19.4° / 8.7°

Destici: İsrail'i Suriye'de de durdurmak gerekiyor

Destici: İsrail'i Suriye'de de durdurmak gerekiyor

Destici: İsrail
Tarih: 16.01.2025 16:33

Samet ÖKSÜZ-Ali Oğulcan ARSLAN/ANKARA, (DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, Gazze'deki ateşkese ilişkin, "İsrail bir yerde dururken diğer tarafta yürüyor. İsrail durmuyor; bakın nereye geldi, Şam'a 20 kilometre kaldı. Suriye'nin askeri tesislerini vurdu. İsrail'i Suriye'de de durdurmak gerekiyor çünkü bize de bir tehdit" dedi.

Paris 2024 Olimpiyat Oyunları'ndan sonra sporculuk kariyerini noktalayan ve 18 Aralık'ta Türkiye Güreş Federasyonu başkanlığına seçilen Taha Akgül, milli güreşçi Rıza Kayaalp ile birlikte BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'yi parti genel merkezinde ziyaret etti. Destici, Taha Akgül'e yeni görevinde başarılar dileyerek, "Onlar sadece Türkiye'de değil dünyada da en başarılı olanlar, şampiyonlarımız. Onlarla gurur duyuyoruz. Hem şahsım hem de Büyük Birlik Partisi olarak ve Türk halkı adına gurur duyduğumuzu bir kez daha ifade etmek istiyorum. Her iki şampiyonumuz da adını altın harflerle yazdırdılar. Şampiyonlarımız sporcu yönleriyle değil, Mustafa Kemal Atatürk'ün dediği gibi, 'Zeki, çevik ve ahlaklı'. Ahlaki yönden de milli duruşlarıyla da gerçekten örnek karakterler" dedi.

'İSRAİL'İN GAZZE'Yİ TEKRAR VURMAYACAĞININ GARANTİSİ YOK'

Ardından basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Mustafa Destici, Gazze'deki ateşkesle ilgili, "Filistinli kardeşlerimiz onurlu bir mücadele sergilediler. İsrail'in soykırımına maruz kaldılar. Terörist ve soykırımcı İsrail’i kınıyoruz. Bu anlaşma oldu diye konuşmaktan geri durmayacağız. Bu anlaşma bir nevi İsrail'i kurtarma sürecine de dönüştürülmemelidir. Yine de gelinen durum Filistin halkı için sevindiricidir. Gazze yerle bir olmuştur ama yenilmemiştir. Onları bu zaferlerinden dolayı kutluyorum. Ben yine de bu duruma da temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyorum. Çünkü İsrail'e güvenilmez. Onların arkasındaki emperyalistlere güvenilmez. Anlaşmadan birkaç ay sonra İsrail'in Gazze'yi tekrar vurmayacağının bir garantisi yok. Filistin devletinin varlığının tanınması gerekiyor. İsrail bir yerde dururken diğer tarafta yürüyor. İsrail durmuyor; bakın nereye geldi, Şam'a 20 kilometre kaldı. Suriye'nin askeri tesislerini vurdu. İsrail'i Suriye'de de durdurmak gerekiyor çünkü bize de bir tehdit. Şu anda kendisi devlet olarak tehdit olmasa da PYD/YPG ve Suriye üzerinden bir tehdit" ifadelerini kullandı.

Taha Akgül ise Destici'ye desteklerinden dolayı teşekkür ederek, 21-28 Ocak tarihleri arasında Ankara'da Taha Akgül Spor Salonu'nda gerçekleştirilecek olan Büyükler Güreş Türkiye Şampiyonası'na davet etti. (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9317,24%-0,84
  • DOLAR

    37,95% 0,34
  • EURO

    43,14% 0,15
  • GRAM ALTIN

    4074,57% 0,31
  • Ç. ALTIN

    6621,05% 0,78
Aksaray nöbetçi eczaneleri
1.93 promil alkollü çıkan sürücü, polislere zor anlar yaşattı
İstanbul - Beyoğlu'nda izinsiz Filistin'e destek gösterisinde arbede yaşandı
Motosikletle ağaca çarpan tıp fakültesi öğrencisi hayatını kaybetti
Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü’nden Ayşe Barım açıklaması
Seyir halindeyken alev alan otomobil kullanılamaz hale geldi
İstanbul - Küçükçekmece'de iş yerine silahlı saldırı düzenlendi
Malatya'da kömür yüklü TIR tünel içinde alev aldı: Tünel 2 saat ulaşıma kapan...
İşçi servis midibüsüyle otomobil çarpıştı: 12 yaralı
Bakan Yardımcısı Yılmaz, Türkiye-Irak Ortak Planlama Grubu Hazırlık Toplantı...
Kocaelispor'un 16 yıl sonra Süper Lig’e yükselmesi coşkuyla kutlandı
İstanbul - Pendik'te park halindeki otomobil alev alev yandı
Dernek lokalinde alacak verecek kavgasında bıçakla ağır yaralandı
Otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 yaralı
Otopark kavgasında komşusunu bıçakla yaraladı
U13 Ligi, ilk defa dijital lisanslama ile oynandı

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

İstanbul - Pendik'te park halindeki otomobil alev alev yandı

Dernek lokalinde alacak verecek kavgasında bıçakla ağır yaralandı

Otomobil ile motosiklet çarpıştı; 1 yaralı

Otopark kavgasında komşusunu bıçakla yaraladı

U13 Ligi, ilk defa dijital lisanslama ile oynandı

Karabük’te kayalık bölgeye düşen inek vinçle kurtarıldı

Amed Sportif Faaliyetler - Çorum FK maçının ardından

Bakan Fidan, Hamas Liderlik Konseyi Başkanı Derviş ile görüştü

Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan Kocaelispor’a tebrik mesajı

Türk Yıldızları gösterisi İskenderun semalarında nefes kesti

Şanlıurfa'da tahliye kanalına düşen Suriyeli Muhammed hayatını kaybetti

Çocuk kavgasında komşusunu öldüren sanık: Bir anlık öfke ile ateş ettim

Yeni doğan bebeği çöp konteynerine annesi bırakmış (2)

Göztepe - Beşiktaş / Ek fotoğraflar

Amed Sportif Faaliyetler - Çorum FK: 1-0

Bursaspor - Büyükçekmece Basketbol: 68-89

İstanbul - Esenler'de hafriyat kamyonunun çarptığı 6 yaşındaki Can Demir hayatını kaybet...

İstanbul- Fatih'te Oyuncu Sevil Akdağ arkadaşı Elif Kırav'ı bıçaklayarak öldürdü; tutukl...

Rally Bodrum ödül töreniyle sona erdi

İstanbul- Esenyurt'ta 5 katlı binada yangın paniği

‘Bireysel deneyimleri yakalamaya çalışan tüm sektörler yapay zekaya adapte oluyor’