Başkan Dinçer'den esnafa kira indirim müjdesi

Başkan Dinçer

Başkan Dinçer'den esnafa kira indirim müjdesi

 

Belediye Meclisinde, pandemi döneminde zor günler geçiren esnaf için destek kararı alındı. Bu kapsamda Aksaray Belediyesi kiracısı olup hangi işi yaptığına bakılmaksızın 2021 Yılı Ocak, Şubat, Mart Nisan ve Mayıs aylarında beş aylık kiralarında indirime gidildi. Ayrıca Koronavirüs’e karşı verilen ulusal mücadele kapsamında yayınlanan genelgeler doğrultusunda alınan tedbirler sonucunda bütün kiracılarımıza 2021 yılında kira artışı uygulanmayacak.

Aksaray Belediyesi daha öncesinde kendi kiracılarından kapanan ve servis yapma fırsatı olmayanlardan kira almama kararı almıştı. Böylelikle Belediye, yeni destek açıklamasıyla beraber zor günler yaşayan kiracılarına desteğini sürdürdü. 

Konu hakkında açıklama yapan Aksaray Belediye Başkan Evren Dinçer, esnaflarımızın mağduriyetinin giderilmesi için daha öncesinde de benzeri kararlar alındığının hatırlatarak “Çevre ve Şehircilik Bakanlığı kapatılmasa dahi kurum kiracısı olan işyerlerinde kira indirimi yapma yetkisini verdi. Bu kapsamda tüm kiracılarımıza, Pazarcılara, Hal esnafına ve Halk otobüsü ve Taksi duraklarına hangi işi yaptığına bakmaksızın 5 ay süre ile yaklaşık 4.000.000 TL tutarında tahsis ücreti ve kira indirimi uygulanacak ayrıca 2021 yılında kira artışı yapılmayacaktır” dedi.



Anahtar Kelimeler: Başkan Dinçer' esnafa indirim müjdesi
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri