Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için sabah namazında eller semaya açıldı

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için sabah namazında eller semaya açıldı

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için sabah namazında eller semaya açıldı

Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımız için sabah namazında eller semaya açıldı.

6 Şubat 2023 tarihinde meydana gelen Kahramanmaraş ili merkezli depremlerin 1. Yıl dönümü vesilesiyle Aksaray Valiliği, Aksaray Belediyesi, İl Müftülüğümüz ve AFAD İl Müdürlüğü organizesinde, vefan eden vatandaşlarımızı anma programı düzenlendi.

 

 

Bu münasebetle Aksaraylı vatandaşlarımız bugün sabah namazında bir araya geldiler. Namaz öncesi toplanan cemaate kısa bir konuşma yapan İl Müftümüz Veysel Işıldar şu sözlere yer verdi;

“Bundan tam bir yıl önce hepimizi derinden sarsan bir sabaha uyanmıştık. O geçmek bilmeyen dakikaların üzerinden bugün itibariyle tam bir yıl geçti. Pek çok vatandaşımızı toprağa verdik, pek çok vatandaşımız da yaralandı. Bir o kadar insanımız da evinden, yurdundan oldu. Elbette bunlar Allah’ın bizler için birer imtihanı.

Diğer yandan ülkemizde deprem gibi bir gerçek var ve bizler depremlere karşı önlemlerimizi almalıyız. Önlemlerimizi alarak yapmış olduğumuz fiili duadan sonra sözlü olarak da dualarımızı eksik etmemeliyiz. Allah bir daha bu millete ve tüm insanlığa böyle acılar, böyle imtihanlar yaşatmasın.”

Konuşma sonrasında kılınan sabah namazının ardından, İl Müftü Yardımcımız Mahmut Çelikoğlu ve Ulu camide görev yapmakta olan hocalarımız tarafından depremde vefat eden vatandaşlarımız için mevlid-i şerif okunarak dualar edildi.

Vali Yardımcısı Hakan Kılınçkaya, Aksaray Milletvekili Hüseyin Altınsoy, Belediye Başkan Yardımcısı Yakup Kadri Perek ve vatandaşlarımızın katıldığı program AFAD tarafından yapılan çeşitli ikramlarla sona erdi.



Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Pazar 27.8 ° / 15.9 °
Pazartesi 26.4 ° / 13.3 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri