Boşaltılan cezaevi madde bağımlılarının mekanı oldu

Boşaltılan cezaevi madde bağımlılarının mekanı oldu

Aksaray'da yeni cezaevinin yapılması ile birlikte içerisinde bulunan mahkumların nakledildiği eski cezaevi madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldi.

Aksaray merkez Şifahane  Mahallesinde 1930'lu yılların başlarında yapılan ve kendi adına kitabesi olması açısından tarihi bir özellik arz eden Cezaevi,  yerleşim yeri içerisinde kalması ve T tipi yeni cezaevi'nin açılmasıyla beraber tamamen boşaltıldı.

Madde Bağımlılarının Mekanı Oldu

Mülkiyeti Aksaray Belediyesi ve Maliye Bakanlığı'na ait, Aksaray'da yeni cezaevinin yapılması ile birlikte içerisinde bulunan mahkumların nakledildiği eski cezaevi madde bağımlılarının uğrak yeri haline geldi.

Hem kendilerinin hem de çocuklarının can ve mal güvenliğini tehdit ettiğini belirttikleri boş cezaevinin bir an önce önlem alınması gerektiğini ifade eden mahalle sakinleri yetkililere çağrıda bulundu.

Mahalle sakinleri,"Cezaevi taşındıktan sonra cezaevi içerisinde kısmi bir yıkım yapıldı.Daha sonra bu alan kendi haline bırakıldı.Şu an bu tarihi mekan madde bağımlılarının mekanı haline geldi.Cezaevindeki demir kapıların kilitleri bu şahıslar tarafından kırılarak herkesin rahatlıkla içeriye girdiği bir mekan oldu.Korkudan kadınlar ve çocuklar cezaevinin önünden dahi geçemiyor"ifadelerine yer verdiler.

Mahalle sakini K.D.," Ben eski cezaevinin önünde oturuyorum. Cezaevi kalkınca orası perişan oldu,sürekli madde bağımlıları ve bazı şahıslar  geliyor ve bizler çok rahatsız oluyoruz. Daha önce şikayette bulunduk ama bir gün bekçiler geliyor ertesi günü yine kimse yok ve onlar orada geziyor. Artık gündüz vakti de oradan geçemez olduk.Lütfen yardımcı olun, yetkililer bugünler için var oraya çözüm bulalım virane perişan halde kaldı artık ne yapacağımızı şaşırdık. Kimlere nerelere başvuru yapacağız bilemedik."dedi.

Kaynak Belirtilmeden Başka Mecralarda Yayınlanamaz

Kaynak:www.aksarayhaber68.com



Salı 12.6 ° / 4 °
Çarşamba 14 ° / 4.8 °
Perşembe 10.2 ° / 2.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri