25.7° / 13.1°

Cevdet Yılmaz: Suriye'de güvenli ortamın tesisi ile gönüllü dönüş sağlanmış olacak

Cevdet Yılmaz: Suriye'de güvenli ortamın tesisi ile gönüllü dönüş sağlanmış olacak

Cevdet Yılmaz: Suriye
Tarih: 08.12.2024 15:48

ANKARA, (DHA)- CUMHURBAŞKANI Yardımcısı Cevdet Yılmaz, "Suriye vatandaşlarının barış içinde bir arada yaşaması için gerekli şartlar hızla oluşturulmalıdır. Suriye'de güvenli ve ekonomik olarak elverişli ortamın tesisi ile yıllardır vatanlarından uzak yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin onurlu, güvenli ve gönüllü dönüşü de sağlanmış olacaktır" dedi.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz, Suriye'deki gelişmelere ilişkin sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Yılmaz, "Suriye, Suriyelilerindir! Yaşadıkları büyük acılar ve verdikleri tarihi mücadele sonunda Suriye halkı yeni bir dönem başlatmaktadır. Suriye halkının iradesini yansıtan yeni bir rejim için geçiş sürecinin sağlıklı işlemesi son derece önemlidir. Dar ve çatışmacı değil, kapsayıcı ve inşa edici bir yaklaşım esas olmalıdır. Bölge dışı güçler zaten yeterince acı yaşamış Suriye'nin istikrarına zarar verici eylemlerden kaçınmalı, uluslararası toplum ve kurumlar yeniden inşa sürecine destek vermelidir. Tüm unsurları ile Suriye halkının birliği, istikrarı ve huzuru için siyasi ve ekonomik olarak yeniden yapılanma sürecinin başarılı olmasını diliyorum" dedi.

'TERÖR TEHDİTLERİNİN ORTADAN KALDIRILMASI EN ÖNEMLİ ÖNCELİKLERİMİZDEN'

Suriye'nin toprak bütünlüğü ve egemenliğin korunması gerektiğini vurgulayan Yılmaz, "Tüm dinlerden, mezheplerden ve etnik kimliklerden Suriye vatandaşlarının barış içinde bir arada yaşaması için gerekli şartlar hızla oluşturulmalıdır. Suriye'de güvenli ve ekonomik olarak elverişli ortamın tesisi ile yıllardır vatanlarından uzak yaşayan Suriyeli kardeşlerimizin onurlu, güvenli ve gönüllü dönüşü de sağlanmış olacaktır. Yeni dönemde terör örgütlerinin ülkemize yönelik oluşturdukları tehditlerinin ortadan kaldırılması en önemli önceliklerimizdendir. İnanıyorum ki Suriyeli Kürt kardeşlerimiz terör örgütünün vesayetinden ve baskılarından kurtularak, Suriye'nin bütünlüğü içinde huzurlu bir ortama kavuşacaklardır" ifadelerini kullandı.

'KARDEŞ SURİYE HALKI İLE DAYANIŞMA İÇİNDE OLACAĞIZ'

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz ayrıca, şunları kaydetti:

"Türkiye Cumhuriyeti olarak gelişmeleri yakından takip etmeye, bölgemizin barış, istikrar ve refahı için çalışmaya devam edeceğiz. En zor zamanlarında olduğu gibi, bugün ve yarın da kardeş Suriye halkının tamamı ile dayanışma içinde olacağız. Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın ifadesiyle; 'Huzurun hakim olduğu, barışın hakim olduğu; Arap, Türkmen, Kürt, Alevi, Sünni, Nusayri, Hristiyan ayırt etmeksizin hiç kimsenin dışlanmadığı, kimsenin hak ve özgürlüklerinin çiğnenmediği, zulme uğramadığı, farklı kimliklerin yan yana sulh içinde yaşadığı bir Suriye görmek istiyoruz. İnşallah çok yakın gelecekte böyle bir Suriye’yi göreceğimizi ümit ve temenni ediyoruz." (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9668,36%1,33
  • DOLAR

    38,81% 0,36
  • EURO

    43,29% -0,25
  • GRAM ALTIN

    3996,59% -0,90
  • Ç. ALTIN

    6506,72% 0,56
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Bodrum'da aranan şüphelilere villada operasyon; 3 tutuklama
Sokakta yaşamını sürdüren kişi, İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde ölü ...
İstanbul - Beylikdüzü’nde iki otomobil çarpıştı: 3 yaralı
Motosikletiyle ilerlerken tabancayla vuruldu
Portekiz Ligi'nde şampiyon Sporting Lizbon
Çanakkale Boğazı'nda sürüklenen tekne kurtarıldı
Edirne'de bariyere çarpan otomobildeki 3 kişi yaralandı; kaza kamerada
Fahrettin Altun, New York'taki 'Türk Günü Yürüyüşü' dolayısıyla katılımcılara...
Crystal Palace, ilk kez FA Cup'ı müzesine götürdü
Adana Demirspor - Hatayspor: 0-5
İstanbul - Bakan Uraloğlu: Biz yapay zekânın her şeyine asla güvenmeyeceğiz
Düğün konvoyundakiler ambulansa yol vermedi; o anlar kamerada
İstanbul- Kağıthane'de kamyonet binaya çarptı; kaza anı kamerada
Kalp grefti, Kara Kuvvetleri'ne ait uçakla Ankara'ya ulaştırıldı
Adana Demirspor - Hatayspor / Fotoğraflar

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - Bakan Uraloğlu: Biz yapay zekânın her şeyine asla güvenmeyeceğiz

Düğün konvoyundakiler ambulansa yol vermedi; o anlar kamerada

İstanbul- Kağıthane'de kamyonet binaya çarptı; kaza anı kamerada

Kalp grefti, Kara Kuvvetleri'ne ait uçakla Ankara'ya ulaştırıldı

Adana Demirspor - Hatayspor / Fotoğraflar

Fenerbahçe Beko, derbide galip geldi

Bakan Göktaş, Kütahya'da

Dut yemek isterken eli korkuluk demirine saplandı

İstanbul - TÜRGEV Akademi'nin II. Öğrenci Sempozyumu gerçekleşti

Galatasaray camiası UEFA Kupası zaferinin 25. yıl dönümünde buluştu

Ankara'da inşaat firması mağdurlarından eylem

Erzincan'da 54 özel gereksinimli birey askerlik heyecanı yaşadı

MKE: PİRANA KİDA göreve hazır

Erzincan'da 54 özel gereksinimli birey askerlik heyecanı yaşadı/ Ek fotoğraflar

Mardin'de otomobil ile traktör çarpıştı; 3 yaralı

Thomas Reis: Hedefimiz ligi 3’üncü sırada bitirmek

Bakan Şimşek: Küresel ve yurt içi gelişmelerin etkisinin geçici olduğunu değerlendiriyor...

Kapadokya’da bisiklet festivali heyecanı

Bakan Kurum: Deprem bölgesindeki çalışmalar, bir milletin kararlılığının göstergesidir

Hulusi Akar: Türkiye, terörsüz bir geleceğe emin adımlarla ilerliyor (2)

Grand Kartal Otel yangını iddianamesinde 13 şüpheliye 1998'er yıla kadar hapis istemi (2...