Başkan Altınsoy pancar üreticilerine müjdeyi verdi

Başkan Altınsoy pancar üreticilerine müjdeyi verdi

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın üreticilerin merakla beklediği müjdeyi açıkladığını bildiren AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, pancar alım fiyatının bu yıl için ton başına 235 liradan 300 liraya yükseltildiğini belirtti.

 

Nüfusunun büyük bölümü tarım ve hayvancılıktan geçimini sağladığı Aksaray´da üreticilerin merakla beklediği pancar alım fiyatı Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklandı.

 

Pancar üretiminin Aksaray´ın en büyük gelir kaynaklarından birisi olduğunu belirten ve açıklanan pancar fiyatının son derece olumlu bir gelişme olduğunu vurgulayan İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, ?Sayın Cumhurbaşkanımız, hasat sezonuna kısa bir süre kala üreticilerimizin heyecanla beklediği müjdeyi açıkladı. Nişasta bazlı şeker oranı yüzde 5´e düşürülmüştü. Bu yılın sonunda oran yüzde 2 buçuğa kadar indirilecek. Ayrıca çiftçilerimize 1 buçuk milyon ton ilave pancar kotası sağlandı. Cumhurbaşkanımızın talimatlarıyla pancar alım fiyatı da bu yıl için ton başına 235 liradan 300 liraya yükseldi. Aksaray olarak şeker pancarı konusunda yıllık 1 milyonun tonun üzerindeki üretimle ülkede söz sahibiyiz. Bu nedenle pancar üretimi Aksaray´ımız ekonomisi için son derece önemli. Çiftçimize alın terinin karşılığı, hak ettiği, hakkı ile ödenecek. Her zaman çiftçinin yanında olduk, olmaya da devam edeceğiz. Çiftçilerimize verilen bu müjdelerin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.? dedi.



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri