Deneme amaçlı olarak diktiği mucizevi bitkinin bahçesini kurdu

Deneme amaçlı olarak diktiği mucizevi bitkinin bahçesini kurdu

Deneme amaçlı olarak diktiği mucizevi bitkinin bahçesini kurdu

Deneme amaçlı olarak diktiği mucizevi bitkinin bahçesini kurdu
 
Vali Aykut Pekmez´in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi Kargın köyünü ziyaret etti. Köyün tarıma elverişsiz bir bölgesinde Uzakdoğu da yetişen bir meyve türü olan goji berry bahçesini ziyaret eden Pekmez; incelemelerde bulunduğu bahçede  goji berry hakkında bilgi aldı.
Sanayici işadamı Mehmet Çekil;  Hasandağı eteklerinde oluşturduğu hobi bahçesine diktiği goji berry fidanlarının bölgeye uyum sağlaması üzerine mucizevi meyveyi yetiştirmek için büyük bir bahçe oluşturduğunu söyledi.
Yeşim Pekmez Hanımefendiye goji berry meyvesi hakkında bilgi veren Çekil, anavatanı Tibet olan Çin´de yaşlanmayı geciktiren yaşam enerjisini arttıran etkileri nedeniyle geleneksel ilaçlar listesinde en üst sıralarda bulunan goji berry´nin antioksidan içeren çeşitli rahatsızlıklara karşı kullanılan faydalı bir meyve olduğunu belirtti.
 Çin´de yaklaşık 1.700 yıldır kullanıldığı ifade edilen kırmızı meyveyi deneme amaçlı oluşturduğu hobi bahçesine diktiğini ifade eden Çekil: ?Büyük zorluklar çektik. Hobi olarak diktiğimiz bitkinin şimdi büyük bir bahçesini oluşturduk. İnsanlar bu bitkinin Aksaray´da yetiştiğini duyunca merak ediyor. Şehrimizde bilinmiyor ancak il dışından her gün onlarca misafirimiz geliyor. Bu bitkiyi ve meyvesini yakından inceliyor.´
-Sağlıklı yaşam için tüketilmesi önerilen bir meyve
Yeşim Pekmez Hanımefendiye yaptıkları yatırımlar ve bu yıl yaklaşık 2 ton üretimini gerçekleştirdikleri meyve ile ilgili bilgiler veren Çekil: ?Bu bitkinin sağlıklı yaşam için faydalarını isteyenler araştırabilir. Başta şeker hastalığı, depresyon, bağışıklık sistemini güçlendiren, C vitamini deposu ve daha birçok özelliği ile özellikle Uzakdoğu´da tüketilen, çeşitli kremler ve ilaçlar yapılan bir meyve.? dedi.
Goj berry´nin reçel ve turşusunu üreterek patentini de aldıklarını kaydeden Çekil, bu meyvenin Aksaray´da üretim sahasını genişletmek istediklerini kaydederek; Aksaray´da yetiştirdikleri fidanları alan kişilerin Türkiye genelinde 17 farklı şehirde bahçe kurduklarını bu meyvenin üretiminin arttırılarak Aksaray´ın bir markası yapmak istediklerini söyledi.
Yeşim Pekmez Hanımefendi: ?Goji berry üretimi kırsalda yaşayan vatandaşlarımıza önemli bir gelir kapısı olabilir?
Yeşim Pekmez Hanımefendi duyduğunda çok ilgisini çeken ve yerinde incelemelerde bulunarak gördüğü bahçenin mutlakla Aksaray´da geliştirilmesi gerektiğini belirterek; ?Yüksek rakıma uyum sağlaması nedeniyle kırsalda özellikle Hasandağı ve Ekecik civarında yaşayan vatandaşlarımıza çok önemli bir gelir getirecektir. Bu konuda yaptıkları örnek bahçe ve bunu paylaştıkları için girişimcilerimizi tebrik ediyoruz.? dedi.
 
-Girişimci bayanlara destek
Vali Aykut Pekmez´in eşi Yeşim Pekmez Hanımefendi kendi işin kuran girişimci bayanları ziyaret etti. Beraberinde Emniyet Müdürü Ali Karabağ´ın eşi Reyhan Karabağ ile ziyaret ettiği işyerlerinde girişimci bayanlarla görüşen Pekmez; girişimci bayan sayısının önemli bir artış gösterdiğini belirterek ticari hayatta bayanların çok güzel işler yaptığını söyledi.
Saime Keleş´in sahibi olduğu Azra Yufka´yı ziyaret eden Yeşim Pekmez Hanımefendi aldığı girişimcilik eğitiminin ardından KOSGEB desteği ile kendi işyerini kuran Keleş ile görüştü. Kadınların istemesi halinde her şeyi yapabileceğine inandığını ifade eden Keleş´i tebrik eden Yeşim Pekmez KOSGEB desteği ile açtığı işyerinde eşi ve istihdam ettikleri iki bayan ile çalıştıklarını anlattı. Ticari hayatın zor olduğunu ancak yılmadan çalışıp gayret ettiklerini ifade eden Keleş´in diğer bayanlara örnek teşkil ettiğini kaydeden Yeşim Pekmez Hanımefendi; ?Devletimiz girişimcilere önemli imkânlar sağlıyor. Özellikle bu girişimciler bayan olunca bizler daha da mutlu oluyoruz. Kendi işinin patronu olan bayanları ziyaret ederek onlara manevi anlamda destek veriyoruz. İnşallah sayıları artar.? dedi.
Bayanların birçok alanda olduğu gibi ticari alanda da önemli başarılar elde ettiğini vurgulayan Pekmez; ?Kendi işini kuracak bayanlarımız korkmasınlar. Başaracaklarına inansınlar. Devletimizin sağladığı imkânlarla kendi işini kurmuş önemli başarılara imza atan bayanlarımızı örnek alsınlar.? diyerek girişimci bayanların her zaman yanlarında olacaklarını söyledi.
Yeşim Pekmez Hanımefendi daha sonra Özlem Demir´in sahibi olduğu Gazi Eczanesini ziyaret etti. Eczacı Demir ile bir süre sohbet eden Pekmez; hayırlı işler dileğinde bulunduğu Demir´e bol kazançlar diledi.


Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri