Başkan D.Mehmet Akbulut'tan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Başkan D.Mehmet Akbulut

Başkan D.Mehmet Akbulut'tan 18 Mart Çanakkale Zaferi Mesajı

Türkiye Harp Malülü Gaziler, Şehit Dul ve Yetimleri Derneği Aksaray Şube Başkanı D.Mehmet Akbulut 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü münasebetiyle bir mesaj yayınladı

Başkan Akbulut;Bugün, bizlere bu vatanı emanet bırakan, dünya tarihine altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferi’nin 108.nci yıldönümünü kutlamanın ve mukaddes vatanımız için canlarını çekinmeden feda eden aziz şehitlerimizin Şehitler Günü’nü idrak etmenin büyük onur ve gururunu yaşamaktayız.

Bilinmelidir ki! Bu zafer kolay elde edilmemiş, maneviyatın maddiyatı yendiği, dünya tarihi üzerinde büyük etkilere neden olmuştur Türk milletinin Anadolu’daki varlığının devamı, bu mücadelenin kazanılması ile mümkün olmuştur.

Çanakkale’de, yüz binlerce vatan evladı, 7 den 70’ e bu vatanın bedelini ödemek üzere Çanakkale’ye koşmuştur. Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Çanakkale savaşlarında özellikle Anafartalar civarında askerleriyle verdiği üstün mücadele ve 276 kiloluk top mermisini sırtında taşıyan Seyit Onbaşı ve arkadaşlarının göstermiş olduğu kahramanlık, dünyada çok az milletin gösterebileceği bir kahramanlık destanıdır.

Çanakkale öyle bir ruhtur ki, çelik ve barut; inancın, imanın ve azmin karşısında yenik düşmüştür.

Asrın felaketi olarak nitelendirilen 11 İlimizi etkileyen depremin yaralarını dün Çanakkale’ de olduğu gibi bugün de metanet, cesaret, özveri ve sabırla asrın dayanışmasını sergileyerek hep birlikte saracağız.

Şehitlerimizin emaneti bu cennet vatanı dün olduğu gibi bugünde, içte ve dıştaki tüm şer odakları ve terör örgütlerine karşı büyük Türk milletinin muzaffer gücü Türk Silahlı Kuvvetlerimiz ve Güvenlik Kuvvetlerimiz başta olmak üzere canı pahamıza korumaya devam edeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın.

Asil Türk Milleti her daim olduğu gibi bu zor günlerde de Aziz şehitlerimiz ile kahraman gazilerimizin aziz hatıralarını genç nesillere aktararak canlı tutmaya, geçmiş ile gelecek arasında köprü olmaya, devam ederek hep yaşatacağız.

Emanetleri emanetimiz.

Emanetleri şerefimizdir.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK ve silah arkadaşları olmak üzere, yaşadığımız bu kutsal vatan topraklarını bizlere armağan eden, milletimizin varlığının, birliğinin ve beraberliğinin ölümsüz sembolleri, aziz şehitlerimizi ve ebediyete irtihal etmiş gazilerimizi rahmet, minnetle anıyor, şükranlarımızı sunuyorum. Depremde vefat eden kardeşlerimize de Allah’tan rahmet, yaralananlara acil şifalar dilerim.
Ruhları şad mekanları cennet olsun.



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri