Brezilya´lı turist Ihlara´yı mest etti

Brezilya´lı turist Ihlara´yı mest etti

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

 

BREZİLYALI SOKAK ÇALGICISI IHLARAYI MEST ETTİ

 

Brezilya´da Sao Paulo sokaklarında müzik yapan Willian Lee  arkadaşlarının bahsettiklerinden etkilenerek Türkiye´yi gezmek istemişti. özellikle Kapadokya´nın giriş kapısı olan Aksaray´da bulunan Ihlara vadisine gitmek için kıt imkanlarını zorlamış sokakta topladığı paraları biriktirerek rüyasını gerçekleştirmek üzere yola çıktı. Zaman zaman oto stop zaman zaman parayla Aksaray´ın yolunu tutan Willian Lee sonunda ıhlara vadisine ulaştı son kalan parasınıda vadi gişesine ödedi.

 Brezilyalı turist önce 380 basamaktan inerek  vadi içerisindeki tüm kiliseleri inceledi ilk insanların nasıl bir yaşam şeklini seçtiklerini düşünmeye başlamıştır. Ihlara vadisinden kendine göre ders alınması gereken çok şey olduğunu belirten William Lee dünyanın bir çok yerini gezdim ancak böyle mükemmel bir doğa olayına rastlamadım dedi.

 

Aksaray Ihlara Vadisini boydan boya turlayan Brezilyalı yerli turist Ihlara kasabasından çıktığında karnının acıktığını düşünür ancak cebine elini attığında sadece 5 tl kaldığını farkeder.  Brezilyalı sokak çalgıcısı William Lee önünde durduğu ?´BABA KEBAP´´ Salonu önünde bulunan Çetin Uzunbaba´ya 5 tl parayı uzatarak beden diliyle bir şeyler anlatmış her haliyle aç olduğunu ifade etmiştir. Bu ifadeler üzerine tamam okey diyerek başını sallayan Çetin usta  yer göstermiş çorbadan kebap´a donatmış masayı.

Çetin Usta tam  mutfağa doğru adımını atarken arkasından farklı bir ses geldiğini duyunca Brezilyalı William Lee´nin uzun sopa gibi kamıştan çalgıyla Show yaptığını gördü bir anda etrafı meraklılarla dolan yerli sanatçı teşekkür ifadesiyle Türk insanına teşekkür etti, misafirperverliğinden övgüyle bahsetti. Kebapçı Çetin usta ise gerçekten çok güzel çaldı 2 parçadan oluşan yaklaşık 2 metrelik çalgı aletini önce görmedim meğer sırt çantasındaymış iyi ki ona destek oldum Türk milletinin nasıl bir misafirperver olduğunu göstermiş oldum eminim kendisi tam bir Türk dostu ve tanıtım elçisi olmuştur dedi

 

BABA KEBAP açıldığından bu güne ıhlaraya katkı yapmaya devam ediyor sergilediği yöresel antik eşyalarla dikkat çeken lokantada IHLARA KÜLTÜR DERNEĞİ faaliyetleri yürütülüyor şartlı olarak aldığı elemanları eğitiyor şimdi  çalışan gençlerin her birisi IHLARA vadisi ve  yöresindeki turistik mekanları  anlatabilecek şekilde REHBER olarak yetiştirilmiş durumda ,



Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Cumartesi 21.9 ° / 9.9 °
Pazar 22.7 ° / 10.8 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri