Başıboş köpeklere barınak talep ettiler

Başıboş köpeklere barınak talep ettiler

Sultanhanı ilçesinde başı boş Köpekler Başta öğrenciler olmak üzere İlçe halkını tedirgin ediyor. Her mahalle ve Cadde de yer yer toplu halde gezen başı boş köpekler aç olmaları nedeniyle insanlara da saldırıyor. Sabah erken saatlerde okullarına gitmeye ç

Sultanhanı ilçesinde başı boş Köpekler Başta öğrenciler olmak üzere İlçe halkını tedirgin ediyor. Her mahalle ve Cadde de yer yer toplu halde gezen başı boş köpekler aç olmaları nedeniyle insanlara da saldırıyor.  Sabah erken saatlerde okullarına gitmeye çalışan öğrenciler Sürüler halinde gezen başı boş köpekler nedeniyle büyük korku yaşıyor.
 
Okul çevrelerinde dahi köpek süreleri olduğunu vurgulayan vatandaşlar yetkililerin buna biran önce çare bulmasını istediler. Haber servisimize açıklamada bulunan bir vatandaş ise Sultanhanı belediyesine onlarca kez başvurmasına rağmen konu ile ilgilenilmediğini iddia etti.
Görüşlerini açıklayan Vatandaş ?Sokaklarımızda aç ve sefil halde başıboş köpekler sürüler halinde gezmekte Buradan Belediye yetkililerine sesleniyorum, ?Hayvanlara merhameti olmayanın insanlara da merhameti olmaz? derler, çok mu zor ilçemiz çıkışında bir alanın tellerle çevrilerek birkaç kulube yapılarak bu canlılar için bir barınak yapılması, ilçemizde 10´a yakın veteriner var inanın bu veterinerlerimizle konuşulsa her ay birisi ilgilenir ve yine ilçemizde turistlik restoranlar dahil 6, 7 tane lokanta var, buralardan da günlük yemek artıkları toparlansa fazla masraf edilmeden bu sorun çözülür lakin bu işleri yapacak dirayetli kişi yok demek ki, 1 tane personel görevlendirilip Sultanhanı ilçesine küçük bir barınak yapabilecek bir yetkili yok mu?, inanın çok yazık bu hayvanlara bir çoğu hastalık taşımakta ve uyuz mikrobu dahil birçok hastalık türemekte, kervansaray önünde görüyorsunuz turistten çok Köpek var daha geçen haftalarda bir vatandaşı yakındaki Fırına kadar kovaladı, belediye yetkililerinin buna biran önce çözüm bulması gerekiyor? dedi.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri