30.1° / 14.3°

DEM Parti'li Doğan: Kürt meselesinin demokratik çözümü için devlet hazır mı

DEM Parti'li Doğan: Kürt meselesinin demokratik çözümü için devlet hazır mı

DEM Parti
Tarih: 24.10.2024 17:20 Güncelleme: 24.10.2024 17:20

Aliekber METE/ANKARA, (DHA)- DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "İmralı hazır, Öcalan hazır; peki devlet hazır mı? DEM Parti olarak buradan soruyoruz? Siyaset hazır, demokratik siyaset, Öcalan da hazır. Bu koşulları oluşturmaya, tecridi ortadan kaldırmaya, Kürt meselesinin demokratik çözümü için hukuki ve siyasi zemini oluşturmaya devlet hazır mı?" dedi.

DEM Parti Sözcüsü ve Şırnak Milletvekili Ayşegül Doğan, parti genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Doğan, partisinin resmi makamları dışında yapılan değerlendirmelerin bağlayıcı olmadığını belirtti. Kürt sorununun çözümü için esas muhatabın PKK elebaşı Abdullah Öcalan olduğunu söyleyen Doğan, "Tecrit uygulandığı, görüşmeler gerçekleşmediği için de bu ağır sorunlar giderek daha da ağırlaşıyor. Tüm bu sorunlara ilişkin ön açıcı fikirlere, projelere sahip birinden bahsediyoruz" ifadelerini kullandı.

'SIRA BU ÇAĞRIYI YAPAN VE DESTEKLEYENLERDE'

PKK elebaşı Abdullah Öcalan'ın, yeğeni olan DEM Parti Şanlıurfa Milletvekili Ömer Öcalan ile görüştürülmesini değerlendiren Doğan, "Bu görüşme sonrasında Ömer Öcalan'ın sosyal medya hesabında paylaştığı bilgiyi burada yeniden paylaşmak isterim. Diyor ki; 'Tecrit devam ediyor. Koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi zemine çekecek teorik ve pratik güce sahibim.' 3 satır gibi görünen, 3 cümle gibi görünen bu mesaj, kendi içerisinde pek çok mesajı barındırıyor. 1'incisi tecridin devam ettiğini bizatihi kendisi ifade ediyor. 2'ncisi, koşullar oluşursa bu süreci çatışma ve şiddet zemininden hukuki ve siyasi bir zemine çekecek teorik ve pratik gücü olduğunu söylüyor. Yani, İmralı hazır, Öcalan hazır, peki devlet hazır mı? DEM Parti olarak buradan soruyoruz? Siyaset hazır, demokratik siyaset, Öcalan da hazır. Bu koşulları oluşturmaya, tecridi ortadan kaldırmaya, Kürt meselesinin demokratik çözümü için hukuki ve siyasi zemini oluşturmaya devlet hazır mı? Sıra bu çağrıyı yapanlar ve bu çağrıyı destekleyenlerde. Söz söylendi bir kere, artık bu sözü hayata geçirme zamanı. Ötelenemez, ertelenemez, geciktirilemez bir söz söylendi. Söylenen sözün kritik olduğunu, önemli olduğunu biliyoruz, görüyoruz ve duyuyoruz" diye konuştu.

Doğan, Öcalan'ın sağlığı ile ilgili haberlerin, spekülasyondan ibaret olduğunu söyledi ve partisinin kamuoyundan gizlediği bir bilgi olmadığını vurguladı. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    10275,75%0,46
  • DOLAR

    39,81% 0,10
  • EURO

    46,90% 0,33
  • GRAM ALTIN

    4274,45% 0,36
  • Ç. ALTIN

    6794,97% -0,20
Aksaray nöbetçi eczaneleri
Uşak’ta otomobil şarampole devrildi: 1 ölü, 2 yaralı
Sapanca Gölü’nde 2 saatte 4 ayrı olayda 17 kişi boğulmaktan kurtarıldı
CHP Genel Başkanı Özel: 2 Kasım Pazar günü sandığı getir
Orman yangınlarının sona ermesi için camilerde dua edildi
İletişim Başkanlığı, Türkiye’nin orman yangınlarıyla mücadelesine ilişkin bil...
Bursa’da otluk alanda çıkan yangın ormana sıçradı: 20 dönüm zarar gördü
Silahlı saldırıdan şans eseri yara almadan kurtuldu; olay anı kamerada
Devrilen iş makinesinin altında kalan operatör öldü
Direğe çarpan otomobildeki 4 kişi yaralandı
Cumhurbaşkanı Erdoğan, vatandaşların Aşure Günü’nü kutladı
Adana’da denize giren bir kişi boğuldu
Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam yeryüzüne gönderilen en büyük nimettir (2...
İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşure Günü’nün hayırlara vesile olmasını di...
Malatya'da traktör devrildi: karı-koca öldü
Bakan Yumaklı, şehit dozer operatörünün ailesini ziyaret etti

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Adana’da denize giren bir kişi boğuldu

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş: İslam yeryüzüne gönderilen en büyük nimettir (2)

İstanbul - Cumhurbaşkanı Erdoğan: Aşure Günü’nün hayırlara vesile olmasını diliyorum

Malatya'da traktör devrildi: karı-koca öldü

Bakan Yumaklı, şehit dozer operatörünün ailesini ziyaret etti

İstanbul - Eyüpsultan'da motosiklet hafriyat kamyonu ile çarpıştı: 1 ölü, 1 ağır yaralı

İstanbul - Gaziosmanpaşa'da oğluna hakaret eden kişilere karşılık veren baba silahla öld...

Bakan Yumaklı, şehit dozer operatörünün ailesini ziyaret etti / Ek fotoğraflar

Dursun Özbek'ten Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu'na ...

Ebru evinde ölü bulundu

DMM’den Özgür Özel’in iddialarına açıklama

Şanlıurfa'da motosikletli grup kaza yaptı: 1 ölü, 2 yaralı

Sağanak yağmurun yıktığı evde mahsur kalan kadın kurtarıldı (2)

Edirne'de çıkan orman yangını söndürüldü

Bakan Göktaş: 23 yıldır sosyal devlet anlayışını güçlendirmek için çalışıyoruz (2)

Yağmur altında Ulusal Kaşar ve Kültür Festivali

Trabzonspor’da yeni sezon hazırlıkları sürüyor

Beşiktaş yeni sezon hazırlıklarına devam etti

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek gözaltına alındı (11)

Sağanak yağmurun yıktığı evde mahsur kalan kadın kurtarıldı

Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Böcek gözaltına alındı / Ek fotoğraflar