Belediye Başkanı Dinçer’den Su Tasarrufu Çağrısı

Belediye Başkanı Dinçer’den Su Tasarrufu Çağrısı

Belediye Başkanı Dinçer’den Su Tasarrufu Çağrısı

Belediye Başkanı Dinçer’den Su Tasarrufu Çağrısı

 

“ASBEST BORU DEĞİŞİMİ İLE CİDDİ ORANDA SU TASARRUFU SAĞLADIK”
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, günümüzün en önemli konuları arasında yer alan kuraklığa dikkat çekerek kentte yaşayan vatandaşlara su tasarrufu konusunda çağrıda bulundu. Belediye Başkanı Dinçer, sosyal medya hesabında konu ile ilgili paylaşımda bulundu. İlerleyen yıllarda içme ve tarımsal sulamada sıkıntı yaşanmaması için tedbirlerin şimdiden alınmasına gerektiğine vurgu yaptı.
 


 

Belediye Başkanı Dr. Evren Dinçer, iklim krizi ile mücadele etmek ve kaynakların verimli kullanılması noktasında Aksaray Belediyesi olarak pek çok önemli adımlar atıldığını söyledi. Su tasarrufunun yaşamsal bir konu olduğunu aktaran Belediye Başkanı Dinçer, su tasarrufunun sadece bireysel bir çaba olmadığını aynı zamanda bir topluluk çabası olduğunu belirtti.
 


 

Aksaray’ın içme suyu isale hattında yer alan asbest boruların devre dışı bırakılmasıyla su kaynaklı arızaların ve yaşanan su kesitlerinin önüne geçildiğini ifade eden Belediye Başkanı Dinçer, konuyla ilgili yaptığı açıklamada “Asbest boruların değişimi ile içme suyu kalitesini arttığımız gibi ciddi oranda su tasarrufu sağladık” dedi.
 

 
 

2019 yılından bu yana Aksaray’ın altyapısında yer alan 89 kilometrelik asbest boru hattının devre dışı bırakıldığını altını çizen Başkan Dinçer, “Asbest boru değişimin yanında içme suyu hatlarımızı yenilerek kayıp, kaçak oranını düşüyoruz. Bu oranların düşürülmesi, uzun vadede bize büyük kazanç sağlayacak. Özelliklede aldığımız bu önlemlerle sudan tasarruf ediyor olmamız, kurak geçen bu kış döneminde suyun önemini kat ve kat artıyor” ifadelerini kullandı.
 


 

Belediye Başkanı Dinçer, suyun tasarruflu kullanması konusunda sosyal medya hesabından çağrıda bulundu ve vatandaşları bu konuda duyarlı olmaya davet etti. Başkan Dinçer, kar yağışıyla çekilen fotoğrafının altına; “Son yılların en kurak kış mevsimini geride bırakırken galerimde bu yıldan kalan kar temalı nadir fotoğraflardan birini sizinle paylaşıyorum.
 


 

Muhtemelen bu kış mevsimi en sıcak kış mevsimi olarak tarihe geçecek.
Hem içmede hem de tarımsal sulamada bu yıl sorun yaşamak istemiyorsak su tasarrufuna büyük önem vermeliyiz.  
 


 

Küçük değişiklikler, büyük farklar oluşturabilir. Her Pazar su tasarrufu için farkındalık günümüz olsun.” paylaşımında bulundu.  
 



Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Salı 22.7 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri