25.1° / 10.7°

Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan müjdeli haber

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

Cumhurbaşkanı Erdoğan´dan müjdeli haber
Tarih: 09.01.2019 01:39

 

AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan, TBMM Grup Toplantısı´na katılarak konuşma yaptı.

Erdoğan, her güzel gelişmeyi millete müjde olarak yansıtacaklarını belirterek bu anlayışla hazırlanan bir dizi müjdeyi de paylaştı. AK Parti iktidarlarının en önemli özelliğinin sosyal devlet olmanın tüm gereklerini yerine getirmesi olduğunu söyleyen Erdoğan, bugün de çok önemli bir sosyal devlet adımı attıklarını bildirdi. Erdoğan, "Düzenli sosyal yardım alan ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın aylık 150 kilovat/saate kadar elektrik tüketimlerini devlet olarak biz üstleniyoruz. Bu kapsamda yaklaşık 2,5 milyonun üzerindeki hanede, her ay ortalama 80 liralık elektrik faturasını devlet karşılamış olacak." dedi. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kredi kartı borcunu ödemekte güçlük çeken vatandaşlara yönelik müjdeyi açıklarken de şöyle devam etti:

"Bu vatandaşlarımızın mevcut borçlarını daha kolay ödeyebilmeleri için bir imkan sağlıyoruz. Ziraat Bankası aracılığıyla ödeme güçlüğü yaşayan vatandaşlarımızın kredi kartı borçları tek bir çatı altında toplanacak. Vatandaşımız, hangi bankaya kredi kartı borcu olursa olsun Ziraat Bankası´ndan alacağı bu krediyle borcunu kapatacak. Daha sonra çok uygun şartlarda ister 24 ay ister 60 ay vade ile aylık gelirine uygun bir şekilde bu borcunu ödeyecek."

Halkbank´ın bugüne kadar esnaf ve sanatkarların uygun şartlarda finansmana erişimine öncülük ettiğini dile getiren Erdoğan, şu değerlendirmeyi yaptı:

"2002´de 154 milyon lira olan Hazine destekli esnaf kredileri bakiyesi 2018´de 31,1 milyar liraya yükseldi. Bir başka ifade ile esnafa destek 202 kat arttı. 2002´de 64 bin olan kredili esnaf sayısı 2018´de yaklaşık 7 kat artış ile 500 bine ulaştı. AK Parti iktidarları döneminde toplamda 1,8 milyon esnaf ve sanatkara 93,4 milyar lira kredi kullandırıldı. 2002 yılında esnafa uygulanan faiz oranı yüzde 47 iken bugün bu faiz oranı yüzde 5 seviyesine geriledi. Halkbank esnaf ve sanatkarların işletme yatırım kredisi ihtiyaçlarını karşılamak üzere 2019 yılında yaklaşık 350 bin esnafa 22 milyar liralık kredi kullandıracak."

Erdoğan, kurla ilgili bütün oyunlara rağmen aldıkları tedbirlerle başlayan dengelenme sürecinin etkisini esnafa süratle yansıtmak için bu tutarın 10 milyar liralık kısmını ilk çeyrekte kullandırma kararı aldıklarını dile getirerek bu uygulamanın detaylarının yarın, Halkbank tarafından kamuoyuyla paylaşılacağını açıkladı.

Sigorta prim teşviki uygulaması

İş dünyasına da müjde veren Erdoğan, "Sigorta prim teşviki uygulaması kapsamında 500 ve üzeri sigortalı çalıştıran iş yerleri için 3 puan desteği, 5 puana çıkartıyoruz. 500´ün altı sigortalı çalıştıran yerler için ise 5 puan uygulamasını aynen devam ettiriyoruz." dedi. 

Ziraat Bankasının, çiftçiye, dar günlerinde destek olmak için kredi ödemelerinde farklı erteleme, yeniden vadelendirme ve yapılandırma alternatiflerini geliştirdiğini anlatan Erdoğan, "İnşallah bu düzenlemeyle çiftçi borçlarına yıllık yüzde 11 faiz oranı uygulanarak 1 yıla kadar vadelendirme imkanı getirildi. Bu uygulama kapsamında kısa sürede yaklaşık 2 bin üreticimiz başvuruda bulundu." ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, tüm bu müjdelerin dar gelirlilere, sanayicilere, esnafa, çiftçiye ve tüm millete hayırlı olmasını diledi.

Ocak ayında tarımsal desteklemeler 

"Tarıma en ufak destek verilmedi", "Çiftçi sefil", "Arsası ellerinden alındı", "Hayvancılıkta battı" şeklindeki eleştirilere değinen Erdoğan, şunları kaydetti:

"Bay Kemal, bu ay bizi iyi takip et. Ben sana resmi rakamları açıklıyorum, iyi takip et. Ağustos ayında birçok adımları attık. Spekülatif kur saldırıları, şu, bu falan... Ama şimdi ocak ayında ödenecek tarımsal desteklemeleri söyleyeceğim. Fark ödemesi buğday, mısır ve çeltikte 550 milyon lira, buzağı desteği ödemeleri 525 milyon lira, çiğ süt desteği ödemeleri 340 milyon lira, yem bitkileri desteği 268 milyon 600 bin lira, sertifikalı tohum kullanım desteği 100 milyon lira, çevre amaçlı tarım alanı koruma desteği 84 milyon 500 bin lira, diğer desteklemeler 167 milyon 200 bin lira. Toplamda 2 milyar 35 milyon 300 bin lira. Hayırlı olsun. Başbakanlığım dönemimden bugüne kadar tarıma verilen destekleri söylemiyorum. Bay Kemal, ´Hiçbir şey verilmiyor.´ diyor. Ama hiçbir zaman, ağzı var hakkı konuşmaz, gözü var doğruyu görmez, kulağı var yine duymaz çünkü kalp mühürlü." 

Erdoğan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

"Mahalli seçimler ve ana muhalefet sorunumuzla uğraşırken ekonomiyi, tedbirleri bu noktada özellikle gayretle ele alırken, ülkemizin kadim çıkarlarını koruma görevimizi de asla ihmal etmedik." diyen Erdoğan, Suriye ve Irak´taki gelişmeler, Doğu Akdeniz, Kıbrıs, Ege meseleleri ile Karadeniz ve Kafkasya´daki hadiseleri yakından takip ettiklerini belirtti.

Özellikle Suriye meselesinde kritik bir dönemden geçildiğine işaret eden Erdoğan, Türkiye´nin, Suriye´de en başından beri ilkeli bir tutum içinde olduğunu dile getirdi.

Suriye´nin toprak bütünlüğü, Suriye halkının kendi geleceğini tayin etme hakkı, yeni anasaya ve özgür seçimler gibi konularda en başından beri aynı kararlı duruşu sergilediklerini belirten Erdoğan, "Topraklarında 3,5 milyonun üzerinde Suriyeli sığınmacıyı barındıran bir ülke olarak bu krizin en büyük insani yükünü biz üstlendik. Daha önemlisi Suriye´deki terör örgütlerine karşı gerçek anlamda mücadele eden ve başarı kazanan tek ülke Türkiye´dir." diye konuştu.

  • BIST 100

    10220,57%-0,08
  • DOLAR

    39,83% 0,01
  • EURO

    46,95% 0,28
  • GRAM ALTIN

    4272,97% 0,33
  • Ç. ALTIN

    6809,88% 0,02
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Tarımsal destek ödemeleri bugün hesaplara aktarılıyor
Cezaevinden çıktıktan 2 gün sonra eşini öldürüp intihar etti (2)
Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde (4)
NATO Görev Gücü Komutası Türkiye'den İtalya'ya devredildi
Kayseri'de silahlı, bıçaklı, sopalı kavga: 2 yaralı
İstanbul - Küçükçekmece’de dereden gelen kokuya mahalleli isyan etti, atık dö...
Bakan Yardımcısı Gizligider: 7 günde 624 orman yangını çıktı, son 3'ü kısmen ...
Cumhurbaşkanı Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan ile görüştü
Bakan Uraloğlu: İstanbul Havalimanı, Avrupa'daki en yoğun havalimanı
Pakistan’da bina çöktü: 5 ölü
Bakan Göktaş: Yangınlardan etkilenen hanelere 12 milyon 260 bin lira kaynak a...
Ankara Valiliği'nden 'test uçuşu' duyurusu
Bakan Bayraktar: Altyapıda artık yeni bir sistem dizaynına ihtiyacımız var
Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası
Altay'da Ramazan Kurşunlu imzaladı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Bakan Göktaş: Yangınlardan etkilenen hanelere 12 milyon 260 bin lira kaynak aktardık

Ankara Valiliği'nden 'test uçuşu' duyurusu

Bakan Bayraktar: Altyapıda artık yeni bir sistem dizaynına ihtiyacımız var

Rusya ve Ukrayna arasında yeni esir takası

Altay'da Ramazan Kurşunlu imzaladı

Samsun’da sitenin istinat duvarı çöktü

Ödemiş'teki orman yangını 3'üncü gününde (3)

Devrilen suntaların altında kalan işçi yaralandı

Engelli çift, lösemiye yakalanan oğulları için verdikleri mücadeleyle örnek oldu

Ankara- Bakan Uraloğlu: 4,5G abone sayısı 87,6 milyona ulaştı /Video eklendi

Kazada ölen Serhat’ın, 1 gün önce doğum gününü kutladığı görüntüler ortaya çıktı

78 kişinin öldüğü otel yangını faciasında ilk duruşma 7 Temmuz'da

Eskişehir'de orman yangını

Anadolu Efes’te transfer hareketliliği sürüyor, Beaubois ile sözleşme yenilendi

Yelkende 420 Dünya Şampiyonası İzmir'de başladı

Ekonomik İşbirliği Teşkilatı 17'nci Zirvesi Azerbaycan'da başladı

Kütahya’da ruhsatsız iş yerinde gaz kaçağı nedeniyle patlama; 1 yaralı

Ödemiş'teki yangın 3'üncü gününde (2)

Osayi-Samuel, Birmingham City’de

8 asırlık çarşıdaki dükkanda müşterinin gözü önünde yaptığı lokumları satıyor / Ek fotoğ...

Ödemiş'teki yangın 3'üncü gününde / Ek fotoğraflar