Devlet vatandaşının yanında!Yaşlılarımızın 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramaları yeterli

Devlet vatandaşının yanında!Yaşlılarımızın 112 Acil Çağrı Merkezi

Aksaray Valiliği:Tüm kurumlarımızla sizler için görev başındayız. Yaşlılarımızın 112 Acil Çağrı Merkezi'ni aramaları yeterlidir.65 Yaş ve Üstü İle Kronik Rahatsızlıkları Olan Vatandaşlarımızın Temel ve Acil İhtiyaçlarının Karşılanması Amacı İle Vefa Sosyal Destek Grubu Oluşturuldu.

Ülke genelinde koronavirüsle mücadele kapsamında 65 yaş üzeri vatandaşlara dışarı çıkma sınırlandırması getirildi. Aksaray'da  dışarı çıkamayan yaşlılar, ihtiyaçlarını Aksaray 112 Acil Çağrı Merkezi'ne iletmeye başladı.  Maske ve eldiven takarak önlem alan polis,jandarma ve Belediye ekipleri sipariş aldıkları ihtiyaç maddelerini yaşlı hasta veya  vatandaşlarımızın evine bırakıyor.

Covid-19 salgınından en fazla etkilenecek olan 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız ile  kronik rahatsızlıklara sahip olan vatandaşlarımızın ikametlerinden dışarı çıkmaları, açık alanlarda, parklarda dolaşmaları ve toplu ulaşım araçları ile seyahat etmeleri sınırlandırılarak sokağa çıkmalarının yasaklanması kararı alınmasının ardından alıınan karar doğrultusunda sınırlama getirilen vatandaşlarımızın temel ve acil ihtiyaçlarının karşılanması amacı ile Aksaray Vefa Sosyal Destek Grubu kurulmuştur. Sınırlama getirilen aziz hemşerilerimiz temel ihtiyaçlarını 112,155, 156 acil çağrı numaralarını arayarak tedarik edebileceklerdir.

 



Perşembe 29.8 ° / 17.8 °
Cuma 28 ° / 16.5 °
Cumartesi 27 ° / 13.6 °
Aksaray nöbetçi eczaneleri