DEMTAŞ kapanıyor mu? Belediye ham maddeyi kesti, DEMTAŞ mağdur oldu..

DEMTAŞ kapanıyor mu? Belediye ham maddeyi kesti, DEMTAŞ mağdur oldu..

DEMTAŞ kapanıyor mu? Belediye ham maddeyi kesti, DEMTAŞ mağdur oldu..

 

Gülağaç ilçesine bağlı Demirci Kasabasında ülkemizin en kaliteli Andezit taşı ocağı bulunuyor. Andezit taşı ocağı ise Demirci Belediyesine ait olarak faaliyet gösteriyor. Demirci Belediyesi Andezit taşını blok olarak Demtaş' veriyor. Geriye kalan taşlarıda yapı taşı ve Arnavut taşı olarak belediye bünyesinde çevre köy ve kasabalara satıyor  Bu ocak sayesinde hem belediye  hemde fabrika ciddi gelir elde edip yaklaşık 25 insana iş imkanı sağlıyordu. Ancak son zamanlarda Demirci belediye başkanı ile Demtaş taş Fabrikası sahibi İsmail kav ile aralarında çıkan sorunlar sebebiyle, demirci belediye başkanı hem blok göndermeyi durdurna kararı aldı hemde fabrika arsası belediye başkanına ait olduğu için fabrikadan çık diyerek ( sözleşmesi  olmasına rağmen ) sorunlar çıkartmaya çalışması akıllarda soru işareti bıraktı.

Andezit taşı ile Adliye binaları, Hastaneler, Millet Bahçeleri, parklar,  inşaatlar her yerde kullanımı olan kaliteli taş kesim üretimi yapılıyordu.

İsmail Kav DEMTAŞ ismini verdiği Andezit Taşı fabrikasının Yönetim Kurulu Başkanı. İsmail Kav, Demirci beldesinde esnaflık yapan bir kişi iken 2020 yılında demirci kasabasının Aksaray girişine DEMTAŞ ismini verdiği taş işleme fabrikası kurdu. DEMTAŞ’ı kurarken de fabrikanın arsasını beldenin mevcut Belediye Başkanı Ramazan Bozlak’tan 5 yıllığına kiraladı.

İsmail Kav, 2020 yılında Andezit taşı işleme fabrikasını hayata geçirmek için 6-7 milyon lira harcama yaptı. Kav, bu harcamaların ardından Demirci belediyesine ait andezit taşı ocağından taşları alıyor. Bu taşları yaklaşık 15 kişilik istihdamı ile birlikte işleyerek ülke geneline ve dünyanın dört bir yanına taş ihraç ediyor. Dünyanın dört bir yanına yaptığı ihracatla ülke ekonomisine de çok büyük katkılar sağlıyordu.

Ülkemiz genelinde yapılan şehir hastaneleri, adliyeler ve millet bahçeleri ve önemli park peyzaj çalışmalarında Demirci beldesinde üretilen andezit taşlarını kullanıyordu. 

Demirci belediyesine ait andezit taş ocağından aldığı ham maddeyi işleyerek ekonomiye çok büyük katkılar sağlayan İsmail Kav, bugünlerde Demirci Belediyesinin taş ocağından ham madde alamadığını belirtti.

DEMTAŞ Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Kav yaptığı açıklamada, Bu fabrikayı 2020 yılında Demirci belediyesi ile yaptığımız istişareler sonucu açtık. Bu süreç içerisinde belediye ile ufak tefek sorunlar oldu ama o sorunları giderdik. Bugün belediye ile sorunumuz ciddi. Belediye sahibi olduğu taş ocağından bize hammaddeyi vermiyor. Yaklaşık 1.400 ton alacağım var. Alacağım olduğu hale hammaddemi vermiyor. Ayrıca bu fabrikanın arsası da Belediye Başkanı Ramazan Bozlak’ın şahsına ait olduğu için bizleri kıskaca almaya çalışıyor. . belediye başkanı. Hem Arsayı kiraladım. Kira sözleşmem var elimde. Ancak hammadde, taş gelmeyince fabrikanın açık kalmasının ne anlamı var? Şu an başkanın iki türlü elinde. Burada beni kıskaca alıp yaptırımlar yapmaya çalışıyor.  2021 yılında tonunu  40 liradan satıyordu şimdi 180 lira yaptı.  Buna rahmen üretime devam ediyorum. Ama benim 1.400 ton hammadde alacağım taşı neden vermiyorsun? 

Hammadde alamayınca üretim duruyor. İnsanlar istihdam ediliyor. Burada yaklaşık 15 kişi çalışıyor. Biz dünyanın en büyük parkını yaptık. Ankara’da millet bahçeleri yapıyoruz. Aksaray’da Nora AVM’de turistik bir alan yapıyoruz. Demirci’de ürettiğimiz taşları Türkiye’nin her yerine ve yurt dışına da gönderiyorum. Aksaray’da bu fabrikadan iki taneyiz ve Türkiye’nin en kaliteli taşını satıyoruz. 

Demirci’de bu yatırım yapmamıza da vesile olan belediye Başkanıdır. . Benim önce 4 tane telefon dükkanım vardı. Ülkenin her yerine kargo ile telefon gönderiyordum. Toptancılık yapardım. İşim çok iyiydi. Yaşantım çok şükür çok iyiydi. Ama fabrikanın yüzünden her şeyimi kaybettim. Buraya 7-8 milyon liralık yatırım yaptım. Ben sözleşme yaptığım ve iş yapmam gereken işler var yapamıyorum ve mağdurum. Ankara’nın en büyük millet bahçesini yapıyorum. Ankara Valiliğinin önünde Abdi İpekçi parkı var onu yapıyorum. Andezit taşının en iyisi Gölbaşı’ndadır. Gölbaşından sonra en iyi andezit taşı bizdedir. Abdi İpekçi parkına taş Gölbaşından değil demirci kasabasından gidiyor. Bu gurur verici bir şeydir. 

Adana’da, Antalya’da devlet hastanelerinde Demirci’nin taşları kullanılıyor. İstanbul’da Adliye binası yaptık. Ankara kılzılcahamam karayollarlarını, Ülkenin çok büyük projelerinde Demirci’nin taşları kullanılıyor. Ciddi anlamda şirketi 2-3 yılda ülkede bir noktaya getirdim. Fabrikaya ciddi yatırımlar yaptım. yeni makinalar aldım. Bu hammaddeyi Kayseri’den getirdiğim zaman nakliye 8 bin lira nasıl kurtaracağım. İhaleyi almışım. Sözleşmeye imza atmışım. 

Benim burada amacım, Bizim sesimizi valimiz Hamza Aydoğdu duysun. Belediye ile aramızdaki sorunu çözümlesin. Biz üretelim istiyoruz. Mağduriyetimizi gidersin. Burada çalışan insanlar  var , önümüz kış işsiz kalmasın” dedi..



Perşembe 25.6 ° / 13.2 °
Cuma 23.5 ° / 9.6 °
Cumartesi 22.7 ° / 10.4 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri