DEMTAŞ Andezit Taş Dünyası Yurtdışına Açıldı

DEMTAŞ Andezit Taş Dünyası Yurtdışına Açıldı

DEMTAŞ Andezit Taş Dünyası Yurtdışına Açıldı

Aksaray'ın öz sermayesi olan,7 ay önce Aksaray Demirci Beldesi'nde  genç işadamları İsmail Kav ve Duran Orlu tarafından kurulan 'DEMTAŞ  Taş Dünyası' ,Ukrayna ve Romanya ile anlaşma yaparak ihracata başladı.

Kısa sürede büyük başarılarıyla ses getiren DEMTAŞ kurucuları İsmail kav ve Duran Orlu ,yatırımların giderek artacağını ve Aksaray'ın taşının tüm dünyaya tanıtılmasında kararlı olduklarını ifade ettiler.

Genç işadamları Andezit taşının sadece Türkiye değil tüm dünya ülkelerine ihraç edeceklerini belirterek,Ukrayna ve Romanya ihracatının yanısıra diğer ülkelerle görüşmelerin devam ettiğini ifade ettiler.

Genç işadamları Kav ve Orlu  "Demtaş Andezit" talebin yoğun olmasından dolayı 3 vardiya sistemiyle 24 saat çalışıyor.
Demtaş taş kesme fabrikasında aylık 15 bin metrekare taş kesimi yapılıyor.Fabrikada
Andezit oluk taşı,parke taş,patlatma,söve taş,bahçe borduru,basamak,andezit bordur,döşeme,harpusta,mucartalı kaplama gibi birçok ürünün üretimi yapılıyor.

Andezit taşı suya dayanıklı olması,donma ve çatlama yapmaması,kış aylarında sıcak,yaz aylarında serin olması ve fiyatının ekonomik olması Andezit taşına olan ilgiyi artırıyor.
Andezit taşı toplu yaşam alanları,yürüyüş alanları,parklar,çevre düzenlemeleri,mezar, çeşme ve el sanatları ürünleri gibi bir çok sektörde kullanılıyor."ifadelerinde yer verdiler.

Dünyanın En Büyük Millet Bahçesi'nin  taşları Aksaray Demirci'den gidiyor

Ankara'ya yapılan ve  cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan'ın açılışını yapacağı millet bahçesi' nin taşları Türkiye'nin en iyi andezit taş madeni DEMTAŞ tarafından gönderiliyor.

Millet bahçesi 1 milyon 700 bin M² alanda yapılacak

Projelerle ilgili bilgi veren Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, millet bahçesine ilişkin “Çok büyük ve orjinal bir eser olacak. Yani İngiliz’in 200 bin metrekareden oluşan Hyde Park’ı varsa bizim de burada devasa Millet bahçemiz olacak” dedi.

 

 



Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Pazar 19.6 ° / 6.5 °
Pazartesi 21.9 ° / 9.1 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri