Dar gelirli vatandaş ve esnaflar için TOKİ evleri geliyor

Dar gelirli vatandaş ve esnaflar için TOKİ evleri geliyor

aksarayhaber68 | aksaray haberleri | aksaray haber | aksaray son dakika haberleri

DAR GELİRLİ VATANDAŞ VE KÜÇÜK ESNAFLAR İÇİN TOKİ EVLERİ GELİYOR
Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer Seçim çalışmalarında vadettiklerini birer birer yerine getiriyor.Dar gelirli vatandaşların sesine kulak vererek seçim vaadlerinde yer verdiği dev proje Belediye meclisinde oylanarak oy birliğiyle kabul edildi. 
 
/resimler/2019-10/4/0421485378882.jpg
 
Aksaray belediyesi 03/10/2019 tarihli meclis gündeminden ele alınan kararla  ile iki ayrı proje birleştirilerek tek proje halinde onay çıktı. Evren Dinçer tarafından seçim vaadi olarak verilen 550 adet dar gelirli aileler için  konut ile Aksaray Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Biriliğinin küçük esnaf olan üyelerine verilecek 300 adet konut için  Toki ile Belediye arasında varılan mutabakat mecliste oy birliğiyle kabul edildi.  Anlaşmaya göre 2+1 dairelerin yanısıra yeşil alan , camii, okul ve sosyal tesislerde yapılacak 
 
Ereğli kapı mahallesinde (hürriyet mahallesinde bulunan TELEKOM şantiyesinin 1000 m arkasında) yapılacak olan Toki Aksaray´ın en değersiz olan bölgesi Memiş Akın zamanında dağıtılan evlerin de değerlerinin artmasına sebep olacak .
 
1994 yılında seçim konuşmasında Doğan Koşar ?Değerli hemşerilerim Yavuz Sultan Selim 1989-1994 yılları arasında Memiş Akın´ın belediye başkanı benim merkez ilçe başkanı olduğum dönemde planlanmış, arsaları 775 sayılı gece kondu yu önleme yasasına göre üretilmiş kanunda yazıldığı şekilde dağıtılmıştı. Noter huzurunda bir kavanoza isimlerin, bir kavanoza numaraların koyulduğu, ortamda kuraları noter çekmişti. Arsa dağıtımından sonra dağıtılan arsa sayısının ¼´ü kadar oy almıştık. Biz Yavuz Sultan Selim Mahallesi´ni nasıl bıraktıysak 20 yıl sonra maalesef aynı durumda bulduk. Demişti
 o gün, bu gündür el atılamayan bölgeye Evren DİNÇER´in sözünü tutmasıyla birlikte ilk defa değer katılmış olacak 
 
Yapılacak yeni konut alanı için Belediye başkanına Teşekkür Eden Aksaray Esnaf Odaları Birliği Başkanı Doğan Ceylan Aksaray Belediye Başkanı Evren Dinçer´in Esnaf dostu olduğunu belirterek ?´Esnaflarımız kendisini daima değerli şahsiyet olarak şükranla anılacak insan´´ diye anlatacaklar dedi.(Bağımsız Medya)


Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri