25.5° / 13.1°

CHP’li Yücel: Cumhuriyet Halk Partisi erken seçim değil, derhal seçim diyen bir partidir

CHP’li Yücel: Cumhuriyet Halk Partisi erken seçim değil, derhal seçim diyen bir partidir

CHP’li Yücel: Cumhuriyet Halk Partisi erken seçim değil, derhal seçim diyen bir partidir
Tarih: 03.02.2025 20:10

Aybala MELEK/ ANKARA, (DHA)- CHP Sözcüsü Deniz Yücel, “Cumhurbaşkanı adayımızın belirlenmesiyle ilgili sürecin işletilmesi, yöntemin belirlenmesi elbette eleştirilebilir. Biz eleştirilere saygı duyarız. Ancak, Cumhuriyet Halk Partisi erken seçim değil, derhal seçim diyen bir partidir” dedi.

CHP Sözcüsü Deniz Yücel, Genel Başkan Özgür Özel Başkanlığı'nda gerçekleştirilen Merkez Yönetim Kurulu (MYK) toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Yücel, Bolu Grand Otel yangınında 36 çocuğun hayatını kaybettiğini anımsatarak, “Bu acının yaşandığı gün 'En geç 10 gün içerisinde sorumluların kim olduğu belli olacak' diyen İçişleri Bakanı'na bugün 14. gün olduğunu hatırlatıyoruz. Sorumlular hala belli değil. Okullarda 36 sıra boş” dedi.

Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat depremlerinin 2’nci yıldönümünde depremzedelerin hala sorunlar yaşadığını belirten Yücel, “AKP iktidarı, tedbirsizlik ve ihmallerle, Türk halkına büyük acılar yaşatan, bununla da kalmayıp açlığa mahkûm ettiği milyonları yaşarken öldüren bir iktidar olarak tarihe geçmiştir. Ancak buradan ifade ediyoruz; ilk sandıkta bu halk düşmanı iktidarı tarihin tozlu raflarına kaldıracağız” diye konuştu.

‘TÜRKİYE, İMAMOĞLU’NU YALNIZ BIRAKMADI’

AK Parti’nin 2025-2029 Yargı Reformu Stratejisi’ni eleştiren Yücel, “AKP İktidarına sesleniyorum; sizin bu belgeyi açıkladığınız sadece ocak ayı içerisinde Beşiktaş Belediye Başkanımız ve Zafer Partisi Genel Başkanı tutuklandı. Halk TV Genel Yayın Yönetmeni Suat Toktaş tutuklandı, Program Koordinatörü Kürşad Oğuz, gazeteci Barış Pehlivan, Seda Selek ve Serhan Asker 24 saat gözaltında tutuldu, kaçarlar diye adli kontrol tedbiriyle serbest bırakıldı. Sanatçı Menajeri Ayşe Barım, tam 12 yıl sonra gezi olaylarının organizatörü olduğu iddiasıyla tutuklandı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Sayın Ekrem İmamoğlu, AKP’nin yaptığı hukuksuzlukları belgeleriyle, bir basın toplantısında kamuoyu önünde açıkladı diye hakkında soruşturma başlatıldı. İstanbul İttifakı’nın oyları ile seçilen Sayın İmamoğlu’nun yani 16 milyon İstanbullunun uğradığı haksızlığın karşısında Türkiye, Sayın İmamoğlu’nu ve İstanbulluları yalnız bırakmadı” dedi.

‘CHP’NİN ŞEREF SÖZÜDÜR’

Yücel, Kara Harp Okulu Komutanlığı Mezuniyet Töreni'ndeki kılıçlı yemin sonrası 'Silahlı Kuvvetler'den ayırma' cezası verilen teğmenlerle ilgili, “Bu yargılama bir disiplinsizlik, bir emre itaatsizlik yargılaması değildir. Bu yargılama Mustafa Kemal'in askerlerinin yargılanmasıdır. Türk Silahlı Kuvvetleri’nin şerefli üniformalarıyla, dik bir duruşla savunmaya giden teğmenlerimize sesleniyoruz; sizinle gurur duyuyoruz. Ve 85 milyonun vicdanında mahkûm olan sizler değil, size bu haksızlığı ve hukuksuzluğu yapan Cumhuriyet düşmanlarıdır. Harbiye brövenize vedanız, geçici bir süre içindir. Bu da Cumhuriyet Halk Partisi’nin size şeref sözüdür. Mustafa Kemal’in askerleriyiz” dedi.

‘ELEŞTİRİLERE SAYGI DUYARIZ’

Basın açıklamasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yücel, CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun cumhurbaşkanı adayının açıklanmasına yönelik eleştirilerinin sorulmasına üzerine, “Cumhurbaşkanı adayımızın belirlenmesiyle ilgili sürecin işletilmesi, yöntemin belirlenmesi elbette eleştirilebilir. Biz eleştirilere saygı duyarız. Ancak, Cumhuriyet Halk Partisi erken seçim değil, derhal seçim diyen bir partidir. 2025 yılı içerisinde bu milletin önüne sandık gelecek diyen partidir. Dolayısıyla, ‘Derhal seçim’ diyen bir partinin cumhurbaşkanı adayını belirlemesi kadar hem doğal hem gerekli bir durum olamaz. Cumhuriyet Halk Partisi, bu ülkeye demokrasiyi getireceği iddiasında olan bir siyasi parti, cumhurbaşkanı adayını belli bir kişi tarafından değil, en geniş katılımla, en demokratik yöntemle, bütün üyelerine sorarak demokratik yöntemle belirlemesi çok doğru ve gereklidir. Bugün bu çalışmanın yapılması bir gerekliliktir” dedi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9279,21%2,25
  • DOLAR

    38,62% -0,06
  • EURO

    43,48% -0,52
  • GRAM ALTIN

    4121,75% -1,45
  • Ç. ALTIN

    6729,79% -1,30
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Düğün konvoyunda drift yapan sürücüye 46 bin TL ceza
Trakya Üniversitesi'nde öğrenciler, ameliyathane için tekstil malzemeleri üre...
Tartıştığı eşi tarafından bıçaklanarak öldürüldü (2)
Edirne'de ayçiçeği tarlasında patlamamış top mermisi bulundu
3 kişiyi öldürüp, 2 kişiyi yaralayan sanık, eşine 'Sıra sende' demiş
Kolluk Gözetim Komisyonu toplantısı bu kez Mardin'de yapıldı
Türkiye'nin en büyük tren feribotu, Bandırma-Tekirdağ arası 'Tren Ferry' sefe...
Bill Gates, servetinin yüzde 99'unu Gates Vakfı'na bağışlıyor
İstanbul- Bakan Ersoy: Hac, hafızanın nesiller boyunca taşındığı büyük bir me...
Saadet Partisi lideri Arıkan, Destici’yi ziyaret etti
İstanbul - Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu adliyeye geldi-1
Gaziantep’te depremzede çocuklara etkinlik
MESAM Başkanı Ergül: 500'e yakın kuaför, güzellik merkezi ile 400 düğün salon...
Atış Yapı Yeşil Bursa Rallisi'nin ana sponsoru oldu
Macron'dan Trump'ın 30 günlük koşulsuz Rusya-Ukrayna ateşkes çağrısına destek

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - Halit Ergenç ve Rıza Kocaoğlu adliyeye geldi-1

Gaziantep’te depremzede çocuklara etkinlik

MESAM Başkanı Ergül: 500'e yakın kuaför, güzellik merkezi ile 400 düğün salonu telifini ...

Atış Yapı Yeşil Bursa Rallisi'nin ana sponsoru oldu

Macron'dan Trump'ın 30 günlük koşulsuz Rusya-Ukrayna ateşkes çağrısına destek

Erzurum’daki tabyalara Çanakkale modeli / Ek fotoğraflar

Altay'da Başkan Özkaral iddiaları yalanladı

Menemen FK evinde havlu attı

Kamyonetten yola atlayan Zeynep, tankerin çarpması sonucu öldü

Annesi olmayan hayvanlarla 'Anneler Günü' kutlaması

Erzurum’daki tabyalara Çanakkale modeli /Video eklendi

Bakan Kacır: 2030'a kadar seviye 3 yerli otonom aracın ülkemizde üretilmesini sağlayacağ...

Enerjisa Üretim, 30'uncu enerji santralini devreye aldı

Reyhanlı'daki bombalı saldırıda ölen Oğulcan için okulunda anma töreni

Tayini çıktığı Devrek'te öğrendiği baston yapımını 37 yıldır sürdürüyor

Demet Özdemir ve Metin Özülkü aynı sahnede

Tayini çıktığı Devrek'te öğrendiği baston yapımını 37 yıldır sürdürüyor / Ek fotoğraflar

Yeşilay Genel Başkanı Dinç: Bağımlılıkta büyük bir dalga geliyor

TIR'ın dorsesinde 101 kilo uyuşturucu ele geçirildi; 4 gözaltı

Bakan Uraloğlu: Limanlara uğrak yapan kruvaziyer sayısı yüzde 37,4 arttı

Eski eşini öldüren şüpheli: Belimde silahım vardı, çıkarıp 2 kez ateş ettim