23.7° / 11.3°

Daikin Türkiye, 2024 mali yılını 25.5 milyar TL ciro ile kapattı

Daikin Türkiye, 2024 mali yılını 25.5 milyar TL ciro ile kapattı

Daikin Türkiye, 2024 mali yılını 25.5 milyar TL ciro ile kapattı
Tarih: 17.06.2025 12:10 Güncelleme: 17.06.2025 12:10

İSTANBUL, (DHA) - iKLİMLENDİRME sektörünün öncüsü Daikin Türkiye, 2024 mali yılına ilişkin finansal performansını açıkladı. Şirket, 1 Nisan 2024 - 31 Mart 2025 tarihlerini kapsayan FY'24 döneminde 25 milyar 521 milyon TL ciroya ulaşarak, split klima satışlarını yüzde 55 artırdı.

Daikin Türkiye, 1 Nisan 2024 - 31 2025 Mart tarihlerini kapsayan FY'24 döneminde 25 milyar 521 milyon TL ciro ve 400 milyon Euro ihracatla yılı tamamladı. 2024 mali yılı sonuçlarını değerlendiren Daikin Türkiye, Orta Doğu ve Afrika Bölgesi Başkanı Hasan Önder, şirketin yaptığı yatırımların getirdiği başarılı finansal sonuçlara ve Türkiye ekonomisine duyulan güvene vurgu yaptı:

“Daikin Türkiye olarak 2011 yılında çıktığımız yolda, her geçen yıl daha da güçleniyoruz. Split klima satışlarımızı geçtiğimiz yıla oranla yüzde 55 artırarak, 2024 mali yılında 25 milyar 521 milyon TL ciroya ulaştık ve 400 milyon Euro'luk ihracat geliri elde ettik. Türk ekonomisinde uygulanan istikrarlı politikalar sayesinde üretim tesisi yatırımlarımızı sürdürdük. Sakarya Hendek Üretim Tesisimizde ürettiğimiz geniş ürün gamımız sayesinde ise 7 yıldır iklimlendirme sektöründe ihracat şampiyonu olmayı sürdürüyoruz. Aynı zamanda teknolojik altyapımızı güçlendirmeye devam ediyoruz. Daikin Türkiye olarak faaliyete başladığımız 2011 yılından bu yana yaklaşık 125 milyon euro yatırım yapıldı. 2025 yılında da yatırımlar devam edecek ve bu yıl lansmanını yapacağımız düşük maliyetli split klima üretimini tamamlayarak, seri üretime başladık. Müşterilerimize sunduğumuz hizmet kalitesini artırarak yılı hedeflerimizin üzerinde bir ciroyla kapattık. Bu başarının temelinde, Daikin'in global vizyonu ve uzun vadeli stratejik bakışı kadar, Türk mühendisliğine ve insan kaynağına duyduğu güven de yatıyor" dedi.

Önder, "2024 yılında fancoil alanında da önemli bir atılım gerçekleştirdik. Tüm kaset tipi fancoil serimizi yerli olarak üretmeye başladık ve başta Avrupa olmak üzere geniş bir coğrafyaya ihraç ediyoruz. Sakarya Hendek Üretim Tesisimiz, Daikin Grubu içinde Avrupa'nın tek fancoil üretim merkezi konumunda yer alıyor. Bu da Daikin Türkiye'yi bu alanda bölgedeki en güçlü oyunculardan biri haline getiriyor. Ayrıca üretim tesisimizde kullanılan hammaddelerdeki yerlileşme oranımızı bu yıl yüzde 68'e çıkararak, sektörümüzdeki yan sanayinin de gelişimine de katkı sağlamayı sürdürüyoruz. Geleceğe baktığımızda; enerji verimliliğini merkeze alan, sürdürülebilir ve dijital odaklı çözümlerle büyümemizi daha da ileriye taşıyacağız. Bu vizyonun en önemli parçalarından biri de çalışanlarımızdır. Sahadaki servis teknisyeninden yönetim ekibimize kadar herkesin katkısı, Daikin'in bu başarı hikâyesini mümkün kılıyor" diye konuştu.

Daikin Türkiye, İklimlendirme Sanayi İhracatçıları Birliği (İSİB) tarafından verilen '2024 İhracatın Liderleri' ödüllerinde üç başarıya imza attı. Şirket, üst üste 10'uncu kez 'En Çok Split Klima İhracatı Yapan Firma' unvanını koruyarak sektördeki liderliğini pekiştirdi. Aynı zamanda 'En Çok İhracat Yapan Firma' kategorisinde 7'nci kez ödüle layık görüldü. Bu başarıların yanı sıra, '2024 Yılı En Çok Klima Santrali, Rooftop, Fancoil, Paket Tipi Klima İhracatı Yapan Firma' kategorisinde de ödül aldı. Ayrıca Sakura Kadın Girişimci ve Teknisyen Projeleri ile gelecek nesillerin eğitimine katkı sağlamayı amaçlayan Temiz Hava Elçileri projesi kapsamında sosyal sorumluluk alanında da birçok ödülün sahibi olmaya devam ediyor.

Şirketten yapılan bilgilendirmede şu ifadelere yer verildi:

"Daikin Türkiye, FY'24 döneminde yalnızca ürün performansıyla değil, sunduğu hizmet ve çözüm odaklı projelerle de fark yarattı. Hizmet ve çözüm satış faaliyetleri, enerji analizleri ve yatırım odaklı enerji etütleri kapsamında elde edilen toplam ciro yaklaşık 18 milyon euro'ya ulaştı. Bu kapsamda yürütülen enerji analizleri ve yatırım odaklı enerji etütleri doğrultusunda birçok işletmede sistem verimliliği artırıldı ve karbon emisyonları azaltıldı. Daikin, yalnızca ürün satışı gerçekleştirmekle kalmayıp, otomasyon sistemleri, anahtar teslim projeler, sistem iyileştirme önerileri ve yenileme çözümleri ile entegre bir hizmet sunarak müşterilerinin sürdürülebilirlik hedeflerine de doğrudan katkı sağladı.

"Daikin Industries Ltd., 2024'te 100'üncü yılını kutlarken tarihinin en yüksek global finansal performansına ulaştı. 2024 mali yılını 28.9 milyar Euro'luk ciroyla kapatan Daikin, büyüme ivmesini sürdürüyor. 170'ten fazla ülkede faaliyet gösteren ve yaklaşık 104 bin çalışanı bulunan şirket, yalnızca ısıtma, havalandırma, iklimlendirme ve soğutma (HVAC-R) alanındaki faaliyetleriyle değil; aynı zamanda kompresör ve soğutucu akışkanları kendi bünyesinde geliştiren dünyadaki tek üretici olmasıyla sektörde benzersiz bir konumda yer alıyor. Daikin'in inovasyon odaklı yaklaşımı, çevre dostu ürün geliştirme yetkinliği ve sürdürülebilirlik stratejileri, küresel başarısının temel taşlarını oluşturuyor."

  • BIST 100

    9403,01%0,57
  • DOLAR

    39,38% 0,07
  • EURO

    45,63% 0,23
  • GRAM ALTIN

    4297,67% 0,32
  • Ç. ALTIN

    6935,44% 0,02
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Ampute A Milli Futbol Takımı, Kırşehir kampında Polonya turnuvasına hazırlanı...
Şakalaşırken sigara paketini düşüren arkadaşını bıçaklayan şüpheli tutuklandı
Rize'de seyir halindeki otomobilin önüne kaya düştü; o anlar kamerada
Basketbol Şampiyonlar Ligi’nin 10’uncu sezonunda 4 Türk takımı yer alacak
Hurda deposundaki LPG tankı patladı: 1 yaralı
Bakan Güler, Rus mevkidaşı Belousov telefonda görüştü
Otomobilin çarptığı bisikletli çocuk hayatını kaybetti
Bakan Kacır, Roketsan'ı ziyaret etti
‘Genç Sesler Musiki Yarışması’ ödülleri sahiplerini buldu
İstanbul - 6 yaşındaki Tuna, matematikte dünya şampiyonu oldu
İstanbul - Büyükçekmece’de inşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatı...
Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, Dutlulu başkanlığında toplandı
Trump’tan İran açıklaması: Sabrımız tükeniyor, koşulsuz teslim olun
Ahmet İlhan Özek, Aliağa FK'da
Avrupa Birliği, Ukrayna'yı roaming bölgesine entegre etmeye hazırlanıyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - Büyükçekmece’de inşaatta elektrik akımına kapılan müteahhit hayatını kaybetti

Manisa Büyükşehir Belediye Meclisi, Dutlulu başkanlığında toplandı

Trump’tan İran açıklaması: Sabrımız tükeniyor, koşulsuz teslim olun

Ahmet İlhan Özek, Aliağa FK'da

Avrupa Birliği, Ukrayna'yı roaming bölgesine entegre etmeye hazırlanıyor

Kayseri'de, sondaj kuyusuna düşen işçi boğuldu

İş makinesi operatörü, yıktığı binanın altında kalıp, hayatını kaybetti/ Ek fotoğraflar

Silivrispor'da Serdal Şahin göreve başladı

Osmaniye'de lavanta bahçesi ziyarete açıldı

Denizde kaybolan Toprak için arama çalışmalarında 2'nci gün; cansız bedenine ulaşıldı/ E...

Canlı yayında itiraf etti; aylar sonra ceset parçalarına ulaşıldı (2)

Çorum’da ekili arazideki yangın söndürüldü

Özel halk otobüsü ile çarpışan motosikletin sürücüsü yaralandı; kaza kamerada

TFF Başkanı Hacıosmanoğlu, TFF 2’nci Lig kulüp başkanları ile bir araya geldi

Rize'de karla mücadele

Denizde kaybolan Toprak için arama çalışmalarında 2'nci gün; cansız bedenine ulaşıldı (2...

Rize'de heyelan; kapanan köy yolu ulaşıma açıldı

DMM'den, Özgür Özel'in Akın Gürlek hakkındaki iddialarına açıklama

Endonezya'daki Lewotobi Laki-Laki Yanardağı'nda patlama

L’Étape Türkiye by Tour de France 2025 yarışının basın lansmanı yapıldı / Video eklendi

Erkek arkadaşının ofisine ateş açıp, kendini vurmaya çalıştı