26.9° / 13.8°

CHP lideri Özel’den Bakan Ersoy’a otel yangını tepkisi

CHP lideri Özel’den Bakan Ersoy’a otel yangını tepkisi

CHP lideri Özel’den Bakan Ersoy’a otel yangını tepkisi
Tarih: 29.01.2025 22:20 Güncelleme: 29.01.2025 22:20

Mutlu YUCA- Zübeyde ÖZMEN/ BOLU, (DHA)- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, 78 kişinin yaşamını yitirdiği otel yangını ile ilgili talihsiz bir süreç yaşandığını belirterek, “Daha duman tütüyor daha yanıyor içeride torunlar evlatlar var. Çıkıp Bolu Belediyesini hedef göstermesi son derece yanlıştı. Bülent Arınç’tan Devlet Bahçeli’ye kadar Kültür ve Turizm Bakanlığının sorumluluk almamasını eleştirmeyen kalmadı. Otelin üzerinde kocaman Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın denetimindedir yazılı tabela hala orada duruyorken Kültür ve Turizm Bakanı’nın orada yaptığı iş telaşla yapılmış hiç yakışmayan bir işti.” dedi.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, geçen hafta Kartalkaya kayak merkezinde bulunan Grand Kartal Otel’de 78 kişinin hayatını kaybettiği yangında yakınlarını kaybeden ailelere taziye ziyaretinde bulundu. Özel, ilk olarak Kılıçarslan Mahallesindeki Gültekin ailesinin evine gitti. Özel, yangında üç çocuğunu, gelinini ve 4 torununu kaybeden Yüksel Gültekin’i ziyaret ederek taziye dileklerini iletti. Özel, daha sonra yangında kızını ve torununu kaybeden Yusuf Yaman’ı Kasaplar köyündeki evindeki ziyaret etti.

Ziyaretin ardından açıklamalarda bulunan Özel, yangında yakınlarını kaybeden ailelere taziye dileklerini ilettiklerini belirterek, “Hepimizin yüreğini yakan hepimizin yüreğine 78 kez ateş düşüren bütün Türkiye’nin hem gündeminde hem de gerçekleştiği günden bu yana travma yaşatan bir acıya Bolu ev sahipliği yaptı. Böyle acıyı Bolu sırtlanmak zorunda kaldı. İlk gün tüm programlarımızı iptal edip Kartalkaya’ya gelmiştik. Yetişebildiğimiz bütün cenazelere İstanbul, Ankara, Bursa ve Manisa’da biz ve arkadaşlarımız katılmaya çalıştık. Bolu’ya cenazelere gelememiştik buradaki aileleri ziyaret ettik taziye dileklerimizi ilettik. Bir aileden 8 kayıp var. Diğer ailede anne ve kızı yaşamını yitirdi. Baba bir başına kalmış. Bolu’daki iki aile Bolu siyaseti açısından önemli isimler. Anavatan Partisi’nde 5 dönem il başkanlığı yapmış dede, kızını ve torununu kaybetti. Diğeri de AK Parti’nin kurucusu olmuş bir aile. Acı düşerken hepimizin birden gönlüne düşüyor. İyi günde kötü günde birlikte olabilirsek biz milletiz.” diye konuştu.

BAKAN ERSOY’A TEPKİ

Talihsiz bir süreç yaşandığını ifade eden Özel, şunları söyledi:

“Bugün grup toplantısında Sayın Erdoğan ‘mateme yasa uygun siyaset yaptık’ dedi. Gerçekten kendisinin ve benim kullandığım ifadeler böyle ama ben ilk gün otelde Kültür ve Turizm Bakanına da tepki gösterdim. Daha sonra sizlerle de paylaşmıştım. Daha duman tütüyor daha yanıyor içeride torunlar, evlatlar var. Çıkıp Bolu Belediyesini hedef göstermesi son derece yanlıştı. Biz 301 canımızı yitirdiğimiz Soma faciasını yaşadık. İlk önce cenazelere erişilir sonra onlar topraklarına kavuşur sonra taziyesi yapılır ibadeti yapılır günü gelince hesapta sorulur. Siyasilerin burada bilir bilmez hedef göstermek, burada olmaz. Aileler böyle bir provokasyona gelmeyip şu sorumlu bu sorumlu gibi şeylere prim vermedi. Bülent Arınç’tan Devlet Bahçeli’ye kadar Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın sorumluluk almamasını eleştirmeyen kalmadı. Otelin üzerinde kocaman Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın denetimindedir yazılı tabela hala orada duruyorken Kültür ve Turizm Bakanı’nın orada yaptığı iş telaşla yapılmış hiç yakışmayan bir işti. Bugün Erdoğan’ın satır arasında bizdeki sorumlular derken neyi kastettiğini bilmiyoruz ama o gün sayılar açıklansın diye Ankara il kongresini beklemek ne kadar hatalı ise ne kadar kamu vicdanını yaraladıysa bugün de bu sorumluyu görevinden uzaklaştırmak için AK Parti’nin büyük kongresini beklemek o kadar yanlıştır. Sanki kongredeki olağan bir değişiklikmiş gibi bakanı değiştirecek ve böylece AK Parti’li bir bakanın sorumluluğu üzerlerine yapışmayacak. Bu doğru bir iş değil. Büyük kongreyi beklemenin hata olduğunu da ben söyleyeyim.”

TBMM’DE YANGINLA İLGİLİ KURULACAK KOMİSYON DEĞERLENDİRMESİ

Otel yangını ile ilgili TBMM’de araştırma komisyonu kurulmasına ilişkin değerlendirmelerde bulunan Özel, “Meclis komisyonu sorumluluk alanına giren konuları yapsın. Esas yapılması gereken bir daha bu felaket yaşanmasın diye bir daha bir aileden 3 çocuk 5 torun birden kül olmasın diye o komisyonun onu çıkarması lazım. Belli ki yetki alanlarında bir karmaşa var. Öyle bir şey oluyor ki orayı bir itfaiyenin denetlemesi lazım ama belediyenin sorumluluk alanında değil. Mutlaka böyle tesislere itfaiye biriminin kurulması düşünün bir itfaiye birimi olsaydı üç dakika içinde suyu sıkmaya başlayacak, çaldığı sirenle herkes uyanacak kayıp ya sıfır olacak ya da çok az olacaktı. Komisyon kurulsun, kanunsa kanun yönetmelikse yönetmelik. Bize bir şey düşüyorsa ana muhalefet olarak Türkiye’de nüfusun yüzde 65’ine hizmet veren bir parti olarak üzerimize düşeni yapalım. Bir daha bunların yaşanmaması için en ileri tedbirlerin alınması lazım.” diye konuştu. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki yangın söndürüldü
İzmir'de şafak operasyonu: 141 hükümlü gözaltında
Aydın Bozdoğan'da maki yangını (3)
Hasandağı'nda düşüp yaralanan Kızılay Ankara Şube Başkanı ile mahsur kalan 3 ...
Ankara'da 'tanışma uygulaması' üzerinden dolandırıcılığa 8 tutuklama
Sağır ve dilsiz kişiyi bıçakla boğazından yaraladı, 2.70 promil alkollü çıktı
İzmir Aliağa yangınında sosyal medyadaki iddialarla ilgili açıklama
İstanbul - Beyoğlu’nda gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantıları 1 gün sürey...
Havai fişek ormanı yaktı; düğündekiler tahliye edildi
Bursa'da, oto tamirhanesindeki yangın söndürüldü
Çankırı’da polis özel harekat öğrencilerinin bulunduğu hafif ticari araç, TIR...
Narin’in katledilmesinde Hindistan merkezli yeni rapor; Nevzat Bahtiyar’ın ev...
AK Partili İnan: Bu millet sivil bir anayasa hak ediyor
Aydın Bozdoğan'da maki yangını (2)
İstanbul - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yüksek öğretimi Türkiye Yüzyılı v...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Çankırı’da polis özel harekat öğrencilerinin bulunduğu hafif ticari araç, TIR’a çarptı; ...

Narin’in katledilmesinde Hindistan merkezli yeni rapor; Nevzat Bahtiyar’ın evinin yakını...

AK Partili İnan: Bu millet sivil bir anayasa hak ediyor

Aydın Bozdoğan'da maki yangını (2)

İstanbul - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yüksek öğretimi Türkiye Yüzyılı vizyonunun t...

İstanbul- Sultanbeyli TEM'de otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Narin’in katledilmesinde Hindistan merkezli yeni rapor; Nevzat Bahtiyar’ın evinin yakını...

İstanbul- Kadıköy’de izinsiz gösteride 47 kişi gözaltına alındı

Ardahan’da cip ile TIR çarpıştı; 2 ölü, 2 yaralı

43 yıl hapisle aranan hükümlü çatıdan kaçarken yakalandı

Bolu'da orman yangını (5)

Ankara’da boş arazideki yangın 2 saatte söndürüldü

Bursa'da çöplükteki yangın ormana sıçradı

TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu üyeleri, Giresun'da fındık bahçelerini incele...

Profesör Keskin: Keneye çıplak elle dokunmak riskli

16 yaşındaki kızının kullandığı traktörün devrilmesiyle öldü

İstanbul - Bakan Bolat: Türkiye Yüzyılı'nı ulaştırmanın, ticaretin, lojistiğin yüzyılı o...

Çanakkale’deki otluk yangını 1,5 saatte söndürüldü

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti

Manisa'da orman yangını (4)

Bolu'da orman yangını (4)