Başkan Dinçer: “Aksaray’ımız büyüyen, gelişen bir şehir”

Başkan Dinçer: “Aksaray’ımız büyüyen, gelişen bir şehir”

Başkan Dinçer: “Aksaray’ımız büyüyen, gelişen bir şehir”

Başkan Dinçer: “Aksaray’ımız büyüyen, gelişen bir şehir”

Aksaray Belediyesi Kırım-Tatar Türklerinin kültürlerini yaşayıp, tanıtabilmeleri adına Mahalle Konağı’nın Temel Atma Törenini gerçekleştirdi. 


Aksaray’ın merkeze bağlı Hamidiye Alaca Mahallesinde yaşayan Kırım-Tatar Türklerinin yıllardan beri kültürlerini yaşayıp tanıtacağı bir yer ihtiyacını değerlendiren Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer düğmeye bastı. Kısa bir süre önce çalışmalarına başlanan Mahalle Konağı’nın temeli atıldı. Dualar eşliğinde butonun başına AK Parti Aksaray Milletvekili Cengiz Aydoğdu, Merkez İlçe Başkanı Hamza Aktürk, Belediye Başkanı Evren Dinçer ve Kırım-Tatar Türkleri geçti. Hayırlı olsun dileklerinin ardından Milletvekili Aydoğdu ve Başkan Dinçer ilk beton attırma işleminin gerçekleştiği kumandaya bastı. Bin metrekare alan üzerine kurulacak olan Mahalle Konağı’nın Kırım-Tatar Türklerinin yıllarca bekledikleri kendini tanıtma fırsatını yakalamak için cazibe merkezi olması bekleniyor. İçerisinde Düğün Salonu, Mescit, Kütüphane, Kurs Sınıfları ve Eğitim Merkezlerinin yer alacağı Mahalle Konağı’nın çalışmlarının hızlandırılacağı belirtildi. 
Başkan Dinçer, “Aksaray’ımızda bir ilki gerçekleştiriyoruz. Mahalle Konağı, Mahalle Sosyal Tesis Temel Atma törenini gerçekleştirdik. Aksaray’ımız büyüyen gelişen bir şehir, yaklaşık çeyrek milyon nüfusa sahip bir il, her geçen gün de göç alıyor. Nüfus artışına bağlı olarak, sosyal belediyecilik hizmetlerinin gelişmesi önem arz ediyor. Bu bağlamda bizde mahallemizin, Kırım-Tatarlı hemşerilerimizin yerleşik bulunmuş olduğu Hamidiye-Alaca Mahallemizde onların kültürlerini tanıtabilecekleri, düğün dernek faaliyetlerini yapabilecekleri, zaman geçirecekleri yine diğer türlü aktivitelerini yerine getirebilecekleri Mahalle Konağı tasarımını gerçekleştirdik. Bugün de Temel Atma Törenini gerçekleştirdik. Hamdolsun bin metrekare kapalı alana sahip içerisinde, Düğün Salonu, Mescit, Muhtar Odaları, diğer amaçlı kullanılabilecek salonlar ve yine kültürlerini tanıtabilecekleri, yemeklerini, el işlerini tanıtabilecekleri çok amaçlı salona ait olan bu Mahalle Konağı’nın temel atmasını gerçekleştirdik. Mahallelilerimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. Bu şekilde Aksaray’ımıza artık Mahalle Konağı, Mahalle Sosyal Tesislerinin önü açılmış oldu. Bundan sonra ihtiyaç duyduğumuz mahallelerde bu tarz hizmetlerimizi yaygınlaştırarak, sosyal belediyeciliği yerine getirmiş olacağız” diye konuştu. Kırım Türkü Sena Kara ise, “Öncelikle bu kitap konağı için bütün vekillerime, Belediye Başkanıma çok teşekkür ediyorum. Çünkü bu kitap konağı hem biz gençlerin eğitimlerini sağlayabileceği çok güzel bir yer olacak. Hem de Kırım geleneğini yaşatacak bir yer olacak. İnşallah devamı gelir. Tekrardan teşekkür ediyorum” dedi.



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri