Cumhuriyet tarihinin en büyük istihdam seferberliği başladı

Cumhuriyet tarihinin en büyük istihdam seferberliği başladı

3 ay maaş ve en az 12 ay sigorta primleri devletten

 
 
Cumhuriyet Tarihinin En Büyük İstihdam Seferberliği Başladı
 
Aksaray valiliğinin himayelerinde 2019 İstihdam seferberliği kapsamında Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Cüneyt Göktaş, Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök, İŞKUR Müdürü Mahmut Akkuş, SGK Müdürü Bilal Akgün ve OSB Müdürü Ayhan Ermiş bir araya gelerek önemli açıklamalarda bulundu.
 
 Aksaray Valiliğinin himayelerinde Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğine bağlı Aksaray Ticaret ve Sanayi Odası, Aksaray Ticaret Borsası Başkanlarının, Türkiye Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığına bağlı olarak İŞKUR ile SGK Müdürlerinin ve Aksaray OSB müdürün katılımı ile gerçekleşen toplantıda teşvikler ve desteklere ilişkin açıklamalar yapıldı.
 
Toplantıda 19 Mart Salı günü Aksaray´da en fazla istihdam gerçekleştiren 100 Firmaya düzenlenecek olan Lansman toplantısında plaket takdiminin gerçekleşeceği, yapılacak olan programda Aksaray ilinin istihdam hedeflerinin belirleneceği açıklanırken, İş dünyasının geniş kapsamlı Lansman toplantısına yoğun katılım göstermesi bekleniyor.
 
İŞ DÜNYASI NEFES ALACAK
 
Tarihin en kapsamlı istihdam seferliği kapsamında iş dünyasının büyük nefes alacağını açıklayan ATSO Başkanı Cüneyt Göktaş, yaptığı açıklama da; ?Türkiye Cumhuriyeti Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ve ilgili Bakanlarımızın katılımı ile geçtiğimiz haftalarda başlatılan istihdam seferberliği Aksaray iş dünyasına nefes aldıracaktır. 3 Ay Maaş + En az 12 Ay Sigorta Priminin Devletimiz tarafından sağlanacak olması ülkemiz ekonomisine, istihdamına ve geleceğine büyük katkı sağlayacaktır. 19 Mart Salı Günü yapacak olduğumuz Lansman toplantımızda iş dünyamız ile bir araya gelerek hedeflerimizi belirleyeceğiz? Dedi.
 
BURASI AKSARAY BURADA İŞ VAR BURADA AŞ VAR
 
Aksaray´ın tarih boyunca Devletine ve Ülke ekonomisine sahip çıktığını belirten Aksaray Ticaret Borsası Başkanı Hamit Özkök ise yaptığı açıklama da; ?Anadolu´nun 10 bin yıllık kadim şehri, Yiğit, Dürüst ve Mert inşalarının yaşadığı Aksaray´ımız bu zamana kadar Ülkesinin içinde bulunduğu her ortamda Devletinin yanında olduğu bilinen bir gerçektir. Türkiye Cumhuriyeti Başkanımız Sayın Recep Tayyip ERDOĞAN, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu ile ilgili Bakanlarımızın katılımı ile geçtiğimiz haftalarda başlattığı istihdam seferberliğine Aksaray olarak en iyi şekilde katkı sağlayacağız. Açıklanan destekler ve primler arasında gelişmişlik endeksine göre bakanlar kurulu kararı ile belirlenen 51 il ve 2 ilçe arasında olan Aksaray´ımızda Sigortalıların SGK primlerine 5 puanlık indirime ilave olarak 6 Puanlık ek indirim Devletimiz tarafından sağlanacaktır. Tüm vatandaşlarımızın, iş dünyamızın bilmesini istiyoruz ki ?Burası Aksaray, Burada İş var Burada Aş Var? Dedi.
 
ÖNCE İŞBAŞI EĞİTİM SONRA İSTİHDAM DESTEĞİ
 
2019 İstihdam Seferberliği kapsamında destek paketlerinin içerisine yer alan, Önce İşbaşı Eğitim Sonra İstihdam Desteği hakkında bilgi veren İŞKUR İl Müdürü Mahmut Akkuş ise yaptığı açıklama da; ? Devlerimizin Cumhuriyet tarihi boyunca yaptığı en büyük teşvik paketi ülkemizin iş dünyasına her alanda büyük katkı sağlayacaktır. Teşvik paketi içerisinde yer alan İşbaşı Eğitim Programları kapsamında Katılımcılara 3 ay süreyle aylık 2.021 TL ödenecek olup, İmalat sanayi ve bilişim sektörlerinde süre 6 ay uygulanacaktır. Siber güvenlik, kodlama, yenilenebilir enerji vb. mesleklerde 18-29 yaş arası gençler için 9 ay süreyle uygulanacak ve aylık 2.210 TL ödenecektir. Katılımcıların genel sağlık sigortası ile iş kazası ve meslek hastalıkları primleri devletimiz tarafından karşılanacaktır. Ayrıca 2-5 yaş arası çocuğu olan imalat sanayide işbaşı eğitim programına katılan kadınlara ilave olarak aylık 400 TL çocuk bakım desteği verilecektir. Bugüne kadar ki yapılan en büyük teşvik ve destek paketinden dolayı Devletimize teşekkür ediyoruz? Dedi.
 
YENİ İSTİHDAMIN SGK PRİMİNE, VERGİSİNE DESTEK (EN AZ 12 AY)
 
İstihdam Seferberliği teşvik paketinde işverenlere can suyu olacak Yeni İstihdamın Sgk Primine, Vergisine Desteği (En Az 12 Ay) hakkında açıklama yapan SGK Aksaray İl Müdürü Bilal Akgün´de yaptığı açıklama da ?Devletimizin iş dünyasına nefes aldırmak, istihdamımızı artırmak adına attığı tarihin en büyük ve en kapsamlı seferliğinde, Her ilave istihdam için 12-18* ay süreyle SGK primlerini ve vergiyi devletimiz tarafından karşılanacaktır. Bu anlamda şehrimize ekonomisine, iş dünyasına ve istihdamına büyük katkı sağlanacaktır? Dedi. 
 
TEŞVİKLERDEN GERİYE DÖNÜK YARARLANMA
 
Aksaray Organize Sanayi Bölgesi Müdürü Ayhan Ermiş´te yaptığı açıklama da başlatılan istihdam seferberliği kapsamında Devletimize teşekkür ederken, Teşviklerden Geriye Dönük Yararlanmalarında imkanının olduğunun da altını çizdi. Başvuru tarihinden geriye yönelik cari ay hariç en fazla 5 aya kadar geriye yönelik teşvikten yararlanma veya teşvik değişiklik talepleri dikkate alınacağı belirten OSB Müdürü Ayhan Ermiş, Cari aya ilişkin aylık prim ve hizmet belgesinin SGK´ya gönderilme süresinin son gününe kadar yapılan başvurularda, cari aya ilişkin talepler dikkate alınmayacağına da belirtti.
19 Mart Salı Günü geniş kapsamlı olarak iş dünyası ile buluşulacak olan Lansman toplantısında detaylı açıklamaların yapılacağı ve hedeflerin belirleneceği belirtilirken Aksaray´ın sloganını da belli oldu. ? Burası Aksaray Burada İş Var Burada Aş Var?


Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri