Başkan Altınsoy: Evde Kal Kitap Oku

Başkan Altınsoy: Evde Kal Kitap Oku

Koronavirüs nedeniyle evlerinden çıkamayan vatandaşları kitap okumaya davet eden AK Parti Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Evde Kal Kitap Oku” çağrısında bulundu.

 

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de Koronavirüs ile ilgili olağanüstü bir dönemden geçildiğini aktaran Aksaray İl Başkanı Hüseyin Altınsoy, “Evde Kal Kitap Oku” çağrısı yaparak, “Toplum olarak çok önemli ve hassas bir süreçten geçiyoruz. Önce kendi sağlığın, sonra ailenin ve tüm toplumun sağlığı için “Evde Kal Kitap Oku” diyoruz” ifadelerini kullandı.

 

Kütüphane Haftası nedeniyle bilgi ve birikimin önemine değinen Başkan Altınsoy, ‘Bana bir harf öğretenin 40 yıl kölesi olurum’ diyen Hz. Ali bu anlamlı sözü okumanın ve öğrenmenin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha ortaya koymuştur. Kutsal kitabımız Kur’an-ı Kerim’de bile okumanın önemi hadisi şeriflerle vurgulanmıştır” dedi.

 

Okumanın insanın maneviyatına büyük bir katkı sağlamasının yanı sıra insanın en iyi dostunun kitap olduğuna değinen Başkan Altınsoy, “Kitap, gazete, dergi gibi birçok yayınlanan yazıları okumak toplumla ilgili bilgilere de sahip olmayı sağlar. Eğitimin, bilimin, sanatın kısacası insanlığın temeli bilgi kaynağımız kitaba dayanır. Bu nedenle kitapsız bir dünya asla düşünülmemeli ve düşünülemez. Koronavirüs salgını nedeniyle dışarı çıkmayan vatandaşlarımızın bu boş zamanlarını, kitap okuyarak değerlendirmesini tavsiye ediyorum.”



Anahtar Kelimeler: başkan altınsoy:evde kal kitap oku
Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri