Denetim tedbiri uygulanan hükümlüler kamu hizmeti yapmaya devam edecek

Denetim tedbiri uygulanan hükümlüler kamu hizmeti yapmaya devam edecek

Aksaray Valiliği ile Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı arasında imzalanan işbirliği protokolü ile denetim tedbiri uygulanmakta olan yükümlüler Aksaray Cumhuriyet Başsavcılığı ve Adli Yargı Bölgesi yetki sınırları içerisinde bulunan kamu kurum ve kuruluşlarında kamuya yararlı bir işte ücretsiz olarak çalışarak kamu hizmeti yaptırımını yerine getirmeye devam edecekler. 

-170 yükümlü kamu hizmeti çalışmasına başladı

2020 yılını kapsayan işbirliği protokolü Vali Ali Mantı ile Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever tarafından imzalandı. 

Valilik makamında imzalanan protokole göre 2020 yılı için 170 Kamu Hizmeti Yükümlüsü, çeşitli kamu kurum ve kuruluşlarında çevre temizliği, genel temizlik, bakım onarım, cami temizliği, fidan dikimi ve bakımı işlerinde çalışacak. Vali Ali Mantı imzalanan protokolün hayırlı olması dileğinde bulundu.

-2019 yılında 584 kamu hizmeti yükümlüsü belirlenen işlerde çalıştı

Protokol kapsamında yükümlünün boş zamanlarının planlanarak bir iş ve uğraşı kazanması, topluma uyumunun kolaylaşması ve cezaevi sürecinde yaşadığı ve salıverme sonrası yaşanması muhtemel psikososyal sorunlarla başa çıkabilmesinin amaçlandığı bildirildi. 

2019 yılında uygulanan protokol kapsamında 48.000 fidan dikimi, 5 okulda 140 dersliğin boya ve tadilat işleri ile 18 okulda genel temizlik çalışmalarının kamu hizmeti yükümlülerince yapıldığı bildirildi. 

Yükümlülerin kamu hizmeti yükümlülüğü kapsamında aldığı eğitim, kurslar ve edindiği bilgiler ışığında bir meslek sahibi olmasının hedeflendiği; yükümlülerin ve toplumun suçtan korunması sürecinde ilgili tüm kurumların işbirliği ve ortak çabasının önemi vurgulandı. 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri