Basın Bayramı’nda Gazeteciler İl Protokolünü Ağırladı

Basın Bayramı’nda Gazeteciler İl Protokolünü Ağırladı

Gazeteciler 24 Temmuz Basın Bayramını İl protokolünü de davet ettikleri program ile kutladı.


Gazeteciler 24 Temmuz Basın Bayramını İl protokolünü de davet ettikleri program ile kutladı. 
24 Temmuz Basında Sansürün kaldırılışı ve Basın bayramının 114.  Yıl dönümü münasebetiyle Aksaray'da Gazeteciler Cemiyetlerinin ortak düzenlediği programa katılım yoğundu.


İlimizin yaygın yerel ve ulusal medya kuruluşlarının ve cemiyetlerinin ortak organize ettiği 24 Temmuz Basında Sansürün Kaldırılışının 114. Yıl dönümü programında basın mensupları bu kez İl protokolünü, siyasi parti il başkanlarını ve temsilcilerini, STK başkanlarını ve misafirlerini ağırladı.

Sunuculuğunu Gazeteci Dilek Eyüboğlu’nun yaptığı gazeteciler Cemiyeti'nin ve yayıncı kuruluşlarının ortak programına Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu, MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Yüksel Çelik, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, CHP İl Başkanı Ali Abbas Ertürk, İyi Parti İl başkanı Faruk Ağır, Zafer Partisi İl Başkanı Mesut Karaüzüm, Gelecek Partisi Başkan Yardımcısı Bayram Budak, STK başkanları, daire müdürleri, emniyet müdür yardımcıları ile çok sayıda misafir gazeteci ve 30'u aşkın yayıncı kuruluş katıldı.

“BİRLİK BERABERLİK BEREKET GETİRİR”


Gece de konuşan Aksaray Valisi Hamza Aydoğdu “Bugün basın mensuplarına konuşacağız Onun için zor bir konuşma olacak” dedi. Vali Aydoğdu basın mensuplarının zor ve meşakkatli bir iş yaptığını belirterek 24 Temmuz Basın Bayramı’nı kutladı. Basın özgürlüğü ve haber alma özgürlüğünün her şeyden kıymetli olduğunu söyleyen Aydoğdu “Bu gece de bütün basın mensuplarının birada olduğunu görmek beni çok mutlu etti. Birlik ve beraberliğin olduğu yerde bereket ve rahmet vardır. Ayrılığın olduğu yerde de kavga dövüş ve mizah vardır” diye konuştu. 

AKSARAY TÜRKİYE’NİN ÖZETİ”


55 ülke ve 81 ili gördüğünü belirten Vali Aydoğdu “Hayatımda birçok il gördüm, ama bu kadar potansiyeli yüksek bir il görmedim. Aksaray Türkiye'nin bir özü ve özeti. Aksaray stratejik bir jeopolitik öneme sahip. Türkiye'nin ortası. Tarımda ve sanayide çok iyi. Kuş türlerinin üçte ikisinin Aksaray’da olduğunu öğrendim. "dedi.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri