Boğulmaktan son anda kurtarıldı!Hayata tutundu,ama yatağa mahkum yaşıyor

Boğulmaktan son anda kurtarıldı!Hayata tutundu,ama yatağa mahkum yaşıyor

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Yaşam mücadelesi veren Afganlı minik Abdulraouf ve ailesine bayram sürprizi...
8 Haziran tarihinde Aksaray merkez Kılıçaslan parkında oyun oynarken su kanalına düşen Afganistan uyruklu  3,5 yaşındaki Abdulraouf CHAFA isimli çocuk boğulmaktan son anda kurtarılmıştı.Hastaneye kaldırılmasından  65 gün geçmesine rağmen, minik çocuğun durumu hala ciddiyetini koruyor ve yatağa bağımlı olarak yaşıyor.
Sevk edildiği Ankara Gazi Hastanesi´nde 25 gün yatan ve durumundan ümit kesilen çocuk,  Aksaray Üniversitesi Eğitim ve Araştırma hastanesine tekrar iade edildi.1 ay ?da burada yatan çocuk  durumunda bir değişiklik olmadığı için taburcu edilerek  ailesine teslim edilmişti.
 
/resimler/2019-8/14/1646401494456.jpg
 
Afganlı aile yatağa bağımlı yaşayacak olan çocuklarına,özel bakım gerektiği için bakamayacaklarını anlayınca   aile Müdürlüğü´ne dilekçe vererek   Devlet bakım evinde kalmasını talep etmişlerdi . Ancak Aksaray´da 3,5 yaş çocuklar için bakımevi olmadığı için en yakın kalınacak bakım merkezi olarak Niğde tespit edilmişti. Yatağa bağımlı kalan Afganlı çocuk  geçtiğimiz  hafta ambulansla Niğde´nin Bor ilçesinde bulunan özel bir bakım evine gönderildi.
 
Bayram günü evlat acısına dayanamayan Afganlı anne bayramda yavrusu görmek istemiş, ancak otobüs firmaları göçmen ailelerin  şehirden şehir e gidebilmesi için resmi izin kağıdı olması gerekir diyerek  ailenin seyahatine izin vermemişler.
 
Durumdan haberdar olan  bağımsız Medya Ajansı Göç idaresinin bayramda  açık olmadığı için izin kağıdını alamayan Afganlı aileye bugün sürpriz yaptı  Niğde´nin Bor ilçesinde bulunan özel  bakım evine aileyi taşıyarak görüşmelerini sağladı.  Afganlı Baba gözyaşlarını tutamazken anne durumundan ümit kesilen çocuğunu kokladı, kucakladı ve bayramlaştı. 
 
Evlat hasretiyle yanan Afganlı anne;  Aksaray Valisi  Ali Mantı´ya ve Türk devletine çocuğu için yapılanlara minnet ve şükranlarını sunarak bayramda evladına kavuşturan Bağımsız Medya Ajansına da  teşekkür etti.
 
Afganlı çocuk bilindiği gibi Aksaray Valiliği´nin destekleriyle 12 bin TL değerinde cihaz alınarak  mama ile beslenmesine  imkan tanınmıştı.
 
/resimler/2019-8/14/1647242432888.jpg
/resimler/2019-8/14/1648247121519.jpg


Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri