Bilgiye erişimde engeller ortadan kalkıyor

Bilgiye erişimde engeller ortadan kalkıyor

 

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, şehrin en büyük kütüphanesi olan Aksaray Üniversitesi (ASÜ) Kütüphanesini görme ve işitme engelli bireylerin de rahatlıkla kullanabilmeleri için hazırlanan projenin başladığını söyledi.  

ASÜ Spor ve Sağlık İhtisaslaşma Koordinatörlüğü’nün, “2019 Yılı Sosyal Kalkınma Mali Destek Programı” kapsamında Ahiler Kalkınma Ajansı’na (AHİKA) sunduğu “Engelsiz Bilgiye Bağımsız Erişim” isimli proje Şubat Ayında kabul edilmişti. Engelsiz Kütüphane için çalışmalar hızlandırıldı. Fiziki erişimin kolay olması adına kütüphanenin zemin katında bir bölüm görme ve işitme engelli bireyler için kurgulanacak. Projenin bölgeye hitap edeceğini ve eğitim imkânlarından her bireyin eşit şekilde faydalanmasına katkı sunacağını söyleyen Rektör Şahin, “Kütüphane içindeki bu bölümde görme ve işitme engelli bireylerin bilgiye ulaşımını sağlayacak olan optik cihazlar, video sistemleri, kabartma kitaplar, bilgisayar kullanımı için kabartma klavyeler, sesli kitaplar gibi cihaz ve ekipmanlar yer alacak. Biz, engelleri ortadan kaldırmaya yönelik çalışmaları önemsiyoruz. Anımsanacağı üzere YÖK tarafından, mekânda erişilebilirlik anlamına gelen “Turuncu Bayrak” ödülüne layık görülmüştük. Eğitimde erişilebilirlik anlamına gelen “Yeşil Bayrak” için de çalışmalarımız hızlandı. Şunun bilinmesini isteriz ki; biz engellilerle ilgili çalışmaları bayrak ödülü olarak değil, inandığımız ve yapmak zorunda olduğumuz işler olarak görüyoruz” dedi. 

 

Bu hususta samimiyetle çalışmayı sürdüreceklerini de vurgulayan Şahin, “Projede emeği geçen arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Tüm süreci titizlikle takip edeceğiz” dedi. 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri