Büro Sen Üyeleri: Milletvekili Kaşlı Bizi Niğde’ye, Nevşehir’e Muhtaç Etmeye Mi Çalışıyor?

Büro Sen Üyeleri: Milletvekili Kaşlı Bizi Niğde’ye, Nevşehir’e Muhtaç Etmeye Mi Çalışıyor?

Büro Sen Üyeleri: Milletvekili Kaşlı Bizi Niğde’ye, Nevşehir’e Muhtaç Etmeye Mi Çalışıyor?

Aksaray Büro Sen Şube Başkanlığı seçimi geçtiğimiz hafta sonu yapılmış iddialara göre MHP Milletvekili Ramazan Kaşlı’nın desteklediği Oğuz Aktaş aday olmuştu. 9 yıl Başkan yardımcılığı yaptığı sendikada, Aktaş’ın karşısına aday olarak çıkacağı bilinen ve iddialara göre MHP İl Başkanlığına davet edilerek Aksaray Büro Sen Şube Başkanlığına Aday olmaması konusunda uyarılan Ahmet Mollaoğlu da kongrede aday olarak oylamaya katılmıştı.
 

Nevşehir, Niğde ve Aksaray delegelerinin oy kullandığı, Aksaray Büro Sen Şube Başkanlığı seçiminde 112 delegenin oy kullanması beklenirken seçime 104 delege katılmış ve Milletvekili Kaşlı ile il Yönetimin desteklediği Oğuz Aktaş (43), aday olmaması konusunda parti binasında uyarıldığı iddia edilen Ahmet Mollaoğlu (59) oy almıştı.  2 geçersiz oyun çıktığı Aksaray Büro Sen Şube Başkanlığı seçimini Ahmet Mollaoğlu kazanmıştı.  Demokratik bir ortamda yapılan Aksaray Büro Sen Şube Başkanlığı seçiminin üzerinden 1 hafta geçmesine rağmen Milletvekili Kaşlı’nın, istemediği kişi olan Ahmet Mollaoğlu’nun seçimi kazanması üzerine harekete geçtiği ve partisinin genel merkezi aracılığı ile Türk Büro Sen Genel Merkezi’ne baskı oluşturarak Aksaray’da sendikanın Şube Başkanlığı statüsünün il temsilciliği konumuna düşürülmesi için çaba harcadığı iddia edildi.

Büro Sen Üyeleri “Milletvekili neyin peşinde”   

Birçok Büro-Sen üyesi Milletvekili Kaşlı’nın kendi hırsları nedeniyle içinde bulunduğu tutumunu anlamsız bulduğunu belirterek Aksaray’a ve Büro Sen Aksaray Şubesi’ne verilecek böylesi büyük bir zararın kentte çalışan memurları ve ülküdaşlarına zarar vereceğini dile getirdi.  Üyeler “Her iki taraf da bizim yıllarca birlikte çalıştığımız Ülküdaşlarımız. Demokratik bir seçim oldu ve bizler Ahmet Mollaoğlu’ndan yana tercihimizi kullandık. Ahmet Mollaoğlu Ülkü Ocakları genel merkez yöneticiliği yapmış, Büro Sen Aksaray Şubesi’nde 9 yıl Başkan Yardımcılığı görevini sürdürmüş, ilimizin yetiştirdiği müstesna isimlerinden birisidir” dedi.  “Milletvekili Kaşlı’nın Büro-Sen Şube seçimlerine başından beri müdahil olarak kendi istediği ismin seçilmemesinin hıncını Aksaray’a ve Büro Sen’e ödetmeye çalışıyor. Nasıl olur da Milletvekili Aksaray Şube statüsündeki Büro Sen’in şubelik hakkını, Niğde ya da farklı bir ile vermek için çalışma yapar?” diyen Büro Sen Üyeleri “Milletvekili Kaşlı’nın Aksaray’a her alanda ivme kazandırması gerekirken, iddialar doğruysa, kendisi elimizdeki hakkı alıp, bizleri diğer komşu illere muhtaç etmeye çalışıyor. Milletvekili Kaşlı’nın Aksaray’ın beklemekte olan dağ gibi sorunlarıyla ilgilenmesi, İlimiz ve kendisi için daha hayırlı bir uğraş olacaktır” diyerek tepkilerini dile getirdi. 

Sendika üyeleri yapılan seçime müdahaleyi de doğru bulmadıklarını belirterek sonuca saygı gösterilmesini ve sendikanın kendi içinde çalışmalarını doğru şekilde yürütebilmesi için özerk bir şekilde çalışma ortamının sağlanmasını istedi.

Kaynak:Anadolu Ekspres Gazetesi



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri