Başkan Göktaş"Projelerimiz hayat bulacak"

Başkan Göktaş

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Projelerimiz hayat bulacak

*Ticaret ve Sanayi Odasının 2019 yılı hedeflerinde yer alan projeler bu yıl hayat bulacağı bildirildi. ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş Güneş Enerjisi İhtisas OSB, İlçelerimizde Sanayi Kentleri ve Konya Yolunda Yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulmasıyla birlikte Tarıma Dayalı OSB projelerimiz için fizibilite çalışmalarımız yapılıyor.  İnşallah 2019 yılında bu projelerimiz hayat bulacaktır.?Dedi.

 

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası çalışmalarından yeni yılla birlikte geliştirilecek projelere kadar bir dizi soruları cevaplayan Oda Başkanı Cüneyt Göktaş, hızla büyüyen Aksaray ticaret ve sanayisine yeni ivmeler katmak amacıyla geliştirilen projeleri sıralayarak, hepsinin bu yıl sonuna kadar şekilleneceğini ifade etti. Göktaş sorularımız ve cevaplarıyla Ticaret ve Sanayi Odasını şu şekilde anlattı :



Odanız sorumluluk alanlarından biraz bahseder misiniz?

Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının en büyük amacı ve varoluş nedeni üyelerinin menfaatlerini korumak, onların her alanda yanlarında olmak ve en iyi hizmet sunmaktır. Buradan yola çıkarak üyelerinin müşterek ihtiyaçlarını karşılamak, mesleki faaliyetlerini kolaylaştırmak, mesleğin genel menfaatlere uygun olarak gelişmesini sağlamak, mensuplarının birbirleriyle ve halk ile olan ilişkilerinde dürüstlüğü ve güveni hâkim kılmak üzere meslek disiplinini, ahlâk ve tesanüdünü korumak ve bu Kanunda yazılı hizmetleri görmek amacıyla kurulan kamu kurumu niteliğinde tüzelkişiliğe sahip meslek kuruluşları olan Ticaret ve Sanayi Odaları bugün bulundukları illerdeki en büyük Sivil Toplum Kuruluşlarıdır.

Bu anlamda büyüklüğünün de getirdiği sorumluluklar artmakta üyelerine verdiği hizmetlere ek olarak şehrin geneli de hizmet vermektedir. Bugün şehrimiz genelinde Eğitimler, Fuar Organizasyonları, Konferanslar, Paneller, Seminerler ağırlıklı olarak Odamız tarafından düzenlenmekte hem iş dünyamız hem de kamuoyumuz bu organizasyonlara katılım göstermektedir.

Oda olarak üyeleri için 2018 de yapmış olduğunuz çalışmaları kısaca anlatır mısınız?

2018 Yılı içerisinde Üyelerimize yönelim olarak en büyük çalışmamız Odamızdan Ücretli olarak alınan Faaliyet Belgeleri, Oda Sicil Kaydı, Ortaklar Pay Listesi, İhale Durum Belgesi gibi en çok talep edilen belgelerin web sitemizden alınması halinde ücretsiz hale getirilmesi sağlanmıştır.

30 Mayıs 2018 tarihinde Ekonomi Bakanlığımızın iş birliği ile üyelerimize yönelik olarak Dış Ticaret Eğitimi, geçtiğimiz aylar içerisinde de Eximbank Kredileri Bilgilendirme Semineri Düzenlenmiş olup ihracatçı ve ithalatçı firmalarımız katılım göstermişlerdir.

İŞKUR ve Odamız İş Birliği ile 5 Adet Girişimcilik Kursu düzenlenmiş iş dünyamıza yeni girişimciler kazandırılmıştır.

Üyelerimize Yönelik olarak ilimiz genelindeki Eğitim, Kreş, Sağlık sektöründeki birçok firmamız ile indirim protokolleri imzalanmıştır.

Mesleki Yeterlilik Belgesi Sınavları Yoğun çalışmalar neticesinde Ankara´da yapılmak yerine Aksaray´da Odamız Hizmet Binası sınırları içerisinde yapılması sağlanmış yaklaşık 600 vatandaşımız bu sınavlara girerek İkinci El Oto Alım Satım yapmak için gerekli olan belgeye sahip olmuşlardır.

MEGİP projesi kapsamında 5 Firmamız ile protokol imzalanmış 200 yeni istihdam yapılmıştır.

Enflasyonla Topyekün Mücadele Kapsamında Aksaray üzerine düşeni yapmış ilimz genelinde Ticaret ve Sanayi Odamızın yaptığı çağrıya yüzlerce firmamız katılım göstermiştir.

2019 yılında ki hedefleriniz nelerdir?

2018 yılının Nisan Ayında göreve geldiğimizde açıkladığımız çok büyük projelerimiz vardı. Güneş Enerjisi İhtisas OSB, İlçelerimizde Sanayi Kentleri ve Konya Yolunda Yeni bir Organize Sanayi Bölgesi kurulması ve Tarıma Dayalı OSB projelerimiz için fizibilite çalışmalarımız yapılmaktadır.  İnşallah 2019 yılında bu projelerimizin hayat bulacaktır.

Yeni Yatırımcıların şehrimize kazandırılması ihracat rakamlarının artış göstermesi ve yeni pazarların bulunması bu pazarlara nasıl giriş yapılması gerektiği için Dış Ticarete yönelik çalışmalarımız olacaktır. Odamız Hizmet Binası içerisinde b u çalışmamıza ek olarak Dış Ticaret Ofisi kurulması planlanmaktadır.

Eğitim Başarının temelidir mantığından yola çıkarak kurumsal eğitimlerimiz 2019 yılında da planlanmakta üyelerimizin ve vatandaşlarımızın en çok talep ettikleri eğitim, seminer, panel ve fuar organizasyonları düzenlenmesi için gerekli adımlar atılmaktadır.

Daha iyi bir üretim için üyeleriniz ve halkımız için önerileriniz nelerdir.

Biz her zaman bu ülkenin Dünya´nın en büyük 10 Ekonomisinden birisi olmak için üretime önem vermesini, dışa bağımlılığı azaltmak için yeni alternatiflerin bulunması bunun yolunun da Eğitim, ARGE ve üretimden geçtiğini yıllardır altını çizerek belirtmekteyiz. Firmalarımızın ve halkımız için önerilerimizde bu söylediklerimizle aynıdır. Çalışanlarınızın eğitimlerine önem verin, kalifiye elemanlar istihdam edin yeni pazarlara girmek için projeler hazırlayın ve her şeyden önemlisi üretin, üretin ki kazanan ülkemiz olsun.

Ülkemizin ekonomisi ile ilgili neler söylemek istersiniz?

2018 Yılı tüm Dünya için büyük bir sınavın verildiği bir yıl oldu. ABD ve Çin arasında başlayan Ticaret Savaşlarının etkisi Dünya geneline yayılması ülkemiz ekonomisinde olumsuzlukların yaşanmasına neden olmuştur. 2017 Yılında Dünya Genelinde En hızlı büyüme rakamı elde eden Türkiye maalesef 2018 yılında tam tersi bir rakamla karşılaşmıştır. 2019 yılında aynı sorunun bir daha yaşanmaması için bu ülkede yaşayan her bir insanın katkısına ihtiyaç vardır. Devletimizin de iş dünyamızın yanında olması ve atacağı politik adımlar ve vereceği desteklerle bu süreç en az zararla atlatılmalıdır.

Son olarak eklemek istedikleriniz varmı ve nelerdir?

2019 yılından en büyük temennimiz başta ülkemiz olmak üzere bölgemiz ve şehrimiz sanayisinin büyüme göstermesi Aksaray´ın yaşana bilirlik düzeyinin en üst seviyelere çıkması için tüm şehrimizle birlikte çalışmaktır.

RÖPORTAJ : İbrahim Amaç



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri