Başkan Hüseyin Koçak´tan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan Hüseyin Koçak´tan 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi Mesajı

aksarayhaber68 | aksaray haberleri

Hüseyin Koçak mesajında şunları kaydetti;Türk milletinin gurur kaynağı, muzaffer tarihinin mümtaz sayfalarından biri olan ve 103.yıl dönümünü kutladığımız 18 Mart 1915 Çanakkale Zaferi, milletimizin birlik ve beraberlik uğruna tüm varlığını ortaya koyduğu unutulmaz bir destandır.

 

Gazi Mustafa Kemal Atatürk´ün?Size taarruzu değil,ölmeyi emrediyorum.? sözlerinde ifadesini bulan bu zafer,Türk askerinin istiklali uğruna nelerini feda edebileceğinin ve şehadet iştiyakının emsali olmayan bir sembolüdür.

Vatanı ve istiklali için canını ve kanını feda etmekten tarihin hiçbir safhasında sarfı nazar etmemiş aziz milletimiz,şehitlerine olan şeref sözünü hiçbir zaman unutmayacaktır.Bugün hain ve bölücü terörü vatan topraklarından söküp atmak için yine gözünü kırpmadan şehadeti kucaklayan şehitlerimizin mukaddes hatıraları ile kıymetli şehit ailelerinin önünde tazimle eğilmekteyiz.Vatan,şehitlerimizin sayesinde dimdik ayaktadır ve onların kahramanlık ve cesaretinden aldığı güçle aydınlık istikbale doğru kararlılıkla yürümektedir.

Çanakkale Zaferi´nin 103.yıl dönümünde bu vatanı,bayrağı ve istiklali bizlere mukaddes bir emanet olarak bırakan Çanakkale şehitlerimiz başta olmak üzere,geçmişten bugüne gerek istiklalimiz gerekse bölünmez bütünlüğümüzü müdafaa uğruna kendini feda eden tüm aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi rahmet,minnet ve şükranla anıyorum.

 250 BİN ŞEHİT VERDİK                                                                           

Kocaman bir dünya savaşının sadece bir cephesi olsa da,Çanakkale hem kazanan hem de kaybeden için pahalıya mal oldu.490.000´e yakın askerle gelen işgalci kuvvetler,300.000´den fazla kayıp verdi.Buna karşılık Osmanlı tarafının 315.000 askerinin 250.000 tanesi ana yurdunu korurken şehit oldu.O tarihe kadar eşi görülmemiş bir cephe olan Çanakkale sonucunda toplamda yarım milyondan fazla insan genç yaşta hayatını kaybetti.Ruhunuz şad olsun.

Haber: Merve Tosun



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri