Belediye ve KETEM işbirliğinde hanımlara ücretsiz kanser taraması

Belediye ve KETEM işbirliğinde hanımlara ücretsiz kanser taraması

Aksaray Belediyesi ile Aksaray Halk Sağlığı Müdürlüğü Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkez'i (KETEM) işbirliğinde hanımlara yönelik ücretsiz kanser taraması başladı. Fatih Mahallesi Selime Sultan Aktive Merkezi önünde Mobil Tarama Aracı’nda verilen hizmetten tüm vatandaşlar ücretsiz olarak yararlanıyor.

 

Dünyada ölüm nedenleri arasında ilk sıralarda yer alan kanser hastalığına karşı Aksaray Halk Sağlığı Müdürlüğü bünyesinde KETEM ile işbirliği yapan Aksaray Belediyesi,  'kanserden korunma' ve 'erken teşhis' konusunda vatandaşların bilinçlenmesi ve toplumda farkındalık oluşturmak için Selime Sultan Aktive Merkezi önünde Mobil Tarama Aracı’nda Aksaraylı hanımlara hizmet veriyor.

Mobil Tarama Aracı’nda yapılan taramalarda Mamografi, simir ve HIV testleri uygulanıyor. Risk grubunda bulunan hanımların ücretsiz faydalandığı tarama sonrasında taramadan geçenlere bilgi veriliyor.   

Kanserde erken teşhisin çok önemli olduğuna değinen yetkililer, Mobil Tarama Aracı’nda; 40-69 yaş arasındaki tüm kadınlara kanser taraması, 30-65 yaş arasındaki tüm kadınlara rahim ağzı kanseri taraması yapıldığını ifade ettiler. 

 

31 Aralık 2019 tarihine kadar Selime Sultan Kadın Aktivite Merkezi önünde ücretsiz olarak hizmet verecek olan Mobil Tarama aracı, 13-25 Ocak 2020 tarihinde TOKİ Cumhuriyet Mahallesinde bulunan Aksaray Belediyesi Necmiye Sultan Kadın Aktive Merkezinde hanımlara hizmet verecek.



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri