25.3° / 11.2°

Cinsel saldırıya uğradığını söyleyen üniversiteliye 'suç uydurma'dan soruşturma

Cinsel saldırıya uğradığını söyleyen üniversiteliye 'suç uydurma'dan soruşturma

Cinsel saldırıya uğradığını söyleyen üniversiteliye
Tarih: 22.10.2024 11:58 Güncelleme: 22.10.2024 11:58

Gizem ÇORLU/ANKARA, (DHA)- SOSYAL medyada yayınladığı videoda cinsel saldırıya uğradığını ve çekilen video görüntüleriyle şantaj yapıldığını ileri sürünce koruma altına alınan üniversite öğrencisi Fatma A.'nın (19), yalan söylediği ortaya çıktı. Bazı kişilerin dolandırılmasına istemeden aracılık ettiği ve 8 yıl hapis cezasıyla karşı karşıya olduğu için bu videoyu çektiğini belirten Fatma A. hakkında, 'İftira ve suç uydurma'dan soruşturma başlatıldı.

Ordu Üniversitesi öğrencisi Fatma A., cuma günü sosyal medya hesabından video yayımlayarak, 1 yıl önce tanışıp, arkadaş olduğu 2 erkek ile İstanbul'a gittiklerini, kulüpte alkol aldıktan sonra sızınca otel odasına götürülüp, cinsel saldırıya uğradığını, videolarının çekildiğini ileri sürdü. Fatma A. ayrıca, cep telefonu ile banka hesapları kullanılarak adının birçok dolandırıcılık olayına karıştırıldığını, bundan dolayı hakkında soruşturmalar açıldığını, kendisinin mağduriyetine yol açan kişilerden şikayetçi olduğunu ifade etti. Çekilen videolarıyla tehdit edildiğini iddia eden Fatma Akbaş, 1 yıldır tehdit altında korku ile yaşadığını anlatarak, yardım istedi.

'CİNSEL SALDIRI İDDİALARI GERÇEĞİ YANSITMIYOR'

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya üzerinden yaptığı yayınla yardım isteyen üniversite öğrencisine ulaşıldığını, koruma altına alındığını ve iddialarının araştırıldığını duyurdu. Yaşadığı Karabük'ün Safranbolu ilçesinde psikolog eşliğinde ifadesine başvurulan Fatma A., sosyal medyada yayınladığı videoda yalan söylediğini itiraf etti. Fatma A., bir kısım kişilerin dolandırılmasına istemeden aracılık ettiğini ve bu işlem karşılığında bir miktar para aldığını söyledi. Cinsel saldırı, alıkonulma, şantaj ve tehdit iddialarının gerçeği yansıtmadığını ifade eden Fatma A., "8 yıllık hapis cezası ile karşı karşıyayım. Bu adamları bulamıyorum. Onları bu şekilde video çekerek bulabileceğimi düşündüm. Olayın içine biraz da istismar olayı girmek zorunda diye düşündüm. Bu olayı karşılık almak için yaptım; ancak alamadım, ben de dolandırıldım. Ben kara para aklama işinden, bahisten, hesap kiralamaktan anlamam. Bu yüzden kendimi kurtarmam gerektiğini düşünerek böyle bir şey yapmak zorunda kaldım" dedi.

Fatma A. hakkında, 'Gerçeğe aykırı bilgiyi kamuoyu ile paylaşması nedeniyle iftira ve suç uydurma' suçlamasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından soruşturma başlatıldı. Dolandırıcılık olayı ile ilgili olarak olayın aydınlatılması için ifadede adı geçen kişilerle ilgi olarak ayrı bir tahkikat başlatıldığı da öğrenildi. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10189,02%1,08
  • DOLAR

    39,76% -0,15
  • EURO

    47,02% -0,02
  • GRAM ALTIN

    4271,35% -0,09
  • Ç. ALTIN

    6823,45% -0,43
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya...
Dünya turu, düşen uçağında hayatını kaybeten pilotun çocukluk hayaliymiş
Dünya turuna çıkan pilotun tek motorlu uçağı düştü; pilot öldü, kadın yolcuya...
İzmir Çeşme’de orman yangını (8) / Gündüz dron ve aktüel görüntüler
İzmir Çeşme’de orman yangını (7) / Ek fotoğraflar
Mersin’de gece denize giren 3 kişiden biri boğuldu; 2 kişi aranıyor
İzmir Çeşme’de orman yangını (7)
Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ula...
İstanbul - Eyüpsultan'da aydınlatma direğine çarpan otomobilin sürücüsü hayat...
Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ula...
Balıkesir Burhaniye'de çıkan orman yangını 8 saatte kontrol altına alındı
Paul Onuachu'ya coşkulu karşılama
Bakan Güler: Dost Japonya'nın etkin ve barışçıl rolünü takdirle takip ediyoru...
İzmir Çeşme'de orman yangını (6)
Ankara'da 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Balıkesir Burhaniye'de çıkan orman yangını 8 saatte kontrol altına alındı

Paul Onuachu'ya coşkulu karşılama

Bakan Güler: Dost Japonya'nın etkin ve barışçıl rolünü takdirle takip ediyoruz

İzmir Çeşme'de orman yangını (6)

Ankara'da 5 katlı binanın çatısında çıkan yangın söndürüldü

Kütahya’da orman yangını (3)

Narin cinayetinde tutukluluk oy çokluğuyla onandı, mahkeme başkanı tahliye şerhi koydu

Zonguldak’ta 18 yavru domuz görüldü

Eyüpspor, Partizan’dan Nihad Mujakic’i kiraladı

Samsunspor, Kongolu orta saha Antoine Makoumbou ile sözleşme imzaladı

Tek motorlu uçakla dünya turuna çıkan pilot, kaza kırıma uğradı; 2 kişiye ulaşılmaya çal...

İstanbul - Gaziosmanpaşa’da 3 katlı binanın çatısı yandı

İzmir Ödemiş'te orman yangını

Bakan Fidan, Ankara’da Hamas heyeti ile görüştü

İstanbul - Sabiha Gökçen Havalimanı'na iniş yapan uçağa lazer tutuldu

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 8 yaralı

İzmir Çeşme'de orman yangını (5)

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar

İzmir Çeşme'de orman yangını / Ek fotoğraflar

Evini basan kardeşlerini pompalı tüfekle vurdu: 2 yaralı

Özgür Özel: Bizde rekabet, tartışma olur, kardeşlik hukukuna zeval getirmek olmaz (3)