Başkan Öztürk:Milletvekili Ayhan Erel hangi tarafta olduğunun bile farkında olmadığını ispatlamıştır

Başkan Öztürk:Milletvekili Ayhan Erel hangi tarafta olduğunun bile farkında olmadığını ispatlamıştır

Memleket Partisi'nden Erel'e Tepki

 

Önceki hafta kamuoyuna yansıyan İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel'in “Sağ seçmen sola oy vermez” sözüne Memleket Partisi Aksaray Merkez ilçe Başkanı Ramazan Öztürk tepki gösterdi. Öztürk “İYİ Parti Milletvekili Ayhan Erel, hangi tarafta olduğunun bile farkında olmadığını ispatlamıştır” dedi.

İYİ Parti Aksaray Milletvekili Ayhan Erel’i yaptığı açıklama nedeniyle eleştiren ve İYİ Parti’nin kuruluş aşamasında sol bir partiden 15 milletvekilini bünyesine alarak TBMM’de grup kurduğunu anımsatan Öztürk “Sayın Erel; İYİ Parti Sol Parti'den aldığı 15 milletvekili ile mecliste grup kurarak seçime girme hakkı elde etmedi mi? Eğer iktidar gibi ayrıştırma politikanız var ise; siz neden sol parti ile ittifak kurmaktasınız? Kararsızların yüzde 22 olması ve AKP tabanından gelmesi düşünceniz, siz ve CHP seçmeninin sabit olduğu anlamını mı taşımaktadır?” diye konuştu. 

Sağ sol ayrımının günümüzde sona erdiğine ve aynı aileden hem sağ hem de sol partilere oy çıkabildiğini vurgulayan Öztürk Erel’in çelişki içinde olduğuna dikkat çekti. “Sayın Erel, sağ-sol diye ayrım, günümüzde bitmiştir. Günümüzde sağdan sola da oy verilebilir, soldan sağa da. Nasıl oluyor da vatandaş sağdan sola oy vermez diyeceksiniz? Kendine gelince, sol partiyle ittifak yapacaksın. Bu ne yaman çelişkidir merak ediyoruz” diyen Öztürk “Eğer toplum gözüyle analiz yapacaksak; vatandaşlar İYİ Parti’yi MHP tabanını bölen ve FETÖ destekli bir parti olarak görüyor. Bunun yanında koltuk uğruna HDP ile ittifak kurduğu iddiaları da vatandaşın aklını karıştırıyor. Bu durum sizin ne kadar milliyetçi olduğunuzu sorgulatmaz mı? Sizi bir milletvekili olarak ucuz siyaseti bırakmaya ve topluma kulak vermeye davet ediyorum.  Toplumun içinde bulunduğu değişime ve gelişmelere gözünüzü ve kulağınızı dört açın. Göreceksiniz ki 20 yıldır iktidarın onca yolsuzluğunun ortaya çıkmasına ve bölücülük yapmasına rağmen hala iktidarda kalabilmesinin sebebi, muhalefetin üretememesi ve kendini geliştirememesidir. Toplum gözünde muhalefet iktidara gelirse memleket daha da zor duruma düşer algısı bu nedenledir. Sizin, bu toplum görüşünü okuyamayacak kadar kör olmanızı sağlayan etkeni çok merak ediyorum. Artık bilinmelidir ki bu memlekette sağ sol siyaseti yoktur. Milli, gayrı milli siyaset vardır. Görüşümüz; ulusumuza dünya arenasında toplumuyla millileştirme ve sanayileşme projeleri ile refah içerisinde yaşam şartları sağlamak ve Ulu Önder Atatürk’ün ‘Yurtta Sulh Cihanda Sulh’ anlayışı ile ilerlemektir” ifadelerini kullandı.



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri