25.2° / 11.8°

Bolu Kartalkaya’da otel yangını: 66 ölü, 51 yaralı (4)

Bolu Kartalkaya’da otel yangını: 66 ölü, 51 yaralı (4)

Bolu Kartalkaya’da otel yangını: 66 ölü, 51 yaralı (4)
Tarih: 21.01.2025 20:16

ÖZGÜR ÖZEL: BURADA EDİLECEK HER KELİME AİLELER AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ DEDİK

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Bolu’da Kartalkaya Kayak Merkezi’nde yangın faciasının yaşandığı otelin bulunduğu bölgeye gelerek incelemelerde bulundu. Daha sonra otelin önünde açıklama yapan Özel, konunun takipçisi olacaklarını söyleyerek, “Yapılması gereken her şeyin hızla yapılması lazım. Bu yasa, bu acıya saygı duyulması lazım. Endişelerle, bir takım kendine ilişkin meselelerle doğru olmayan erken ifadeler çok tehlikelidir. Daha 3 kayıp, 6 kayıp denildiğinde Tanju Özcan bana ’50’nin üzerinde olabilir’ dedi. Ben ‘sorumlu davranalım’ dedim. Burada edilecek her kelime aileler açısından çok önemli dedik. Valiliğin açıklamasını bekledik. 6 saat bekledik biz. Maalesef bir yandan da iptal edilmeyen il kongresindeki konuşmayı bekliyormuşuz. Bu da milletin çok ayıpladığı bir şey” dedi.

‘UTANÇ DUYDUM’

Özel açıklamasının devamında otelin uygunluk belgesine değinerek, “2007 yılında bu otel yapılırken Turizm Bakanlığı Bolu Belediyesi’nden bir talepte bulunur, belediye de o gün ‘uygunluk’ belgesi verir. O belgenin el altından servis edilip. Aklım almadı. Bunun bakanlık kökenli olması inanılır bir şey değil. Baktık, gördük ki bir algı çalışması. O yıl belediye zaten sizde. O günden bugüne de belediyenin kapısını çalan olmamış. Burayı denetlediğinde bakanlık yangınla ilgili yeni bir denetim talep etmemiş. Biz bunları konuşmayı zul sayarız. Ağzımızı açmadık. Önce cenazeler, yas bitecek. Eninde sonunda her şey sorulur, hesap sorulacak. Bizde bir kusur olsa o da konuşulur ama Bolu Belediyesi’nin sınırlarında değil, burası büyükşehir değil. Böyle bir sorumsuz açıklama Allah korusun, insanın evladı ölmüş burada. Sen beni yalan yere hedef gösteriyorsun, adamın gırtlağına yapışırlar burada. Göreve geldiğinde tebrik telefonu açmıştım sayın bakana. ‘Hayırlı olsun, Allah utandırmasın’ diye. Ama bugün gerçekten utanılacak bir şey yaptı. Böyle şeyleri yapmamak lazım, büyük üzüntü içindeyiz. Bir daha böyle bir şeyin yaşanmaması için diyeceğim ama yaşanıyor işte lanet olsun. Gerçekten artık bu işlere bir başka yerden bakmak lazım” diye konuştu.

Bu işin bir sayın bakan eliyle siyasileştirilmeye çalışılmasından dolayı sadece meşru müdafaa hakkı bir açıklama yapmak durumunda kaldık çünkü hiç alakamız olmayan bir konu. Yine de işin bu boyuta gelmesinden, içeride yanmış çocuk bedenleri varken de bunların konuşulmasından hepimiz adına utanç duydum. Çok yanlış oldu. Ama burada bunun hesabını kim verecekse en ağır şekilde verecek. Ama olmaz, 2025 yılında bir ülkede insanlar böyle ölmez, ölemez” ifadelerini kullandı.

Samet ÖKSÜZ- Muhammet BAYRAM/ BOLU, (DHA)-

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Rally Bodrum ödül töreniyle sona erdi
İstanbul- Esenyurt'ta 5 katlı binada yangın paniği
‘Bireysel deneyimleri yakalamaya çalışan tüm sektörler yapay zekaya adapte o...
Edirne'de tarlaya uçan otomobilin sürücüsü ağır yaralandı
Göztepe - Beşiktaş / Ek fotoğraflar
İstanbul - Sancaktepe'de otomobilde ölü bulundu
Manisa Basket - Karşıyaka / Fotoğraflar
Bakan Yumaklı: Zirai don nedeniyle zarar gören ağaçlarda gelişigüzel budama y...
Göztepe - Beşiktaş / Fotoğraflar
İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan: İnsanı yaşat ki devlet yaşasın
Göztepe - Beşiktaş / Ek fotoğraflar
Mardin’de 137 bin tonluk buğday vurgununda 9 tutuklama
Arıkan: Gazze için kurduğunuz her hayali kabusa çeviririz
El freni boşalan midibüsün apartman girişine düştüğü kaza kamerada
Adana Demirspor - Trabzonspor: 0-1

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Göztepe - Beşiktaş / Ek fotoğraflar

Mardin’de 137 bin tonluk buğday vurgununda 9 tutuklama

Arıkan: Gazze için kurduğunuz her hayali kabusa çeviririz

El freni boşalan midibüsün apartman girişine düştüğü kaza kamerada

Adana Demirspor - Trabzonspor: 0-1

Adana'da Polonyalıların sokak tiyatrosu ilgi çekti

Adıyaman'da devrilen hafriyat kamyonunun sürücüsü öldü

Emine Erdoğan, KADEM'in yeni yönetimini tebrik etti

İstanbul- Fatih'te oyuncu kız arkadaşı tarafından bıçakla öldürülen kadın son yolculuğun...

Şampiyon Trabzonspor kupasına kavuştu

Adana Demirspor - Trabzonspor maçının ardından / Video eklendi

'Verinin hep birlikte paylaşılması ve analiz edilmesi büyük önem kazandı'

Özel: İstanbul'un muhafızı Silivri'den İstanbul'u korumaya devam ediyor

Adana Demirspor-Trabzonspor / Ek fotoğraflar

İstanbul- Esenler'de parkta oturan arkadaş grubuna silahlı saldırı; 1 ölü

Özel: İstanbul'un muhafızı Silivri'den İstanbul'u korumaya devam ediyor / Ek fotoğraflar

Rusya, Paskalya Bayramı nedeniyle Ukrayna'da geçici ateşkes ilan etti

Diyarbakır'da komşu aileler arasında kavga; 2'si ağır 6 yaralı

Thomas Reis: Hedefimiz üçüncülüğü korumak / Video eklendi

Bakan Kacır: Sanayi ve Teknoloji Kolejlerini Anadolu şehirlerimizde kuracağız

Adana Demirspor - Trabzonspor / Fotoğraflar