Başkan Aktürk: Kimlik siyaseti eski Türkiye 'de kaldı

Başkan Aktürk: Kimlik siyaseti eski Türkiye

Başkan Aktürk: Kimlik siyaseti eski Türkiye 'de kaldı

BAŞKAN AKTÜRK, “KİMLİK SİYASETİ ESKİ TÜRKİYE’DE KALDI
 

Siyasi hesaplar uğruna ‘Ben Aleviyim’ demenin hiçbir akıllı, irfanlı tarafı olmadığını vurgulayan AK Parti Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Bizler hangi mezhep, ırk, dini tarz, anlayış zerre kadar önem vermeden Türk vatandaşı olan herkesle omuz omuza yürümeyi, bu ülkenin bayrağı altına yaşamayı en büyük şeref olarak atfediyoruz” dedi.
 

Karanlık pazarlıklarını gizlemek için etnik köken ve mezhep tartışması ile yalan ve iftira mahsulü kampanyalar başlatıldığına işaret eden Aksaray İl Başkanı Hamza Aktürk, “Biz doğal gaz derken, Togg derken, imece uydusu derken, Altay tankı derken, birisi bir video yayınladı; ‘Ben Aleviyim’ dedi. Ortağı da geri kalır mı, ‘Ben Sünniyim’ diye bir video yayınladı. Bize ne sizin Alevi, Sünni olmanızdan. Biz PYD’nin, PKK’nın umudu olmanızdan dolayı size kızıyoruz” dedi.
 

Bu ülkede kimse kimseye kökenini de mezhebinin de sorulmadığını aktaran Aktürk, “Bu istismar siyaseti ülkemizde zemin tutmaz. Çünkü Türkiye fotoğrafı, 85 milyonun tüm renkleriyle ortaya çıkan bir zenginliktir. Biz insanları öyle ayırmıyoruz. Alevi de Sünni de birbirinin kardeşidir. Omuz omuza, al bayrağın altında yaşar. Ülkemiz siyasetinin değerlerin istismarıyla yönlendirildiği günler onların döneminde kaldı. Eski Türkiye’nin diğer tüm hastalıkları gibi bu konuları da tekrar getirmenin, insanları birbirine düşman etmenin peşinde. Ne kadar uğraşırlarsa uğraşsınlar, Türkiye’nin 21 yıllık emeğinin mahsulü olan demokrasi ve kalkınma kazanımlarına el uzatılmasına göz yummayacağız. Ülkenin ve milletin geleceğinin teminatı olan “tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet” ilkelerinden zerre miktar geri adım attırmayacağız. Bizim milletimiz, bu ayrıştırıcı kimlik siyasetine de bu koltuk pazarlığı siyasetine de koalisyon siyasetine de inşallah yol vermeyecek. 14 Mayıs’ta inşallah doğru tercih yapacak. Türkiye, projeleriyle, yatırımlarıyla, Türkiye’yi kalkındırma sevdasıyla oluşturduğumuz projelerle yoluna devam edecek. Biz milletimizin ferasetine inanıyoruz, güveniyoruz. Gençlerimizin bu iki zihniyet arasındaki farkı çok güzel idrak edeceklerine inanıyoruz. Ve neticede inşallah 14 Mayıs’ta başarıyla bu seçimi de atlatıp, nasıl bundan önceki 15 seçimde olduysa yolumuza kararlılıkla devam edeceğimize inanıyoruz” diye konuştu.
 


 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri