Başkan Dinçer: Kentsel dönüşüm projemiz planladığımız şekilde ilerliyor

Başkan Dinçer: Kentsel dönüşüm projemiz planladığımız şekilde ilerliyor

Başkan Dinçer: Kentsel dönüşüm projemiz planladığımız şekilde ilerliyor

BELEDİYE BAŞKANI DR. EVREN DİNÇER HAMİDİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM ALANINDA İNCELEMELERDE BULUNDU  

 

BAŞKAN DİNÇER; ‘’KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJEMİZ PLANLADIĞIMIZ ŞEKİLDE İLERLİYOR’’
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, şehrin merkezinde başlatılan Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında yürütülen çalışmaları yerinde inceledi.  
 


 

Hamidiye Mahallesi Kentsel dönüşüm projesi Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer’in Aksaray tarihinin en kapsamlı kentsel dönüşüm projesi olarak duyurduğu projeler arasında yer alıyordu. Hak sahipleri ile en kısa sürede en şeffaf biçimde anlaşmaya varılarak yıkım işlemlerine başlanılan projede kazı çalışmaları ve hafriyat taşıma işlemlerinin ardından temel betonu atma aşamasına geçildi. Proje alanında Bin 700 metrekarelik alanın betonu döküldü. Bugüne kadar yapılan çalışmalarla dev projenin yüzde 17’lik kısmı tamamlanmış olundu.  
 


 

Aksaray Belediyesi tarafından hayata geçirilen tüm projelerin her aşamasını inceleyen, projelerin ilerleme durumunu günlük takip eden Başkan Dinçer, Hamidiye Mahallesi Kentsel Dönüşüm alanında projenin detayları hakkında bilgiler verdi.  
 


 

Şehrin kalbi konumundaki Hamidiye Mahallesindeki bu proje ile 574 adet bağımsız birim olacağını belirten Başkan Dinçer yaptığı açıklamada şu ifadeleri kullandı; ‘’Aksaray’a büyük bir katma değer sağlayacak olan bu kentsel dönüşüm projesi şehir merkezinin çehresini değiştirecek.  Kentsel dönüşüm alanımızda şuan yoğun bir çalışma var. Bizlerde bu çalışmaların takipçisiyiz. Bu proje tamamlandığında şehir merkezimiz nefes alacak. Çevre düzenlemesi ile beraber şehir merkezi modern bir yapıya kavuşmuş olacak. Bu proje içerisine 2 tane cadde açıyoruz. İlk caddemiz İş Bankasının yer aldığı Turizm Caddesine bağlanacak, 25 metre genişliğinde bir cadde olacak. Yine Kalealtı Caddemizi genişletiyoruz, bu caddemizdeki yol 20 metre genişliğinde olacak. Bu vesile ile Aksaray’ımızın merkezinde trafiği de rahatlatmış olacağız. Yine projemizin içerisinde yer alan 650 araçlık otopark bu bölge ile birlikte aracını park etmek isteyenlere hizmet edecek. Aksaray’ımıza bu projemiz hayırlı uğurlu olsun. Vatandaşlarımızı modern ve kullanışlı alanlarda barındırmak için yeni dönemde de kentsel dönüşüm projelerimiz olacak şehrimizde tek bir çürük bina bırakmayacağız.
 


 

Proje süremiz 500 gün ama müteahhidimiz inşallah daha kısa sürede bitirecek. Tabi bu süre zarfında hak sahiplerine kira yardımı ödemeye devam ediyoruz. Hak sahiplerimize söz verdiğimiz tarihte yeni yerlerini vermek için gayretle çalışmaya devam edeceğiz Biz bu projemizin hayata geçmesinde bizlere desteği olan belediye meclis üyelerimize, il başkanımız, milletvekillerimiz, TOKİ başkanı ve yetkililerine, Çevre Şehircilik ve İlkim Değişikliği Bakanımız ve Sayın Cumhurbaşkanımıza ayrı ayrı teşekkür ediyorum.’’ Dedi.  
 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri