Başkan Ali Südemen: Medya zor durumda

Başkan Ali Südemen: Medya zor durumda

Başkan Ali Südemen: Medya zor durumda

 

10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü’ne özel açıklamalarda bulunan 68 Aksaray Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen, medyanın bütün birimlerinin zorda olduğunu söyledi. Yazılı basın olarak gazetelerin var olma savaşı verdiğini belirten cemiyet başkanı Südemen, gazetelerin nisan ayından sonra şekillenerek devam edip etmeyeceği yolunda duyumların hakim olduğunu söyledi. Yazılı basının teknolojiye yenik düşerek mağduriyet yaşaması, devlet desteği olan resmi ilanların elektronik alana kaydırılma projesi, mevcut gazeteleri kağıt ya da sanal alanda bir tercih yapmaya zorlayacağını ifade etti.

Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Ali Südemen “Medyanın diğer birimlerinden olan radyo ve televizyonlarında kendi alanlarında yaşadıkları zor durumların biran önce netleşerek tüm medya birimleri açısından aydınlık bir geleceğe kavuşturulması hususunda bekleyiş sürüyor. Meslek örgütlerinin üst çatı kuruluşları tarafından sürekli takip edilerek, merkezi idare nezdinde bir mücadele oluşturmaları da bu konuda memnuniyet verici olarak kabul ediliyor.

Sosyal medyanın gelişmesi ile birlikte internet gazeteciliğinin daha revaçta gibi bir görünüm arz etmesi, her şehirde internet haber gazeteciliğine yoğun bir yönelmenin olduğu biliniyor. Nisan ayından sonra internet gazetelerine de verilecek olan devlet desteği mahiyetinde ki resmi ilanların yayımlanma hakkı, bu alanda getirilen kriterlere uymanın zorluklarını da beraber getirecek.  En az üç sigortalı kadro mecburiyetinin 4 veya 6 olabileceği yolunda bilgilerde veriliyor. Tıpkı gazeteler gibi bekleme sürelerine tabi olacak olan internet haber siteleri, kendilerine nasıl bir yol haritası çizecekleri de getirilecek yasal düzenlemelere bağlı olacak.

 Medyanın geleceğinin şekillenmesi hususunda pek çok havada uçuşan bilginin kirliliğe neden olduğu da düşünecek olursak, 2023 seçimlerinden sonra yapılacak çalışmalar ile belirsizliğin netlik kazanacağı tahmin ediliyor.”Dedi.



Anahtar Kelimeler: Başkan Südemen: Medya durumda
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri