Çölyak hastası depremzedelere glutensiz ekmek

Çölyak hastası depremzedelere glutensiz ekmek

 

Aksaray Çölyak Derneği Depremzede Çölyak hastaları için bölgeye gidecek. 

Dernekten yapılan açıklamada;
Elazığ  ve Malatya ilimizde meydana gelen  doğal afet nedeniyle yaşanan deprem  ülkemiz genelinde 
büyük bir üzüntüyle karşılanmıştır.Ancak ülkemiz dinamikleri çok hızlı bir reaksiyon gösterip iki şehrimize gereken bütün müdahale kabiliyetini göstermiştir. Başta Afad ve Kızılay olmak üzere belediyelerimiz , Türk silahlı kuvvetleri ,sivil hareketler gerekli maddi manevi müdahaleleri yapmıştır. 
Biz Çölyak dernekleri olarak bu telaşe içerisinde  Elazığ ve Malatya ilimizdeki Glutensiz beslenmek zorunda olan bireylerin ihtiyaçlarına hızlı bir reaksiyon göstermek suretiyle afet bölgesindeki derneklerimizle çalışarak  koordineli bir şekilde temel ihtiyaç gıdalarını  merkezlere ulaştırmaya başladık.
 Bu konuda Kızılay ve Afad koordinasyon merkezlerini bilgilendirdik . Bu tür afetlerde kızılay'ın altyapısı Çölyak için hazır olmadığı için bu vazifeyi bizim üstlenmiş olmamız çok normal bir gereksinimdir.
Ancak biz derneklerin hiç bir mazeret olmaksızın en başta bu önemli eksikliğin sorumluluğunu üzerimize almamız gerekmektedir.
Bu sebeple  21-22-23 şubat tarihlerinde afet bölgemize giderek  hazırlamış olduğumuz  glutensiz beslenme kolilerini bölgedeki çölyak’lı Hastalarımıza  teslim etmek  suretiyle ülkemizdeki çölyak derneklerimizle birlikte bu zor zamanda  yanlarında olmayı planladık.

 Bu vesileyle çok önem arz eden bu durumdaki diyetli yaşamlara  dikkat çekmeyi umut ediyoruz.
  
Yaşanan bu afette rabbim ,hayatını kaybeden kardeşlerimize rahmet eylesin başımız sağ olsun . Yaralı  kardeşlerimize acil şifalar nasip eylesin .
 



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri