26.9° / 13.8°

Destici: Terörle müzakere olmaz, mücadele olur

Destici: Terörle müzakere olmaz, mücadele olur

Destici: Terörle müzakere olmaz, mücadele olur
Tarih: 31.12.2024 14:15 Güncelleme: 31.12.2024 14:15

Aliekber METE- Ali Eren İĞDE/ANKARA, (DHA)- BÜYÜK Birlik Partisi (BBP) Genel Başkanı Mustafa Destici, "Bize göre, yeni bir 'çözüm süreci', ilk denemedeki hataların ve sürecin sonunda gördüğümüz tahribatın yeniden yaşanmasından başka bir şey olmayacaktır. Bir kez daha hatırlatıyoruz ki, terörle, teröristle müzakere olmaz, mücadele olur. Terörün kökü kazınır ve bitirilir, hepsi bu kadar" dedi.

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, parti genel merkezinde düzenlediği haftalık basın toplantısında konuştu. 2024 yılında Türkiye ve dünyayı etkileyen olaylar yaşandığını belirten Destici, Suriye'deki gelişmelere değindi. Destici, "Türkiye’deki Suriyelilerin tekrar evlerine dönmeleri için gerekli hukuki ve siyasi altyapı oluşturulmuştur. Güvenli ortam sağlanmıştır. Ekonomik faaliyetler işler hale getirildiğinde, temel insani ihtiyaçlar ve altyapı sağlamlaştırıldığında, Suriyelilerin ülkelerine dönmeleri süreci hız kazanacaktır. Esed rejiminin sona ermesiyle Türkiye’deki sığınmacıların ülkelerine, Suriye’ye dönüşlerinin başlamış olması da sevindirici ve olumlu bir gelişmedir. İnşallah önümüzdeki günlerde dönüşler daha da artacak ve 1 yılın sonuna geldiğimizde ülkemizde bulunan 3 milyona yakın Suriyeli sığınmacının 2 milyonu ülkelerine dönmüş olmalıdır. Bizim beklentimiz budur" ifadelerini kullandı.

'ASGARİ ÜCRET REVİZE EDİLMELİ'

2024 yılında alt ve orta gelir gruplarının ekonominin zorlukları derinden hissettiğini vurgulayan Destici, 2025 yılı asgari ücret zammının beklentileri karşılamadığını vurguladı. Destici, "Ekonominin bugünkü şartlarında asgari ücretle çalışan bir insanın, başka bir geliri yoksa ve kira veriyorsa, hayatını idame ettirmesi mümkün değildir. Bunun için tekrar, asgari ücretin 2024 yılı enflasyonu ki; ocak ayının ilk günlerinde açıklanacak, en azından enflasyon oranına göre revize edilerek artırılması ve Asgari Ücret Tespit Komisyonu yeniden toplanarak bu rakamı belirlemelidir. Son toplantıya işçileri temsilen TÜRK-İŞ katılmamıştır. Dolayısıyla enflasyon rakamları açıkladığında, TÜRK-İŞ'in katılacağı bir toplantı gerçekleştirilmeli ve asgari ücret revize edilmelidir. Cumhurbaşkanımızın sürekli dile getirdiği, 'Asgari ücretlimizi enflasyona ezdirmeyeceğiz' sözü de ilgili bürokratlar tarafından yerine getirilmelidir, sağlanmalıdır. Ayrıca emeklilerimizin de mağduriyeti yıl başında giderilmeli ve en düşük emekli maaşı 20 bin TL'nin üzerine çıkarılmalıdır" diye konuştu.

'KAYYIM ATAMALARI BU SÜREÇLERDEN ETKİLENMEMELİDİR'

Destici, Türkiye'nin 40 yılı aşkın bir süredir PKK terör örgütü ile uğraştığını ve PKK'nın Orta Doğu'daki çatışmalar ile dış etkenlerden bağımsız bir yapıda değerlendirilemeyeceğini söyledi. Destici, şöyle konuştu:

"Bize göre, yeni bir ‘çözüm süreci’, ilk denemedeki hataların ve sürecin sonunda gördüğümüz tahribatın yeniden yaşanmasından başka bir şey olmayacaktır. Bir kez daha hatırlatıyoruz ki; terörle, teröristle müzakere olmaz, mücadele olur, terörün kökü kazınır ve bitirilir, hepsi bu kadar. Bunları söyledik ve inandığımız doğruları söylemeye devam edeceğiz. Türkiye Cumhuriyeti Devletinin herkese ve her kesime söyleyecek sözü, yetecek gücü vardır. PKK’ya, Türkiye Cumhuriyeti’nden bir çivi bile sökemeyeceği, baş kaldıranların başının koparılacağı; ABD’ye, sınırlarımızın dibinde bir terör devleti kurdurmayacağımızı, ne pahasına olursa olsun Türkiye’nin bütünlüğünü hedef alan bir operasyonu gerçekleştirmesinin asla mümkün olmadığını, bu amaç için terörü yöntem olarak kullanmaktan vazgeçmezse bunun bedelini ödeyeceğini; Irak ve Suriye’ye, sınırları içindeki PKK/PYD/YPG'ye karşı mücadele etmezlerse o terör artıklarını Türk Silahlı Kuvvetleri’nin yok edeceğini; içimizdeki terör unsurlarına ise hukuku keskin bir şekilde uygulayacağını açıkça ifade edilmelidir. Bu arada kayyım atamaları da devam etmelidir. Bu süreçlerden etkilenmemelidir. Terörle mücadele asla bu süreçlerden etkilenmemelidir. Geçmiş çözüm sürecinde bunun olumsuz etkilerini hep birlikte yaşadık. Onun için terörle mücadele topyekun, aralıksız, nefes aldırmaksızın devam ettirilmedir. Bizce yapılması gereken budur." (DHA)

FOTOĞRAFLI

  • BIST 100

    9404,89%1,12
  • DOLAR

    39,84% 0,32
  • EURO

    46,74% 0,42
  • GRAM ALTIN

    4197,30% -1,37
  • Ç. ALTIN

    6738,60% -1,07
Aksaray nöbetçi eczaneleri
İzmir Şehirlerarası Otobüs Terminali'ndeki yangın söndürüldü
İzmir'de şafak operasyonu: 141 hükümlü gözaltında
Aydın Bozdoğan'da maki yangını (3)
Hasandağı'nda düşüp yaralanan Kızılay Ankara Şube Başkanı ile mahsur kalan 3 ...
Ankara'da 'tanışma uygulaması' üzerinden dolandırıcılığa 8 tutuklama
Sağır ve dilsiz kişiyi bıçakla boğazından yaraladı, 2.70 promil alkollü çıktı
İzmir Aliağa yangınında sosyal medyadaki iddialarla ilgili açıklama
İstanbul - Beyoğlu’nda gösteri, yürüyüş ve açık hava toplantıları 1 gün sürey...
Havai fişek ormanı yaktı; düğündekiler tahliye edildi
Bursa'da, oto tamirhanesindeki yangın söndürüldü
Çankırı’da polis özel harekat öğrencilerinin bulunduğu hafif ticari araç, TIR...
Narin’in katledilmesinde Hindistan merkezli yeni rapor; Nevzat Bahtiyar’ın ev...
AK Partili İnan: Bu millet sivil bir anayasa hak ediyor
Aydın Bozdoğan'da maki yangını (2)
İstanbul - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yüksek öğretimi Türkiye Yüzyılı v...

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor

Çankırı’da polis özel harekat öğrencilerinin bulunduğu hafif ticari araç, TIR’a çarptı; ...

Narin’in katledilmesinde Hindistan merkezli yeni rapor; Nevzat Bahtiyar’ın evinin yakını...

AK Partili İnan: Bu millet sivil bir anayasa hak ediyor

Aydın Bozdoğan'da maki yangını (2)

İstanbul - Cumhurbaşkanı Yardımcısı Yılmaz: Yüksek öğretimi Türkiye Yüzyılı vizyonunun t...

İstanbul- Sultanbeyli TEM'de otomobilin çarptığı yaya hayatını kaybetti

Narin’in katledilmesinde Hindistan merkezli yeni rapor; Nevzat Bahtiyar’ın evinin yakını...

İstanbul- Kadıköy’de izinsiz gösteride 47 kişi gözaltına alındı

Ardahan’da cip ile TIR çarpıştı; 2 ölü, 2 yaralı

43 yıl hapisle aranan hükümlü çatıdan kaçarken yakalandı

Bolu'da orman yangını (5)

Ankara’da boş arazideki yangın 2 saatte söndürüldü

Bursa'da çöplükteki yangın ormana sıçradı

TBMM Zirai Don Olayını Araştırma Komisyonu üyeleri, Giresun'da fındık bahçelerini incele...

Profesör Keskin: Keneye çıplak elle dokunmak riskli

16 yaşındaki kızının kullandığı traktörün devrilmesiyle öldü

İstanbul - Bakan Bolat: Türkiye Yüzyılı'nı ulaştırmanın, ticaretin, lojistiğin yüzyılı o...

Çanakkale’deki otluk yangını 1,5 saatte söndürüldü

A Milli Erkek Voleybol Takımı, Bulgaristan'ı 3-0 mağlup etti

Manisa'da orman yangını (4)

Bolu'da orman yangını (4)