Başkan Özkök: Milletimiz ve devletimiz tarihi bir facianın eşiğinden dönmüştür

Başkan Özkök: Milletimiz ve devletimiz tarihi bir facianın eşiğinden dönmüştür

Başkan Özkök, "Milletimiz ve devletimiz tarihi bir facianın eşiğinden dönmüştür"

 

Aksaray Ticaret Borsasına üye çiftçiler 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Gününde bir araya gelerek dualarla şehitleri anarken, Borsa Başkanı Hamit Özkök, "Milletimiz ve devletimiz tarihi bir facianın eşiğinden dönmüştür" dedi. 

Terör örgütü FETÖ/PDY'nin 15 Temmuz 2016'da Türkiye demokrasisine yönelik gerçekleştirdiği kanlı darbe girişiminin 6.yıldönümünde terör örgütünü kınamak ve 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla toplanan çiftçiler hem terörü lanetledi hem de dualarla şehitleri andı. Aksaray Ticaret Borsası önünde toplanan çiftçiler saygı duruşu ve İstiklal Marşının ardından bayraklarla tekbir getirdi. Daha sonra Kur'an-ı Kerim tilavetiyle birlikte şehitler için dualar eden çiftçiler Cuma namazına gittikleri Borsa Camiine tekbirlerle yürüdüler. FETÖ/PDY'nin hain darbe girişimini hatırlatan ve kınayan Borsa Başkanı Hamit Özkök yaptığı basın açıklamasında, “Milletimiz ve devletimiz tarihi bir facianın eşiğinden dönmüştür" diyerek şehitleri unutmadıklarını dile getirdi. Başkan Özkök terörün her halinin karşısında olduklarını belirterek her zaman devlet ve millet bütünlüğünü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği bünyesinde hatırladıklarını ve hatırlatacaklarını duyurdu. 

Türkiye, 15 Temmuz 2016 gecesi demokrasi ve hukuk devlet yapımıza kasteden hain ve
alçakça bir saldırıya maruz kalmıştır diyen Başkan Özkök, "Milletimizin dik duruşu ve dirayeti ile geri püskürtülmüştür. Gücünü sandıktan, yetkisini milletten almayan hiçbir iradeyi asla meşru kabul etmeyeceğini göstermiştir. Milletimiz ve devletimiz tarihi bir facianın eşiğinden dönmüştür. Demokrasimiz ve kurumlarımız kaba kuvvete teslim olmayacak kadar olgunlaştıklarını kanıtlamışlardır.
Sayın Cumhurbaşkanımızın, siyasi partilerimizin, darbeye karşı bir duran vatanperver komutanlarımızın açıklamaları, milletimizin direncini daha da perçinlemiştir. Unutulmamalıdır ki Türk milleti, tarihin hiçbir döneminde boyunduruk altında yaşamamıştır. Çünkü bu milletin yüreği, Akif'in Girmeden tefrika bir millete düşman giremez, Toplu vurdukça yürekler
Onu top sindiremez dediği gibi, her daim birlik ve beraberlikten yana atmaktadır.  
Darbe heveslilerine ortaya konan milli direniş sayesinde gelecekte benzer kalkışma girişimi hayali olanların önüne de set çekilmiştir. TOBB ve Aksaray Ticaret Borsası camiası olarak tepkimizi ilk anda ortaya koyduk darbe girişimine karşı ilk harekete geçen, inisiyatif alan meslek örgütü olduk. Milletin idaresi ve demokrasi dışında hiçbir iradeyi tanımıyoruz, tanımayacağız. Gün demokrasiye sahip çıkma günüdür. Atatürk’ ün  Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir ilkesini şiar edinen TOBB ve oda borsa camiası olarak demokrasiyi savunmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların karşısına aslanlar gibi dikileceğiz" diye konuştu.



Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Çarşamba 23.6 ° / 12.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri