Başkan Dinçer: Şehitlerimizin hatıraları bu müzede yaşatılacak

Başkan Dinçer: Şehitlerimizin hatıraları bu müzede yaşatılacak

Başkan Dinçer: Şehitlerimizin hatıraları bu müzede yaşatılacak

BAŞKAN DİNÇER “ŞEHİTLERİMİZİN AZİZ HATIRALARI SERGİLENECEK”
 


 

“ŞEHİTLERİMİZİN HATIRALARI BU MÜZEDE YAŞATILACAK”
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, Aksaray Belediyesi tarafından projelendirilen Şehitlik Müzesinde incelemelerde bulundu. Başkan Dinçer, Şehitlik Müzesine gelen ziyaretçilerin, şehitlerimizin aziz hatıralarına tanıklık edeceğini bildirdi.  
 


 

Ervah Kabristanlığı girişinde yer alan Aksaray Belediyesi Şehitlik Müzesinde çalışmalar devam ediyor. Şehitlik Müzesinin giriş kısmında Türk Bayraklı giriş tagı panosunun montajı tamamlandı.
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer yapımı devam eden şehitlik müzesinde incelemelerde bulundu. Belediye Başkanı Dinçer, şehitlik müzesinde çalışmaların büyük oranda tamamlandığını ve en kısa sürede ziyaretçilere açılacağı bilgisini paylaştı.  
 


 

Şehitlik Müzesinde, şehitlerimizin hayatlarına dair bilgiler olacağı gibi kişisel ve özel eşyalarının bu müzede sergileneceğini bildiren Başkan Dinçer, “Üzerinde yaşadığımız bu kutsal vatan toprakları, şehitlerimizin bizlere mirasıdır. Biz bu bilinçle yola çıkarak Ervah Kabristanlığı girişinde bulunan eski adıyla Hacılar Hanı olarak bilinen bu binayı Şehitlik Müzesine dönüştürüyoruz.  
 


 

Çalışmalar büyük oranda tamamlandı. Müzemizde şehitlerimizin isimleri ve hayat hikayelerine yer vereceğiz. Hatıralarını bu müzede yaşatacağız. Müzemize gelen ziyaretçiler, ülkemizin bölünmez bütünlüğünü korunmak canını seve seve feda eden şehitlerimizin hatıralarına tanıklık etmiş olacak.
 


 

Bu vesile ile tarihimizde unutulmaz bir iz bırakan şehitlerimizi rahmet ve dua ile anıyor, gazilerimize sağlıklı ve sıhhatli bir ömür diliyorum” dedi.
 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri