31.8° / 14.8°

Başkan Göktaş,"Üzerimize düşeni fazlası ile yaptık"

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Başkan Göktaş,
Tarih: 27.07.2019 11:49
ATSO BAŞKANI GÖKTAŞ´TAN VOLKSWAGEN AÇIKLAMASI ?ÜZERİMİZE DÜŞENİ FAZLASI İLE YAPTIK?
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, geçtiğimiz günlerde bir yerel gazetenin manşetinde yer alan ?Dev Yatırım Volkswagen için Tık Yok? haberiyle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. 
Volkswagen´in Türkiye´de yatırım kararı alması ile birlikte hemen çalışmalara başladıklarını ve bu yatırımın Aksaray´da yer alması için her türlü girişimde bulunduklarını fakat önlerinin kesildiğinin altını çizen Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklama da; ? İlimizde yayınlanan bir yerel gazetemizde ki Volkswagen yatırımı ile ilgili tarafıma ve temsil ettiğim kuruma yönelik eleştirilerin yersiz olduğunu belirtmek için açıklama yapma durumunda kaldık. 
Aksaray Ticaret ve Sanayi Odasının Yönetim Kurulu Başkanı olarak Yönetim Kurulumuzdaki arkadaşlarımızla bu projenin şehrimize kazandırılması için ilk günden itibaren çalışmalar gerçekleştirdik. Basında bu yatırımla ilgili açıklama hazırlatarak sadece ses getirmek yerine bu yatırımın karar mercilerine gitmeyi tercih ettik. Bu kapsamda geçtiğimiz haftalar içerisinde Aksaray Valimiz Sayın Ali Mantı, Aksaray Milletvekilimiz Cengiz Aydoğdu, Aksaray Belediye Başkanımız Evren Dinçer ve Ak Parti İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, Ak Parti Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk ile birlikte Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan´ı bakanlıkta ziyaret ederek bu yatırımı çok istediğimizi Aksaray´ın bu yatırım için Türkiye´de en uygun ve stratejik şehirlerin başında geldiğini, bu yatırım için şehir olarak üzerimize ne düşüyorsa yapmaya hazır olduğumuzu dile getirdik. 
Sayın Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız Sayın Mehmet Cahit Turhan bizim bu talebimizi memnuniyetle karşıladığını fakat bu yatırım kararının alındığı ilk gün nokta yerinde belirlendiği hatta bunun için ülkemizin her türlü desteğinin de verileceği yatırımcı firmaya belirtilmiştir. Bulgaristan´da yapılması planlanan bu yatırımın Türkiye´de belirlenen nokta yere yapılması için yatırımcı firmanın talepleri olduğu bu taleplerinde devletimiz tarafından karşılanacağı Bakan beyin bizzat ağzından tarafımıza iletilmiştir. Bizler devletimizin aldığı bu karara saygı duyarak bu yatırım için herhangi bir açıklama yapmadık ki Aksaraylı insanlarımızın da herhangi bir umuda kapılmasını istemedik. Fakat yaşadığımız süreçte yerel medyamızda yayınlanan bu taraflı haber başta birçok şeyden vazgeçerek bu şehrin sanayisine, ticaretine emek veren vaktini ayıran Yönetim Kurulu arkadaşlarımı ve şahsımı derinden yaralamıştır.  Bilinmesini isterim ki Aksaray yöneticileri ve biz STK´lar şehrimiz için her konuda uyumlu bir şekilde çalışıyoruz ve çalışmaya devam edeceğiz.
ATSO´ya veya şahsıma hiçbir soru sorulmadan bilgi alınmadan yazılan bu haber için yaptığımız bu açıklamayı kamuoyunun takdirine bırakıyoruz. 
Ortak Aklın Gücüyle Geleceğin Sanayi Kentini birlikte inşa edeceğimiz vizyonuyla hareket ettiğimiz görev süremizde vatandaşlarımız, kamu kurumlarımız, Sivil Toplum Kuruluşlarımız ve vatandaşlarımız bilsin ki Aksaray´ın menfaatine ve geleceğine yönelik bir yatırım, proje veya herhangi bir konu olursa en önde biz olacağız ve biz çalışacağız. Biliyor ve inanıyoruz ki biz çalışırsak Aksaray kazanır. Aksaray´ın da kazanması için her daim her projede yer alacağımızı belirtmek istiyorum? Dedi.
  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,86% 0,22
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4273,98% 0,35
  • Ç. ALTIN

    6806,93% -0,05
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bursa’da bıçaklı şüpheli, anne ve 2 kızı ile yardıma gelen bir kişiyi yaralad...
Yol kenarında alkol alırken, otomobille gelen kişi tüfekle yaraladı
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü (2)
Bakan Fidan, İranlı mevkidaşı Arakçi ile görüştü
Sakarya’da ağaçlık alanda yangın
Çankırı'da orman yangını (3)
Solo yelken sporcusu Mireli, Türkiye rekoru kırdı; 15 gün 6 saat 41 dakikada ...
İstanbul - Kazakistan 'Ulusal Dombra Günü' Zeytinburnu’nda kutlandı
Batman’da akli dengesi yerinden olmayan kadından 2 gündür haber alınamıyor
Balıkesir'e şehit ateşi düştü
Kırkpınar başpehlivanı Okulu, hamam geleneğini bozmadı
Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'in savcılık ifadesi ortaya çıktı (3...
Kars’ta kayıp olan 8 yaşındaki Melih için arama çalışması başlatıldı
Kano ile gezerken rüzgarla açığa sürüklenen 2 kişiyi deniz polisi kurtardı
İstanbul - Başakşehir'de kayan vincin park halindeki 23 araca çarptığı anları...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Kırkpınar başpehlivanı Okulu, hamam geleneğini bozmadı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek'in savcılık ifadesi ortaya çıktı (3)

Kars’ta kayıp olan 8 yaşındaki Melih için arama çalışması başlatıldı

Kano ile gezerken rüzgarla açığa sürüklenen 2 kişiyi deniz polisi kurtardı

İstanbul - Başakşehir'de kayan vincin park halindeki 23 araca çarptığı anların yeni görü...

Kamyonla çarpışan motosiklet sürücüsü öldü

Konya'da orman yangını, kısa sürede söndürüldü

Fenerbahçe, Jhon Duran'ı kadrosuna kattı

Aydın'da orman yangını

Aydın’da otomobilde uyuşturucu ile yakalanan 2 şüpheli tutuklandı

Kırkpınar’da altın kemerin sahibi Orhan Okulu oldu / Ek fotoğraflar

Saadet Partisi Genel Başkanı Arıkan: Fındık taban fiyatı 300 TL olmalı

Şehidin acı haberi babaevine ulaştı

Yaya geçidinde motosikletin çarptığı kadın yaralandı; kaza kamerada

Bolu'da orman yangını (2)

Aksaraylı şehidimizin baba evine acı haber ulaştı

Kırkpınar’da altın kemerin sahibi Orhan Okulu oldu / Fotoğraflar

Çınar ağacının kırılan dalı üzerlerine düştü: 1 ölü, 2 yaralı (2)

İstanbul - Beylikdüzü’nde terasta çıkan yangın 2 daireye sıçradı

Mersin'de hafif ticari araç, önündeki TIR’a çarptı: Aynı aileden 5 kişi öldü, 1 kişi yar...

Çankırı'da orman yangını