2.8° / -2.7°

CHP'li Yücel: Bu mücadele, 86 milyonun geleceğine sahip çıkma mücadelesidir

CHP'li Yücel: Bu mücadele, 86 milyonun geleceğine sahip çıkma mücadelesidir

CHP
Tarih: 19.03.2025 16:07

Gizem ÇORLU/ANKARA, (DHA)- CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Deniz Yücel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınması ardından genel merkez önünde toplanan kalabalığa hitap etti. Yücel, "Bu mücadele, sadece Ekrem İmamoğlu’nun, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesi değildir. Bu mücadele, 86 milyonun geleceğine sahip çıkma mücadelesidir" dedi.

CHP'li Yücel, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından partilileri genel merkez, il ve ilçe binalarına davet etti. Ankara'da partililer CHP genel merkezi önünde toplandı. Deniz Yücel, genel merkez önünde açıklama yaptı. Yücel, "Türkiye, halkın seçme ve seçilme hakkını, halkın iradesini ve seçtiklerini hedef alarak siyasi ömrünü uzatmaya çalışan Erdoğan iktidarının büyük siyasi saldırısıyla güne başladı. Erdoğan ve çevresindeki dar çıkar grubu halkın seçme ve seçilme hakkına açık bir darbe girişiminde bulunmuştur. Bu, millete topyekun bir saldırıdır. Ülkemizde yapılan son seçimde halkın iradesiyle Cumhuriyet Halk Partimiz, Türkiye’nin birinci partisi olmuştur. Milletin iradesiyle yükselen bu büyük güç, halkçı belediyecilik anlayışıyla, ön seçim kararlılığıyla, şeffaf ve adil yönetim ilkeleriyle iktidarın korkulu rüyası haline gelmiştir. Ve şimdi, seçimle kazanamayacaklarını anlayanlar, zorbalığa başvurmaktadır. Hedef alınan yalnızca Cumhuriyet Halk Partisi değil, milletin ta kendisidir. Erdoğan’ı sandıkta 4 kez yendiği için defalarca iktidarın saldırılarının hedefi olan cumhurbaşkanı ön seçim adayımız, Türkiye Belediyeler Birliği ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoğlu ve İstanbul’daki çalışma arkadaşları, belediye başkanlarımız, yol arkadaşlarımız, gazeteciler, fikir insanları, toplumun her kesiminden yurttaşlar bu sabah itibariyle gözaltına alınmıştır" ifadelerini kullandı.

'MİLLETİN YERİNE KARAR VERMEK DARBEDİR'

Yücel, "Milletin yerine karar vermek, halkın iradesinin yerine geçmek ya da ona engel olmak için güç kullanmak darbedir. Şu anda, bir sonraki cumhurbaşkanını milletin belirlemesine engel olmak üzere bir güç devrededir. Bu güç, ülkeyi kendi iktidarı için rehin almak isteyen dar ve küçük bir çıkar grubudur. Bu güç bertaraf edilmezse, 86 milyon vatandaşımızın can ve mal güvenliği kalmayacak, ülkemiz felakete sürüklenecektir. Aynı şekilde, her türlü pervasızlığı kendine hak gören bu siyasi azınlık, bu sabah itibarıyla Cumhuriyetimizin 100 yılı aşan temel ilkelerini ve işleyişini askıya almak ve çok partili demokrasi hayatımızı yok etmek için de harekete geçmiş durumdadır. Cumhuriyet Halk Partisi ve Ekrem İmamoğlu, adalet ve demokrasi talep eden herkesin ortak sesi, ortak nefesidir, ortak iradesidir. Bu mücadele, sadece Ekrem İmamoğlu’nun, sadece Cumhuriyet Halk Partisi’nin mücadelesi değildir. Bu mücadele, 86 milyonun geleceğine sahip çıkma mücadelesidir. Bugün de büyük milletimiz, Cumhuriyet Halk Partisi ve Ekrem İmamoğlu bu darbenin karşısında sağlam ve dirayetli bir şekilde durmaktadır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak iktidarın kumpaslarına dün boyun eğmediğimiz gibi bugün de boyun eğmiyoruz. Siyaseti, iktidarın istediği sınırlarda yapmadık, yapmıyoruz. Ekrem İmamoğlu milletimize emanettir. Esas güç millettir ve en sonunda mutlaka millet kazanır. Hiç şüphe yok ki yine öyle olacaktır. Cumhuriyet Halk Partisi olarak gücümüzü milletimizden ve Cumhuriyetimizden alıyoruz. Kararlıyız, boyun eğmiyoruz. Milletin iktidarının müjdesini veriyoruz. Ülkeyi rehin almaya çalışanlara sesleniyoruz, 'Sandıktan kaçmayın, mertçe mücadele edin'. Ve buradan bütün milletimize sesleniyoruz, bütün Cumhuriyet sevdalılarını çağırıyoruz. 23 Mart’ta ön seçim sandıklarında buluşalım. Oylarımızla, irademizle, örgütlü gücümüzle, bu hukuksuzluğa dur diyelim."

Partililer, Yücel'in konuşmasının ardından genel merkez önünde beklemeye devam etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9949,85%-7,89
  • DOLAR

    37,90% 3,37
  • EURO

    41,45% 3,23
  • GRAM ALTIN

    3712,56% 3,72
  • Ç. ALTIN

    5902,92% 2,73
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Fenerbahçe, Bodrum FK maçının hazırlıklarına devam etti
Teniste Tekerlekli Sandalye Dünya Takımlar Şampiyonası Avrupa Elemeleri Antal...
Tekirdağ'da 3 araç kazaya karıştı; 3'ü askeri personel 6 yaralı
Ziraat Bankkart, CEV Kupası’nda finale çıktı
Bakan Uraloğlu: BTK Akademi 2.5 milyon kullanıcıyla, Türkiye’nin en büyük çev...
Cumhurbaşkanı Erdoğan: 37 milyar lira yeni kaynağı çiftçilerimize hibe olarak...
Kayseri'de FETÖ'den ihraç imam yakalandı
Sivas'ta eğitime 'kar' engeli
Bakan Göktaş, Kilis'te
Beşiktaş derbiyi kazanarak Dörtlü Final’e yükseldi
İstanbul - Dervişoğlu Saraçhane’de konuştu: Yekpare duruş sergilemeliyiz
Bursa'da rüzgarla havalanan çatı, yan binanın üzerine uçtu
Oyun oynamak için gittikleri bowling salonunda kilitli kaldılar
Kereste fabrikası yangında kül oldu
Ordu'nun bazı ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - Dervişoğlu Saraçhane’de konuştu: Yekpare duruş sergilemeliyiz

Bursa'da rüzgarla havalanan çatı, yan binanın üzerine uçtu

Oyun oynamak için gittikleri bowling salonunda kilitli kaldılar

Kereste fabrikası yangında kül oldu

Ordu'nun bazı ilçelerinde eğitime 1 gün ara verildi

Emlak Konut - BOTAŞ: 86-64

Metruk binanın önünde ölü bulunan çocuğun vücudunda köpek ısırıkları saptandı

Bakan Fidan, Filistin Kurtuluş Örgütü İcra Komitesi Genel Sekreteri Şeyh'i kabul etti

Tartıştığı husumetlisini tüfekle göğsünden vurarak öldürdü (2)

Tanyeli, Bodrum'da son yolculuğuna uğurlandı

İYİ Parti il başkanlarından 'İmamoğlu' açıklaması: Yaşananları sokak sokak milletimize a...

İstanbul - İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Saraçhane'ye geldi - 1

Önünü kestikleri cipin sürücüsünü tabancayla başından vurdular

Rize’de uyuşturucu operasyonu kamerada

Savunma Sanayii Başkanı Görgün, Senegal'de HASSMAR Genel Sekreteri Ndiaye’yi ziyaret ett...

İstanbul- Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Belediye başkanı sabahın köründe gö...

TIR’ın çarptığı minibüsün sürücüsü öldü; kaza kamerada

CHP milletvekillerinden İmamoğlu'na destek yürüyüşü

İstanbul - CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Saraçhane'de konuştu

Husumetlisini vuran şüpheli tutuklandı

Üzerine gazbeton devrilen inşaat işçisi öldü