Deney hayvanları merkezi çalışmalara başlıyor

Deney hayvanları merkezi çalışmalara  başlıyor

Aksaray Üniversitesi Deney Hayvanları Uygulama Araştırma Merkezi’nin 23 tür üzerinde çalışma yürütebilmek üzere yaptığı izin başvurusu, Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından onaylandı. Kısa süre içinde ASÜ’de fare, sıçan, kobay, tavşan ve 19 tatlı su balığı türleriyle bilimsel çalışmalar yapılmaya başlanacak. 

Rektör Prof. Dr. Yusuf Şahin, Deney Hayvanları Uygulama Araştırma Merkezi’nin bilimsel çalışmaların nicelik ve niteliğini arttıracağını, böylece hem şehir, hem bölge, hem de ülke geneline katkı sağlayacak projelerin hızla hayata geçeceğini belirtti. Merkezin, kampüsün önemli bir ihtiyacı olduğunu ve bir süredir konuyla yakından ilgilendiklerini anımsatan Prof. Şahin, “Süreç verimli şekilde ilerledi ve ilerliyor. Deneysel ve diğer bilimsel amaçlar için kullanılan hayvanların refah ve korunmasına dair yönetmelik çerçevesinde uygulanan gerekli altyapı çalışmalarının hemen ardından, geçen yıl Bakanlığın belirlediği kriterler dikkate alınarak kampüsümüzdeki bir binayı tadilattan geçirdik ve binanın geçici kabulünü yaptık. Çalışma izni müracaatının ardından da geçtiğimiz ay, Bakanlığın iki farklı birimi, iki farklı denetim gerçekleştirdi ve gelinen noktada çalışma ruhsatları imzalandı” dedi. Merkez Başkanı Dr. Öğr. Üyesi Caner Öztürk ise hayvan deneylerinin, insanların ve toplumların hayatını yakından ilgilendiren pek çok bilimsel çalışmanın temelini oluşturduğunu ifade ederek, “Merkezimiz, spor ve sağlık alanındaki ihtisaslaşma süreci başta olmak üzere, bilimsel olarak Üniversitemizi yeni bir faza taşıyacaktır. Biz de bu doğrultu da çalışmalar yapmanın gayretinde olacağız” dedi. 

ASÜ Rektörü Prof. Yusuf Şahin, Merkezin kurulmasından gerekli izinlerin alınmasına kadarki süreçlerde emeği geçen herkese teşekkür etti. 



Perşembe 22 ° / 7.8 °
Perşembe 22 ° / 7.8 °
Cuma 17.2 ° / 9.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri