Başkent Aksaraylılar platformu Ankara´da buluştu

Başkent Aksaraylılar platformu Ankara´da buluştu

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

BAŞKENT AKSARAYLILAR PLATFORMU ANKARADA BULUŞTU
Aksaray Ticaret Borsası ve Başkent Aksaraylılar Platformu ev sahipliğinde düzenlenen Aksaraylılar toplantısının 3´üncüsü Ankara gerçekleştirildi. 
Aksaraylı bürokratların birbirleriyle tanışması ve Aksaray konusunda güç birliğinin sağlanmasının amacıyla düzenlenen toplantıya geniş katılım sağlanırken Aksaray´dan, Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, Aksaray Ziraat Odası Başkanı Emin Koçak, İl Genel Meclis Üyesi ve Aksaray Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birliği Başkanı Mahmut Aktürk, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birliği Başkanı Bekir Kayan, Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Serkan Koray Zeybek, Aksaray Ticaret Borsası Meclis Başkanı Nurettin Yapılcan, Meclis Üyeleri Hasan Kurt, Abdi Okur, Gürsel Keskin katılırken Ankara´da yaşayan 200´ün üzerinde Aksaraylı üst düzey bürokrat ve iş adamı katıldı. 
Programın açılış konuşmasını yapan Başarsoft Bilgi Teknolojileri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Dabanlı şu ifadelere yer verdi.
?Kıymetli hemşerilerim hepiniz hoş geldiniz.  Yaklaşık iki yıl önce böyle bir organizasyona başlamak için birkaç arkadaş bir araya gelmiştik. Adım adım ilerlettik ve çok şükür bu gün 200´ün üzerinde hemşerimizle tanışarak bu birlikteliği oluşturduk. Burada hepsi birbirinden kıymetli hemşerilerimiz var. ?Aksaraylılar olarak bir araya gelemiyoruz? psikolojisi bizlerde var. Herkes bunu söylüyor. Benim bu konudaki tezim şudur; Aksaray´ımız son yirmi yılda göç vermeye başlamıştır. Diğer bölgelerdeki insanlar ise 50-60 yıl önce göç etmişler ve dernekleşmişlerdir. Hemşericiliği daha önce yapmışlar. Bizimde önümüzde daha çok yıllar var.  İnşallah adım adım bu birlikteliği yakalayacağımıza inanıyorum. Biz başkent Aksaraylılar platformunu oluşturduk. Bunun dışında Aksaray´dan buraya kadar gelerek bizlere destek veren Sivil Toplum Kuruluşlarına desteklerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Öncelikle Aksaray Ticaret Borsası Başkanımız Sayın Hamit Özkök Bey´e bizi hiç yalnız bırakmadığı için teşekkür ediyoruz. Sizlerde buraya kadar geldiğiniz için gerçekten çok teşekkür ediyorum. Bu programlarımızı inşallah devam ettireceğiz.  Sayımızı sizlerle beraber arttırmamız lazım. Bu birlikteliğin devam etmesi ve daha iyi aşamaya gelmesi için desteklerinizi bekliyoruz. Tekrar geldiğiniz için teşekkür ediyorum. Saygılar sunuyorum? dedi. 
Ankara´da çok sayıda Aksaraylı bürokrat bulunuyor. Bir araya gelme noktasında istediğimiz gibi olmadığını da söylemek istiyorum. Daha güçlü olmamız için hep birlikte olmamız gerekiyor. Buradan Aksaray´a yapılan yenilikleri ve yatırımları takip ediyor ve gururlanıyoruz. Bu toplantıların inşallah devam etmesini temenni ediyorum. Yapılan davetimize iştirak ettiğiniz için hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, saygılar sunuyorum? dedi.
Aksaray Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Hamit Özkök, Ankara´da 52 bin Aksaraylının yaşadığını ifade ederek ? Arkadaşlarımızın başlatmış olduğu birlik ve beraberlikle küçük topluluklar halinde de olsa bir ve beraber olmanın heyecanını taşımışlar kendilerine çok teşekkür ediyorum. Bu işler küçük küçük başlayarak büyüyecektir. Birlik ve beraberliğin önemini biz Aksaray insanı olarak her zaman her yerde değer vermemiz gerektiğini düşünüyor, bu şuur ile hareket etmek istiyoruz. Maalesef ekonomik ve sosyal şartlar, insani değerler ve toplumdaki olaylar ile birlikte birbirimize yakınlaşmakta güçlük çekiyoruz. Bu gün Ankara´daki Aksaraylı bürokratlarımızı bir araya getirdik. Bundan sonraki aşamada iş adamlarımızı buluşturmak ve Ahmet Bey´in de projelerinde olduğu gibi genç ve öğrenci arkadaşlarımızı bir araya getirmek, son olarak da ailelerle birlikte Aksaraylıların birliğini beraberliğini Ankara´da hissettirmek ve birbirimize olan diyalogları pekiştirmek adına sizlerin de bizlere vereceği desteklerle inşallah bu birliği beraberliği sürdüreceğiz. Bu gün burada birbirinden kıymetli protokolümüz var fakat ben protokol olarak saymıyorum. Hepsini bir Aksaraylı yüreği Aksaray için çarpan insanlar olarak adlandırıyorum. Bizler daha önce bürokratlarımızı tanımıyorduk. Bu gün sizlerle beraberiz. Ben inanıyorum ki sizler gibi yine üst kademede olan bürokratlarımız var. İleriki toplantılarımızda onlarla da buluşacağız. Bu işin tohumu diye düşünüyorum. Sizlerde Aksaray heyecanının, Aksaray sevgisinin kocaman olmasını diliyor, birlik ver beraberliğe önem vererek bu gün yuvarlanan kar tapunun inşallah çığ haline dönmesini diliyor, hepinize rızkınızın bol emeğinizin yağlı ömrünüzün hayırlı olmasını diliyor, geleceğinizin umutlu ve başarılı olmasını diliyor, aileniz ile mutlu bir hayat Aksaray ve Türkiye´de kaliteli hizmetlerin sizlerin olması dileklerimle hepinizi saygı ile selamlıyorum? dedi.
Yapılan konuşmaların ardından katılımcılar duygu ve düşüncelerini ifade ettiler. Çekilen hatıra fotoğrafı sonrası program son buldu.


Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri