Demirci Beldesi 'Andezit Taşı' Dünyaya Açılıyor

Demirci Beldesi

Gülağaç ilçesine bağlı Demirci Beldesinde Andezit Taş kesme fabrikası hizmete açıldı.


Beldede maden ocağı bulunan ve Türkiye'nin en iyi ocaklarından birine sahip olan Demirci Andezit taş ocağını değerlendirerek yurt dışına açılmak,aynı zamanda ülkemizde yaşanan bu zor süreçte ekonomiye destek ve istihdam için genç iki işadamı  kolları sıvadı.


Beldeninde ismini anımsatan "DEMTAŞ ANDEZİT"  faaliyetine başladı.
Andezit taşı suya dayanıklı olması,donma ve çatlama yapmaması,kış aylarında sıcak;yaz aylarında serin olması ve fiyatının ekonomik olması Andezit taşına olan ilgiyi artırıyor.
Andezit taşı toplu yaşam alanları,yürüyüş alanları,parklar,çevre düzenlemeleri,mezar, çeşme ve el sanatları ürünleri gibi bir çok sektörde kullanılıyor.



"Demtaş Andezit"Kasabanın en genç esnaflarından birisi olan ve yaptığı işlerle başarı ve ses getiren İsmail Kav ve kasabasına faydalı olmak için  yurt dışından temelli dönüş yapan Duran Orlu tarafından kuruldu.

Genç işadamları Andezit taşının sadece Türkiye değil tüm dünya ülkelerine ihraç edeceklerini belirterek,yurtdışı görüşmelerine başladıklarını ifade ettiler.

Genç işadamları Kav ve Orlu tarafından 3 ay gibi kısa bir zamanda faaliyetine başlayan "Demtaş Andezit" talebin yoğun olmasından dolayı 3 vardiya sistemiyle 24 saat çalışıyor.
Demtaş taş kesme fabrikasında Aylık 15 bin metrekare taş kesimi yapılıyor.Fabrikada
Andezit oluk taşı,parke taş,patlatma,söve taş,bahçe borduru,basamak,andezit bordur,döşeme,harpusta,mucartalı kaplama gibi birçok ürünün üretimi yapılıyor.

Genç işadamları İsmail Kav ve Duran Orlu yatırımlarına devam edeceklerini belirterek,amaçlarının Demirci andezit taşını dünyaya göstermek ve ekonomiye istihdama destek olmak istediklerini ifade ettiler.İşadamları fabrikanın ayrıca Demirci Belediyesine ciddi  anlamda maddi katkı sağlayacağını söylediler.



Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri