda.Bizler isteriz ki bir işe başlanıyorsa o işten sonuç alınana kadar operasyonlar devam edip,tüm başıboş atlar toplanıp,sahiplerinede ceza yazılsın.İnşallah Belediye yetkililerimiz yaşanan bu kazadan bir ders çıkarıp,bu işi alınlarının akıyla sonuca bağlarlar.

Aksaray´da otlaması için serbest bırakılan  başıboş atlar trafiğin yoğun olarak aktığı ana arterlerde dolaşınca trafiği tehlikeye sokuyorlar.

 Başıboş atlar özellikle kentin ana arterleri sayılan Terminal yolu ve  E 90 karayolu ortasında yürüyorlar. Trafiğin yoğun olarak aktığı saatlerde ise sürücüler bir anda caddeye çıkan atlara çarpmamak için kazanın eşiğine kadar geliyorlar. Vatandaşlar yetkililerin başıboş atları toplamasını isterken, "Bu atlar yüzünden kaza yapabiliriz. Yetkililer ya bu atları gördükleri yerde yakalatıp hayvan barınağına götürsünler ya da bu atların sahiplerine para cezası keserek hayvanları başıboş bırakmalarının önüne geçsinler" diyerek tepki gösterdiler



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri